Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 3/2016

Mikä on maakunnan yhteistyöryhmä MYR?

Jokaisessa maakunnassa toimii maakunnan yhteistyöryhmä (MYR), jonka tehtävänä on huolehtia maakunnan aluekehittämistoimenpiteiden yhteensovittamisesta. Yhteistyöryhmä on ainutlaatuinen maakunnan keskeisistä toimijoista muodostuva joukko. Siinä on kattavasti edustettuina maakunnan alueen kehittämisen kannalta keskeiset tahot: Jäsenistä kolmasosa edustaa maakuntahallintoa eli kuntasektoria, toinen kolmannes ohjelmia rahoittavia valtion viranomaisia sekä valtionhallintoon kuuluvia organisaatioita ja kolmas kolmannes keskeisimpiä etujärjestöjä. Lisäksi MYR täydentää osaamistaan asiantuntijoiden avulla.

> Lue lisää
 Hankehaut

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman vuosittaiset yhtenäiset aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) hankkeiden hakuajat päättyvät helmi–maaliskuussa ja syys–lokakuussa. Näiden lisäksi maakunnat voivat järjestää omia täydentäviä hakukierroksia. Seuraava hankehakukierros päättyy Itä-Suomessa EAKR:n osalta 23.9.2016. ESR:n osalta haku päättyy Etelä-Savossa 30.9., Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa 3.10.2016.

Hankehauista tarkemmin hakukkuulutuksissa:

Etelä-Savon hakukuulutus

Pohjois-Karjalan hakukuulutus

Pohjois-Savon hakukuulutus

> Lue lisääItä-Suomi ottaa askeleen kohti kiertotaloutta

Leppävirralle valmistuu jouluksi Itä-Suomen yhteinen jätteenpolttolaitos. Ekovoimalaitoksessa tullaan hyödyntämään noin 640 000 asukkaan tuottamia jätteitä 57 eri kunnasta. Yli 120 miljoonaa euroa maksava ekovoimalaitos valmistuu joulukuussa. Se on saanut Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusta seitsemän miljoonaa euroa. Kun päälle lasketaan hankkeen esisuunnittelu ja voimalaitokselle johtavan Riikinnevantien perusparannus, Euroopan unioni tukipotti nousee 8,2 miljoonaan euroon.

> Lue lisää

 

Uusia kumppaneita ja sisältöä ideallesi!

Rakennerahastosivuille on nyt lisätty mahdollisuus etsiä kumppaneita ja ideoita tukemaan käynnissä ja valmisteilla olevien hankeajatusten toteuttamista.

Lähetä kuvaus ideastasi tai työstämästäsi aiheesta sähköpostiosoitteeseen sirpa.leikas(at)ely-keskus.fi ja julkaisemme sen sivulla. Esitä kehittämisideasi tai ongelmasi lyhyesti, kerro mitä erityisesti etsit ja mihin tarvitset apua. Esitykset julkaistaan pdf-tiedostoina. Käynnissä olevat hankkeet voivat etsiä toteutusvaihtoehtoja tai konkreettisia ratkaisuehdotuksia kohtaamilleen kehittämiskohteille.

Käy katsomassa mitä ideoita sivustolla on jo esillä! Tutustu uuteen sivustoon: www.rakennerahastot.fi/Itä-Suomi > Toimintaa ja tuloksia > Uusia kumppaneita ja ideoita

Lisätietoja:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, EU-rahoitus/Itä-Suomen suuralue, timo.ollila(at)ely-keskus.fi, p. 0295 026 695

 

Tapahtumia ja tilaisuuksia

  • 3.11.2016 EU-rahoitusinfo, Pohjois-Savon liitto, Kuopio

Pohjois-Savon liitto ja ELY-keskus järjestävät aamupäivän tilaisuuden EU-kehittämisrahoituksen mahdollisuuksista maakunnassa. Aamupäivän tilaisuus on kohdennettu maakunnan kehittäjille eli hankkeita potentiaalisesti toteuttaville organisaatioille (kunnat, kehittämisorganisaatiot, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, yhdistykset, osuuskunnat).

Merkitse ajankohta jo nyt kalenteriisi; lisätietoa ohjelmasta ja ilmoittautumisesta julkaistaan myöhemmin!

  • Kasvun karavaani -tapahtuma marraskuussa Kuopiossa

Kasvun karavaani saapuu 11. marraskuuta Kuopioon teemalla terveysteknologia.

Päivän aluksi EU:n terveysasioista vastaava komissaari Vytenis Andriukaitis sekä Euroopan parlamentin jäsenet Miapetra Kumpula-Natri ja Henna Virkkunen vierailevat oppilaitoksissa. Mukana on lisäksi kansanedustajia, terveysasioihin perehtyneitä virkamiehiä ja yritysten edustajia.

Sen jälkeen ohjelmassa on kaikille avoin seminaari, jossa pohditaan keinoja luoda kasvua ja uusia työpaikkoja terveysteknologia-alalle. Päivän päätteeksi vieraille esitellään yritysvierailuilla kuopiolaista alan osaamista.

Kasvun karavaani -tapahtumilla on tavoitteena edistää EU-keskustelua ja EU-asioiden näkyvyyttä maakunnissa. Kiertueella edistetään alueiden kansainvälistä kilpailua ja etsitään ratkaisuja parantaa ihmisten jokapäiväistä elämää. Viime vuonna Tampereelta käynnistynyt karavaani on pysähtynyt myös Vaasassa ja Oulussa.

Tapahtuman järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus, eduskuntatiedotus, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö, Pohjois-Savon liitto, Kuopion kaupunki ja Itä-Suomen yliopisto.

_____________________________________________________________________________________________

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Rakennerahstojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

> Rakennerahastot myös Facebookissa. Tykkää sivusta Yritys- ja hankerahoitus Itä-Suomi!

> Itä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa

> Maakunnan liittojen ja ELY-keskusten rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Itä-Suomessa:


Seuraava uutiskirje ilmestyy marras-joulukuussa.