Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 3/2018


Älykkään erikoistumisen vaikuttavuutta arvioidaan

Pohjois-Savon liitossa on käynnissä maakuntaohjelman vaikuttavuuden arviointi ja sitä täydentävä yritystukiin liittyvä selvitys. Selvitystyössä arvioidaan rakennerahastojen ohjelmakauden 2014-2020 toteutuksen ja toimenpiteiden vaikuttavuutta älykkään erikoistumisen kärkien näkökulmasta. 
Lue lisää.

 


Itä- ja Pohjois-Suomi mukana Elinkeinot murroksessa -pilotissa

EU:n komissio on valinnut Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat mukaan elinkeinot murroksessa -pilottiin (Regions in Industrial Transition). Pilotti on osa toimenpidekokonaisuutta, jonka Komissio esitti heinäkuussa 2017 Euroopan alueiden innovaatiotoiminnan vahvistamiseksi sekä kasvun ja työllisyyden parantamiseksi. Tavoitteena on alueen elinkeinoelämän uudistaminen kestävällä tavalla, alueen luonnonvarojen - kuten metsän, puhtaan luonnon ja kaivannaisten - älykäs hyödyntäminen talouskasvun tukemiseksi.
Lue lisää.

 


Onko SAMPO tulitikkulaatikko?

Vastaus tuohon kysymykseen on itse asiassa aika helppo – on ja ei. Kaikki tunnemme tuon tulitikkuSAMPO:n ja tuttu aski löytyy ainakin oman eräpuvun taskusta. Mutta kasvuun ja vientiin tähtäävän valmistavan teollisuuden yritysten kannattaa oppia tuntemaan myös ELY-keskusten ja Business Finlandin käynnistämä "SAMPO, valmistettu Suomessa" kampanja.
Lue lisää.

 


Hankehaut

Itä-Suomessa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) hakujen päättymispäivät ovat 28.9.2018 sekä 15.2., 17.5. ja 30.9.2019, pl. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, jonka EAKR-kehittämishanketuissa on jatkuva haku ilman määräaikoja.
Lue lisää.

 


Investoinnit ja innovaatiotoiminta metsäbiotalouden vetureina Pohjois-Karjalassa

Metsäbiotaloudella on maakunnassa hyvät näkymät puunkorjuumäärien kasvaessa ja suunniteltujen investointien edetessä. Tällaisia ovat muun muassa Enocellin 52 miljoonan euron investointipäätös liukoselluka-pasiteetin nostoon, Green Fuel Nordicin Lieksan biojalostamolle myönnetty 7 miljoonan euron EAKR/valtion -rahoitus, Vihreän teollisuuden alueen investoinnit Nurmeksessa sekä Puhoksen teollisuusalueen kehittäminen Kiteellä.
Lue lisää.

 


Kohti vastuullista matkailua Etelä-Savossa ja Saimaalla

Etelä-Savon ja laajemmin koko Saimaan matkailun tulevaisuuden kannalta on välttämätöntä hahmottaa, millaisia ekologisia, taloudellisia ja sosiokulttuurisia vaikutuksia matkailulla voi olla. Vastuullisuuden parantamiseksi tarvitaan yhteisiä linjauksia siitä, kuinka vastuullisuutta matkailussa edistetään ja kuinka matkailun vaikutuksia seurataan. Ilmastonmuutos on globaaleista ympäristöriskeistä suurin ja matkailussakin hiilijalanjäljen pienentämisen merkitys osana vastuullisuutta lisääntyy.
Lue lisää.

 


Maakuntien yhteistyöryhmät ovat jatkossa vahvoja sidosryhmäfoorumeja

Maakuntauudistuksen yhteydessä jokainen maakunta pohtii sidosryhmäyhteistyön koko kuvaa ja eri toimialojen yhteistyötarpeita. Jokaisessa maakunnassa on nykyisellään olemassa maakunnan yhteistyöryhmä (MYR), joka on ainutlaatuinen maakunnan keskeisistä toimijoista muodostuva joukko. Siinä on kattavasti edustettuina maakunnan alueen kehittämisen kannalta keskeiset tahot.
Lue lisää.

 


Tanskan mallin benchmarking toukokuussa 2018

SMErecin projektipäälliköllä oli mukava mahdollisuus osallistua Osaava Joensuun seutu -hankkeen organisoimalle opintomatkalle Kööpenhaminaan.Tavoitteena oli tutustua ns. Tanskan malliin sekä tanskalaiseen työvoimapolitiikkaan ja tuoda heidän parhaita käytänteitään keskusteluun myös omalle alueellemme tukemaan mm. kasvupalveluiden kehitystyötä.
Lue lisää.

 

           Tapahtumat           

Pohjois-Savon EU-rahoitusinfo 7.11.2018 Kuopiossa

Pohjois-Savon liitto ja ELY-keskus järjestävät keskiviikkona 7.11.2018 aamupäivän tilaisuuden EU:n rahoitusmahdollisuuksista maakunnassa (EAKR, ESR, maaseutu).
Tilaisuus on kohdennettu maakunnan kehittäjille eli hankkeita potentiaalisesti toteuttaville organisaatioille (kunnat, kehittämisorganisaatiot, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, yhdistykset, osuuskunnat).

 

Savolainen pärjää missa vain! -rahoitustapahtuma 13.11.2018 klo 11-16 Mikkelin Mikaelissa

Letkeissä tunnelmissa asiaa yritysten kasvusta ja kansainvälistymisestä, siihen tarvittavista työkaluista ja rahoitusmalleista. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan!

 

          Ajankohtaista          

> Hakuajat Itä-Suomessa 

> Facebookissa Puhetta rahasta, ELY-keskus
   Tietoa EU:n julkisesta rahoituksesta yrityksille ja hanketoimijoille Itä-Suomessa. Tutustu!

> Puhetta rahasta -blogi - julkisella rahoituksella kasvua Itä-Suomeen. Lue kirjoituksiamme!

> Itä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa (www.rakennerahastot.fi >valitse alue: Itä-Suomi)

> Asiantuntijoidemme yhteystiedot Itä-Suomessa:

 

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Rakennerahastojen uutiskirjerekisterin tietosuojaseloste.

Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy joulukuussa.