Sukupuolella väliä? -hankkeen webinaari: Johdatus sukupuolitietoiseen viestintään ja journalismiin perjantaina 14.6. klo 9.30

Sukupuolella väliä? -hanke edistää sukupuolten tasa-arvoa mediassa sekä poliittisessa ja taloudellisessa päätöksenteossa. Hanke toteuttaa toimittajakoulutuksia sekä kehittää vaaleihin ja päätöksentekoon liittyvää tasa-arvotietoa. Hanke edistää myös sukupuolen moninaisuuden ja intersektionaalisuuden huomioonottamista.

Hanketta toteuttaa Tasa-arvotiedon keskus (THL), ja sitä rahoittaa Euroopan unionin perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuusohjelma 2014–2020 (REC).

Lue hankkeesta lisää: www.thl.fi/sukupuolellavalia

Perjantaina 14.6. voit seurata ajankohtaista webinaaria klo 9.30–11.00. Linkki webinaariin: https://webcast.sst.fi/cast/johdatus-sukupuolitietoiseen-viestintaan-ja-journalismiin/public. Sivulla on mahdollista esittää kysymyksiä puhujille jo ennakkoon. Webinaarista tulee tallenne.

Webinaari on suunnattu erityisesti toimittajille, viestinnän ammattilaisille, viestinnän opiskelijoille, päättäjille ja tasa-arvon asiantuntijoille. Webinaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ohjelma                                                    

9.30 Sukupuolella väliä? -hanke ja tulevat toimittajakoulutukset
Projektipäällikkö Mia Teräsaho, Tasa-arvotiedon keskus (THL)

9.35 Asiantuntija-alustukset

Kenen ääni kuuluu mediassa?
Yliopistonlehtori, dosentti Iiris Ruoho, Tampereen yliopisto

Sukupuolen moninaisuus mediassa
Vanhempi tutkija, VTT, kasvatussosiologian dosentti, Jukka Lehtonen, WeAll-hanke, Helsingin yliopisto

Sukupuolitietoinen kieli ja kuvaviestintä
Kehittämispäällikkö Reetta Siukola, Tasa-arvotiedon keskus (THL)

Johtajuus, sukupuoli ja media
Professori Janne Tienari, Hanken

10.30 Sukupuolella väliä? - Median keinoja edistää tasa-arvoa journalistisissa sisällöissä
Keskustelijat: toimittaja/tietokirjailija Matti Mörttinen, Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson, Journalistiliitto ja viestintäasiantuntija Reetta Rönkä, Kaskas Media

Webinaari päättyy klo 11.00.

Webinaarin tunnisteet sosiaalisessa mediassa ovat #sukupuolellaväliä ja #tasaarvo.

Lisätietoja antavat Sukupuolella väliä? -hankkeen projektipäällikkö Mia Teräsaho ja projektikoordinaattori Sonja Soronen, etunimi.sukunimi@thl.fi.