Etelä-Suomen hankehaut

Palaa sivulle
« Takaisin

Etelä-Suomen ESR-haku 1.4.-8.5.2020

Alkaa: 1.4.2020
Päättyy: 8.5.2020

Sisältö:

Hämeen ELY-keskus avaa Kestävää kasvua ja työtä 2014 - 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman ESR- haun Etelä-Suomen alueella. Hankkeita voidaan toteuttaa paikallisina tai ylimaakunnallisina Hämeen, Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan alueilla. Haussa etsitään hankkeita seuraaviin erityistavoitteisiin:

Toimintalinja 3. Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus

 • Erityistavoite 6.1. Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistyminen
 • Erityistavoite 7.1. Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen
 • Erityistavoite 8.1. Työ- ja koulutusurien sukupuolenmukaisen eriytymisen lieventäminen

  Hankkeita voidaan rahoittaa Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla. Hankkeen kytkentä maakuntaohjelmaan ja ajankohtaisiin työllisyyshaasteisiin vastaamiseen (esimerkiksi koronaepidemian aiheuttamat työllisyyshaasteet) katsotaan eduksi. Lisäksi erityistavoitteessa 8.1 haetaan hankkeita, joiden kohderyhmänä on erityisesti syrjäytymisvaarassa tai työttömänä olevat miehet. Näiden hankkeiden tuloksena tavoitellaan sukupuolten välistä eriytymistä lieventäviä menetelmiä, toimintatapoja ja materiaaleja.

  Haettavan toiminnan ja kohderyhmän tulee olla ohjelma-asiakirjan erityistavoitteen mukaisia. Kuvaus erityistavoitteiden sisällöistä Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmassa www.rakennerahastot.fi > Tietoa rakennerahastoista > Kestävää kasvua ja työtä 2014 - 2020 -ohjelma.

  Hankkeelle katsotaan eduksi, jos se tukee toiminta-alueensa maakuntaohjelmaa. Lisätietoa alueiden maakuntaohjelmista ja kehittämisen painopisteistä.

  Lisätietoa hausta löytyy hakijan ohjeesta ja hakuinfomateriaalista.


Valintakriteerit:

Hankkeen on oltava Suomen rakennerahasto-ohjelman mukainen ja siinä tulee ottaa huomioon maakuntien kehittämisen painopisteet. Hankkeiden arvioinnissa käytetään seurantakomitean hyväksymiä arviointikriteerejä, jotka löytyvät tästä.

Hankkeiden tulee täyttää kaikki yleiset valintakriteerit. Erityistavoitekohtaiset valintaperusteet nostavat esiin ne hankkeet, jotka vastaavat parhaiten ohjelma-asiakirjan painotuksiin. Lisäksi arvioinnissa käytetään alueellisia tarkentavia valintaperusteita. Hankkeet saavat pisteitä maakuntaohjelman mukaisuudesta (1-5) ja ajankohtaiseen työllisyystilanteeseen vastaamisesta (1-5).


Hakemusten toimitustapa:

Hakemukset täytetään sähköisesti EURA2014-järjestelmän kautta.  Ennen hakemuksen täyttämistä hakijan tulee perehtyä tarkoin hakemuksen täyttöohjeisiin.

Hakemus osoitetaan Hämeen ELY-keskukselle ja jätetään viranomaiskäsittelyyn viimeistään 8.5.2020.

EURA 2014 -järjestelmän sähköisiin asiointipalveluihin kirjaudutaan vuoden 2020 alusta lukien Digi-ja väestötietoviraston vahvaa Suomi.fi-tunnistusta käyttäen. Järjestelmään kirjautumiseen vaaditaan henkilökohtainen vahva tunniste: henkilökohtaiset pankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti.

Pankkitunnisteista saat lisätietoa omasta pankistasi, mobiilivarmenteesta puhelinoperaattorilta ja osoitteesta https://mobiilivarmenne.fi/ ja varmennekorteista Digi-ja väestötietovirastosta sekä poliisin sivuilta.

 

Lisätietoa kirjautumisesta löydät täältä.


Toimitusosoite:

Sähköisesti EURA2014-järjestelmässä.


Lisätiedot:

EURA2014 -järjestelmä

Katso-palvelu päättyy tilalle Suomi.fi-palvelu.


Linkit:

EURA2014 -järjestelmä

Katso-palvelu päättyy tilalle Suomi.fi-palvelu.