Rakennerahastojen uutiskirje 17.6.2020

Rakkaudesta rakennerahastoihin 25 vuotta

Kaisa-Leena Lintilä kiittää yhteistyöstä, muistelee menneitä ja haastaa tulevan kauden ratkaisuja. Hänen mielestään tarvitaan uutta rahoituksen ja toiminnan kokonaisharkintaa. Mikä on tärkeintä nyt, kun katsotaan eteenpäin tulevaisuuteen eikä perutuspeiliin? Tänä kesänä me molemmat, rakennerahastot ja minä olemme uuden edessä.

Lue koko uutinen

Sosiaalisia innovaatioita ja työtä julkisilla hankinnoilla

Suomen kunnat hankkivat palveluita ja tavaroita vuosittain yli 20 miljardilla eurolla. Koronakriisi on taas tuonut julkisten varojen käytön suurennuslasin alle. Miten hankintoja tehdään vastuullisesti ja samalla tuetaan paikallista työllisyydenhoitoa?

Lue koko uutinen

Koronakriisi perui myös seurantakomitean kevään kokouksen

"Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020" - Suomen rakennerahasto-ohjelman sekä takausohjelman yhteisen seurantakomitean oli määrä kokoontua 14. kokoukseensa Kokkolassa toukokuun puolivälissä. Pitkälle valmisteltu kokous jouduttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi perumaan ja siirtämään molempien ohjelmien vuoden 2019 vuosiraporttien käsittely kirjalliseen menettelyyn, joka käynnistyi 11.5 ja päättyy 26.5. 

Lue koko uutinen

Julkinen kuuleminen: Eures-arviointi 2016–2020

Kaikki kansalaiset ja organisaatiot voivat osallistua tähän Eures-verkostoa koskevaan julkiseen kuulemiseen. Kannanottoja toivotaan erityisesti seuraavilta: kansalaiset, jotka ovat työskennelleet, työskentelevät tai aikovat työskennellä toisessa Eures-maassa ja jotka ovat pyytäneet apua Eures-palveluilta sekä Eures-verkostoon osallistuvat organisaatiot ja kansalaiset, jotka ovat kiinnostuneita työvoimapalveluista ja työvoiman liikkuvuudesta tai joilla on asiantuntemusta työvoiman liikkuvuuden ja työllisyyden alalla.

Lue koko uutinen

Pohjois-Savossa reagoitiin nopeasti koronarahoituksen tarpeisiin

Pohjois-Savon liiton ja ELY-keskuksen ylimääräiset rahoitushaut herättivät odotetusti suuren kiinnostuksen. EU-rahoitusta oli haettavana koronapandemiasta aiheutuvien haittojen torjuntaan ja korjaamiseen.

Lue koko uutinen

Uusia asiakastarinavideoita julkaistu Länsi-Suomessa

Länsi-Suomen rakennerahasto-alueella toteutetuista hankkeista on koostettu uusia asiakastarinavideoita. Löydät asiakastarinavideot rakennerahastot.fi sivuston Länsi-Suomen osiosta kohdasta Toimintaa ja tuloksia -Rahoitetut hankkeet-Hanke-esittelyt

EU:n rakennerahastorahoitusta haettiin noin 26 miljoonaa euroa Itä-Suomen maakuntien kehittämisen kärkiä tukeviin hankkeisiin

Itä-Suomessa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 - ohjelman toukokuun hankehakuun jätettiin 93 hakemusta, joilla tukea haettiin lähes 26 miljoonaa euroa.

Lue koko uutinen

RegioStars -kilpailussa mukana kaksi EAKR-hanketta Etelä-Suomesta – yleisöäänestys käynnissä

Euroopan komissio palkitsee RegioStars -kilpailussa vuosittain EU:n rahoittamia hankkeita, jotka ovat hyviä esimerkkejä huippuosaamisesta ja uusista lähestymistavoista aluekehityksen saralla. Etelä-Suomesta kilpailuun osallistuu kaksi EAKR-hanketta. Päijät-Hämeestä mukana on REHOME – väliaikaisen asumisen ja hätämajoituksen kalusteratkaisujen globaali liiketoimintapotentiaali kestävän kasvun kategoriassa (sustainable growth) ja Etelä-Karjalasta Teollisuuden 3D-tulostus (Me3DI, Metal 3D Innovations) älykkään kasvun kategoriassa (smart growth).

Lue koko uutinen

Kevään ESR-haun sato Etelä-Suomessa oli runsas

Hämeen ELY-keskuksella oli avoin ESR -haku kaikissa alueen maakunnissa. Haussa etsittiin avauksia toimintalinjalle 3. Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus. Erityisesti etsittiin hankeideoita, joilla vastataan alueen ajankohtaisiin työllisyyshaasteisiin sekä yritysten tarpeisiin. Lisäksi etsittiin ideoita, joilla ehkäistään miesten syrjäytymistä.

Kotona Suomessa -hankkeen uusi podcastsarja

Kotona Suomessa -hankkeen ensimmäisessä podcastissa käsitellään maahanmuuttajien toimijuutta kotoutumisen näkökulmasta. Asiantuntijavieraana on professori Sari Pöyhönen Jyväskylän yliopistosta ja toimittajana toimii Kotona Suomessa -hankkeen aluekoordinaattori Nexhat Beqiri.

Lue koko uutinen

"Otetaan koppi heti alussa ja annetaan tietoja oikealla tavalla"

Valtakunnallinen Kotona Suomessa -hanke (ESR) on julkaissut suomalaista yhteiskuntaa käsittelevän videosarjan "Ymmärrä Suomea". Seitsemänosainen videosarja on toteutettu suomen lisäksi kuudella kielellä: arabia, somali, englanti, venäjä, kurdi (kurmandzi) ja dari. Lisäksi videot on tekstitetty ruotsiksi.

Lue koko uutinen

EAKR-haku avoinna Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa kesän ajan

Etelä-Suomen EAKR-rahoitushaku on avoinna 15.6.–31.8.2020 Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa. Haku toteutetaan yksivaiheisena ja hakemukset tulee jättää EURA 2014 -järjestelmään elokuun loppuun mennessä. Hakua koordinoi Uudenmaan liitto. Kuluvan ohjelmakauden loppusuoralla maakunnan liittojen rahoitusmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Hankkeita voidaan toteuttaa paikallisina tai ylimaakunnallisina Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueilla.   

Lue koko uutinen

Hae hankkeellesi rahoitusta Itä-Suomessa

Itä-Suomessa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) hankehaku päättyi 15.5.2020. Tämän jälkeen rahoitusta voi hakea jatkuvasti ilman määräaikoja. Hankehakuja koskevat tiedot löytyvät rakennerahastot.fi Itä-Suomi -verkkosivulla julkaistavista hakukuulutuksista.

Lue koko uutinen

ESR-haku 16.6.–1.10.2020 Etelä-Suomessa

Keski-Suomen ELY-keskus avaa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi- Suomen alueella. Länsi-Suomen alueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Länsi-Suomen alueeseen luetaan tässä haussa myös Keski-Pohjanmaan maakunta. Hankkeita voidaan toteuttaa yhden maakunnan alueella tai ylimaakunnallisina.

Lue koko uutinen

EAKR-rahoitusta haettavana Pohjois-Pohjanmaan liitolta

Pohjois-Pohjanmaan liitossa on haettavana rahoitusta Suomen rakennerahasto-ohjelmasta Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 (Suomen rakennerahasto-ohjelma, Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020). Pohjois-Pohjanmaan liitto rahoittaa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) toimintalinjojen 1 ja 2 mukaisia toimenpiteitä.

Lue koko uuutinen

Lapin liiton Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushaku 1.6. – 31.12.2020

Lapin liitossa on haettavana 1.6.2020 alkaen rahoitusta Suomen rakennerahasto -ohjelmasta Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020. Ohjelmalla tuetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) toimenpiteitä. Rahoitushaku toteutetaan jatkuvana vuoden loppuun saakka. EAKR-hakemukset tulee jättää viimeistään 31.12.2020.

Lue koko uutinen


Visar 1-1 av 60 resultat.
Antal per sida 1
av 60