Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 3/2017

Hankehaut  EAKR- ja ESR-hankkeiden hakuaika päättyy 22.9.2017

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman vuosittaiset yhtenäiset aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) hankkeiden hakuajat päättyvät helmi–maaliskuussa ja syys–lokakuussa. Näiden lisäksi maakunnat voivat järjestää omia täydentäviä hakukierroksia. Seuraava rahoitushaku Itä-Suomessa päättyy 22.9.2017 (EAKR- ja ESR-hankkeet).
Lue lisää.
 

Hankkeiden viestintäaineistot jakoon

Itä-Suomessa toteutetaan ohjelmakauden aikana satoja hankkeita, joissa tuotetaan paljon viestintäaineistoja. Haluamme edesauttaa hanketiedottamista ja toivomme saavamme hankkeiden tuottamia tiedotteita jakeluun eri välineiden kautta mm. uutiskirjeet, nettisivut ja sosiaalinen media.

Tiedotteet voi toimittaa sähköpostilla alla oleville yhteyshenkilöille. Myös hankkeiden järjestämistä tilaisuuksista ja hankkeissa tuotetuista videomateriaaleista pyydetään lähettämään tietoa laitettavaksi rakennerahastot.fi -sivuille ja YouTubeen.
Lue lisää.

 

Työvoimakoulutus ja palkkatuki saavat jatkoaikaa ESR:ssä

Maakuntauudistuksen siirtyminen vuodella jatkaa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoituksella rahoitettavien julkisten työvoimapalveluiden toteutusta. ESR:n palkkatuki, valmennus ja työvoimakoulutus ovat käytettävissä vielä vuoden 2019 puolella. Aiemmin tietona oli, että nämä toimenpiteet loppuisivat ESR:ssä vuoden 2018 kevääseen. Tämä kannattaa huomioida hankesuunnittelussa, koska maakunnissa on edelleen tarpeita työllisyyttä edistäviin kehittämishankkeisiin, joiden toteutusta voidaan tukea julkisilla työvoimapalveluilla.
Lue lisää.

 

Koulutustehdas tehokas tapa rekrytoida ja kouluttautua

Kiteeläinen BioKymppi Oy tarvitsi alkuvuonna uusia työntekijöitä, kun tekemistä alkoi olla tekijöitä enemmän. Valmiita osaajia ei yritykseen suoraan löydy, vaan tekijät on koulutettava yrityksessä itse.
- Koulutustehdasmalli mestareineen ja kisälleineen tuntui oivalta vaihtoehdolta uusiin rekrytointeihin, kertoo toimitusjohtaja Mika Juvonen BioKymppi Oy:stä. Koulutustehdas on osa Ketin Osaava Keski-Karjala -hankkeen (ESR) toimintaa.
Lue lisää.

 

Minä Pystyn! -hankkeessa kokeillaan erilaisia rekrytointi- ja työllistymistapoja Etelä-Savon alueella

Muutos toimintaympäristössämme on pysyvä trendi. Se on sekä haaste että mahdollisuus. Perinteiset liiketoimintamallit muuttuvat, kun uudistamisen kautta yrityksille avautuu uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Työmarkkinoilla osaaminen ja työpaikat eivät aina kohtaa. Minä Pystyn! -hankkeessa yritysten ja työelämän muutoksiin etsitään ja kokeillaan uusia toimintamalleja.
Lue lisää.
 


Mistä on hyvä hanke tehty?

Maailma on hankkeita pullollaan eikä loppua näy. Mistä työelämän ulkopuolella oleva työikäinen tai hanketta suunnitteleva järjestötyöntekijä tietää, millainen hanke on hyvä ja millaista toimintaa kannattaa järjestää, jotta asiakkaat oikeasti hyötyvät? Pohjois-Savon Liikunta ry:n ja Huoltoliito ry:n yhteistyössä toteuttaman Työkuntoon-ESR-hankkeen Kykyviisarilla toteutetuissa seurantamittauksissa on näkynyt hyviä muutoksia eli hanketoiminta vaikuttaa onnistuneelta. Kolumnimme kyläili Kuopion suunnalla tiedustelemassa onnistumisen reseptiä.
Lue lisää.

 

 


Työhyvinvointia edistämään!

Työstä tuottavuutta ja hyvinvointia - Etelä-Savo -hanke (ESR) tarjoaa verkostoineen tänä syksynä ja talvena useita työhyvinvointia edistäviä tapahtumia. Tarjolla on Tyhytuupparivalmennus, Tyhy-markkinat Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa sekä Esimiesiltamat Mikkelissä. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!
Lue lisää.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muuta ajankohtaista

> Rakennerahastot Facebookissa Yritys- ja hankerahoitus Itä-Suomi  Tykkää sivusta!

> Hakuajat Itä-Suomessa

> Rakennerahastot.fi > Itä-Suomi -verkkopalvelu (www.rakennerahastot.fi >valitse alue: Itä-Suomi)

> Rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Itä-Suomessa:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Seuraava uutiskirje ilmestyy marras-joulukuussa 2017.