Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 1/2019

Rahoitusta haettiin maakunnalliseen kehittämiseen sekä yritystoiminnan kasvun ja työllisyyden tukemiseen

Helmikuun puolivälissä päättynyt Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman hankehaku tuotti 79 hakemusta, joilla tukea haettiin yli 37 miljoonaa euroa.  Rahoitusta haettiin maakunnalliseen kehittämiseen, yritysten toiminnan edellytysten ja kasvun kehittämiseen sekä työllisyyden ja osaamisen kehittämiseen.
Lue lisää

 

Rahoituksen ennätysvuosi - ELY-keskus sijoitti Itä-Suomen kehitykseen lähes
84 miljoonaa euroa

ELY-keskus sijoitti Itä-Suomen kehitykseen lähes 84 miljoonaa euroa, josta yrityksiin yli 56 miljoonaa euroa ja ESR- ja EAKR kehittämishankkeisiin vajaat 28 miljoonaa euroa. Yrityksille suunnatulla rahoituksella myötävaikutettiin arviolta yli 170 miljoonan euron kehittämisinvestointien käynnistymiseen, noin 1150 uuden työpaikan syntymiseen, yli 350 miljoonan euron uuden liikevaihdon syntymiseen.
Lue lisää.

 

Kilpailuetua ympäristövastuullisella toiminnalla

Kestävää kehitystä Pohjois-Savon yrityksissä (KePoSa) -hanke auttoi pohjoissavolaisia pk-yrityksiä kestävän kehityksen edistämisessä liiketoiminnassa, ympäristöasioiden kartoittamisessa sekä ympäristöohjelmien ja -järjestelmien käyttöön ottamisessa. Vähähiiliset ja materiaalitehokkaat toimintatavat toivat yrityksille kustannussäästöjä, lisäsivät yritysten kannattavuutta ja kilpailukykyä sekä pienensivät merkittävästi haitallisia ympäristövaikutuksia.
Lue lisää.

 

Osaajat osaa 2020 -hanke kehittää yritysten tuottavuutta ja johtamista

"Roppakaupalla uusia kehittämiskelpoisia ideoita" ja "Havainnollisti hyvin arjen haasteet ja kehitystarpeet". Tällaista palautetta on saanut Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama Osaaja osaa 2020 -hanke pohjoiskarjalaisille yrityksille järjestämistään tuottavuuden ja johtamisen valmennuksista. Hanke järjestää mm. Lean-valmennusta, toimitusjohtajakursseja ja vertaiskehittämistä.
Lue lisää.

 

Pohjois-Karjalassa tunnistettiin askelmerkit vähähiiliseen ja öljyvapaaseen maakuntaan

Vuonna 2008 sai alkunsa ´Kohti hiilineutraalia kuntaa HINKU´ -hanke, jossa viisi edelläkävijäkuntaa sitoutui tavoittelemaan 80 % kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä vuoteen 2030 mennessä. HINKU-toiminta on vakiintunut foorumimaiseksi toiminnaksi, joka kokoaa yhteen jo 46 kuntaa.
Lue lisää.

 

Miksi rahoitushakemus hylätään?

ELY-keskuksen myöntämä avustus on tarkoitettu yrityksen merkittävän kasvun ja kehittymisen tueksi. Rahoitusta myöntäessämme arvioimme alan kilpailutilannetta, yrityksen taloudellista asemaa sekä hankkeen merkittävyyttä ja vaikutuksia. Itä-Suomessa vuosien 2015 – 2018 aikana yritysten rahoitushakemuksista on hylätty 13 %, kun taas koko Suomessa hylättyjen hakemusten määrä on 17 %.
Lue lisää.

 

Rahoitus plakkarissa, kuinka viestin?

ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustuspäätöksessä riittää yrittäjällä luettavaa ja omaksuttavaa; mukavien rahasummien lisäksi on ehtoja, joiden puitteissa kehittäminen tulee toteuttaa. Päätöksen viimeisenä liitteenä ovat viestintää koskevat ohjeet – vieläkö nekin pitäisi jaksaa lukea?
Lue lisää.

 

  Ajankohtaiset valtakunnaliset rakennerahastouutiset  


      Tapahtumia, tilaisuuksia       

Tervetuloa Itä-Suomen EU-ohjelmakauden 2021–2027 valmistelun sidosryhmätilaisuuteen 27.5.2019 klo 10-15

Paikka: Varkaus, hotel Oscar, Kauppatori 4, Warkaus-Sali.

Tilaisuus on kaikille avoin. Erityisenä kohderyhmänä ovat maakuntien EU-varoja (EAKR, ESR, maaseutu) hyödyntävät organisaatiot, hankkeiden kohderyhmät, maakuntien päättäjät ja rakennerahastotehtävissä työskentelevä henkilöstö.

Tilaisuuden järjestävät Itä-Suomen maakunnat, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo.

Lisätietoja:
Yhteyspäällikkö Janna Merenniemi, p. 044 714 2620, janna.merenniemi(at)pohjois-savo.fi
 

            Ajankohtaista           

> Hakuajat Itä-Suomessa 

> Facebookissa Puhetta rahasta, ELY-keskus
   Tietoa EU:n julkisesta rahoituksesta yrityksille ja hanketoimijoille Itä-Suomessa. Tutustu!

> Puhetta rahasta -blogi - julkisella rahoituksella kasvua Itä-Suomeen. Lue kirjoituksiamme!

> Itä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa (www.rakennerahastot.fi >valitse alue: Itä-Suomi)

> Asiantuntijoidemme yhteystiedot Itä-Suomessa:

 

    Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje    

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Uutiskirjeen tilaus |  Rakennerahastojen uutiskirjerekisterin tietosuojaseloste   

 

Kevättä ilmassa!