Rakennerahastojen uutiskirje 24.11.2016

Miljoonaluokan viennin kasvua tavoittelee 34 itäsuomalaista yritystä

Itä-Suomen alueelta 34 yritystä ja 10 yhteisöä ilmoittautui mukaan Team Finland verkoston tarjoamaan kehittämistyöhön, jonka tavoitteena on saada yrityksen vientiin miljoonaluokan kasvu lähivuosien aikana. Team Finland -verkosto, ELY-keskus, Tekes, Finpro ja Finnvera tarjoavat yritysten merkittävän kasvun aikaansaamiseksi kansainvälistymispalveluja, neuvontaa, sparrausta ja rahoitusta. Voimakkaasta viennin lisäyksestä kiinnostuneita yrityksiä ELY-keskus haki kesäkuussa käynnistyneellä viennin tuplaus -kampanjalla.

Lue lisää

Kykyviisari 2.0 käyttöön

Toimintalinja 5:n hankkeet saavat käyttöönsä uudistetun Kykyviisarin. Uusi Kykyviisari 2.0-versio on ilmestynyt. Kykyviisari 2.0 ei ole vielä lopullinen tai valmis, mutta se on huomattavasti käyttäjäystävällisempi kuin ensimmäinen mittariversio. Aika näyttää, kuinka hyvin uudistettu versio vastaa toiveisiin ja kysyntään.

Lue lisää

Arktisen alueen liiketoimintamahdollisuuksia käsittelevä Kasvun karavaani -tapahtuma Helsingissä 29.11. – Mukana liikennekomissaari Violeta Bulc

Liikenneasioista vastaava komissaari Violeta Bulc osallistuu Suomen-vierailunsa aikana 29.11. Arctic Means Business -seminaariin, joka on osa Kasvun karavaani ‑kiertuetta. Komissaari Bulc tapaa myös liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin sekä eduskunnan suuren valiokunnan, liikenne- ja viestintävaliokunnan ja talousvaliokunnan edustajia.

Lue lisää

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku innostanut hakijoita

Kuutoskaupungit ovat saaneet 64 ideaa kaupunkien tuleviksi 6Aika-hankkeiksi. Ehdotukset ovat nyt käsittelyssä ja arvioinnissa, ja niistä annetaan palaute 7. marraskuuta mennessä. Parhaille on tarjolla sparrausta ennen EAKR-hankehaun päättymistä 22. joulukuuta.

Lue lisää

Hakuilmoitus

Luovasta osaamisesta uutta liiketoimintaa

Hämeen ELY-keskus vastaa valtakunnallisen Luovaa osaamista -toimenpidekokonaisuuden rahoittamisesta. Toimenpidekokonaisuus on osa Manner-Suomen Kestävää kasvua ja työtä -rakennerahasto-ohjelmaa ja hankkeet rahoitetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) varoin, rahoitusasiantuntija Valtteri Karhu Hämeen ELY-keskuksesta kertoo.

Lue lisää

Komissio parantaa startup-yritysten toimintaedellytyksiä

Startup-yritysten mielestä suurimmat niiden kohtaamat ongelmat liittyvät rahoituksen saantiin, byrokratiaan ja oikeiden verkostojen, markkinoiden ja osaajien löytämiseen. Komissio on julkaissut toimenpidepaketin, jolla tilannetta halutaan helpottaa.

Lue lisää

EU tukee SATOn energiatehokasta asuntotuotantoa Suomessa

Asuntosijoitusyhtiö SATOlle on myönnetty Euroopan investointipankista 150 miljoonan euron laina asuntojen energiatehokkuuden parantamiseen.

Lue lisää

 

Kotona Suomessa - toimenpidekokonaisuuden hakuinfotilaisuus Helsingissä 2.12.2016

Kotona Suomessa -toimenpidekokonaisuuden valtakunnallinen ESR-hankehaku on auki 2.12.2016 – 3.2.2017. Haussa haetaan hankkeita, joissa kehitetään työhön, koulutukseen tai yrittäjyyteen ohjaamisen malleja pidempään työttöminä olleille maahanmuuttajille, joiden perustyöllistymisvalmiudet ovat puutteelliset johtuen siitä, että he ovat olleet pitkään poissa työmarkkinoilta, keskeyttäneet kotoutumiskoulutuksen tai eivät ole lainkaan osallistuneet kotoutumiskoulutukseen esimerkiksi perhevapaiden vuoksi.

Lue lisää

Näkyy, kuuluu ja vaikuttaa! – paremman tulosviestinnän päivä Tampereella 8.12.2016

Päivän ohjelmaan sisältyy viestintäasiantuntijan vinkkipaketti, hankkeiden hyviä kokemuksia, työpajatyöskentelyä ja Aamulehden uutispäällikön puheenvuoro "Millainen hankeuutinen kiinnostaa mediaa". Pääsemme myös kiertokäynnille Ylen studioihin, tuotantotiloihin, puvustamoon ja rekvisiittaan. Tervetuloa mukaan tekemään parempaa tulosviestintää!

Lue lisää

Itämeren alueen ohjelman vastinrahasitoumusten hakuaika päättyy 12.12.2016

Itämeren alueen ohjelman toisen hakukierroksen vastinrahasitoumusten hakuaikaa on jatkettu kahdella viikolla, joten hakuaika päättyy maanantaina 12.12.2016. Tarkistettu hakuohje löytyy alla olevasta linkistä.

Lue lisää

Kaikki hakuajat

Voit tutustua avoinna oleviin hakuihin täällä: https://www.rakennerahastot.fi/hakuajat