Smart Regions 2.0 -konferenssi ‒ kaksi päivää innovaatioita ja älykästä erikoistumista

Smart Regions 2.0 kokosi yli 800 eurooppalaista yrittäjää, innovaattoria ja virkamiestä keskustelemaan ja verkostoitumaan Helsingin Messukeskukseen 1.-2.6.2017. Tapahtuman pääpuhujina kuultiin EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataiselta, aluekomissaari Corina Creţulta, elinkeinoministeri Mika Lintilältä sekä Euroopan alueiden komitean puheenjohtaja Markku Markkulalta.

Osastoilla pääsi tutustumaan mm. virtuaalitodellisuuslaseihin sekä hyvinvointirobottiin. Torstain iltatapahtumassa Nosturissa suomalaiset alueet saivat esitellä omia älykkään erikoistumisen kohteitaan ja tarjolla oli eri alueiden makuja. Erityisesti järvikalahampurilainen tuntui olevan vieraiden mieleen.

Älykäs erikoistuminen on alueellisen innovaatiopolitiikan käsite, jossa maiden ja alueiden tulee tunnistaa ja valita omat vahvuusalueensa, joihin tulevaisuuden investoinnit kohdennetaan. EU:n rakennerahasto-ohjelmat vuosille 2014–2020 pohjautuvat älykkään erikoistuminen konseptille ja mallia korostetaan myös EU:n Horisontti 2020 -tutkimusohjelmassa.

Konferenssi oli osa Suomi 100 -juhlavuotta.

Lue lisää tapahtumasta TEM:in uutiskirjeestä.

Tapahtuman verkkosivut

Konferenssin ohjelma