Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 4/2019

Kuvituskuva, jossa euron kolikko rattaanpyöränä.

Hae hankkeellesi rahoitusta!

Itä-Suomessa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) hankehaku päättyy 14.2.2020, pl. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, jonka EAKR-kehittämishankerahoituksessa on jatkuva haku ilman määräaikoja.
Lue lisää.

 

Ryhmä ihmisiä pöydän ääressä. Myö, työ, hyö! -hankkeen ryhmässä on voimaa. Kuvassa työkoordinaattori Tarja Selkimäki kolmas vasemmalta.

Rautavaara taklaa työ- ja toimintakyvyn kartoituksella työttömyyttä

Rautavaaran kunta on ESR-rahoitteisessa MYÖ, TYÖ, HYÖ! – Myötämäkeen työkuntoa tai hyvinvointia! -hankkeessa tutkinut ja selvittänyt rautavaaralaisten kaikkein heikommassa asemassa olevien työttömien työ- ja toimintakykyä. Selvitykseen perustuen heille on tarjottu yksilöllisiä matalan kynnyksen vaihtoehtoja yksilöllisen toimintakyvyn mukaan. Työ on kantanut hedelmää, sillä hankkeen aikana Rautavaaran työttömyysprosentti on laskenut yli 40 prosenttia. Myös pitkäaikaistyöttömyys on alentunut.
Lue lisää.

 

Lieksan biotellisuusalue kuvattuna ilmasta.

Bioteollisuusalue valmistui Lieksaan

Lieksan kaupunki kehitti Kevätniemen yritysalueesta bioteollisuusalueen Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamassa hankkeessa. Alueelle on saatu uutta yritystoimintaa ja uusia työpaikkoja.
Lue lisää.

 

Your Gateway to Bio-Business in Asia -hankkeen suomalaiset ja japanilaiset osapuolet yhteiskuvassa.

Your Gateway to Bio-Business in Asia -hanke sillanrakentajana ainutlaatuiselle suomalais-japanilaiselle metsäbiotalousyhteistyölle

Metsäbiotalouden kehittämiseksi Japanin Naganon prefektuuri ja Pohjois-Karjalan maakunta solmivat lokakuussa 2019 yhteistyösopimuksen Your Gateway to Bio-Business in Asia -hankkeen avustuksella. Hanke kehitti reilun kahden vuoden ajan itäsuomalaisten metsäbiotalousyritysten kansainvälistymisvalmiuksia ja vientiosaamista Aasian markkinoille.
Lue lisää.

 

Timaco Oy:n toimitusjohtaja Jouko Tiainen tehdassalissa.

Timaco Oy: ELY-keskuksen kehittämisavustus on ollut ehdoton edellytys kasvutarinallemme

Iisalmelainen alihankintakonepaja Timaco on hyödyntänyt ELY-keskuksen kehittämisavustusta jo useamman kerran, nyt kohteena on muun muassa turvallisuuskulttuurin ja riskienhallintaprosessin kehittäminen, tehtaan 3D-mallinnus sekä koneinvestointeja uuteen tuotantoteknologiaan. Tavoitteena on myös, että jonain päivänä yhteistyörobotti touhuaa koneistajan kanssa yhdessä, visioi Timacon toimitusjohtaja Jouko Tiainen.
Lue lisää.

 

                 Ajankohtaista                  

Suomi.fi-sivuston etusivusta kuvakaappaus.

Katso-tunnistuspalvelu muuttuu Suomi.fi tunnistautumiseksi vuoden 2020 alusta

Hanketoimija! Katso-tunnistuspalvelu päättyy vuoden 2019 lopussa. 2.1.2020 alkaen EURA 2014:n hakijan palveluihin tunnistaudutaan Suomi.fi-tunnistuksen kautta joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
Lisätietoja: EURA 2014 -järjestelmän hakijan palvelujen käyttäminen muuttuu vuodenvaihteessa 2019-2020 (rakennerahastot.fi)
 

Piirroskuva: neljä erilaista ihmistä.

Tiedostot saavutettaviksi verkkosivuilla

Kirsi Ylänne Celiasta kertoo webinaaritallenteessa tiedostojen saavutettavuuden toteuttamisesta ja tiedostojen saavutettavuushaasteista. Uusi digipalvelulaki velvoittaa julkishallintoa tekemään verkkosivuistaan saavutettavuusvaatimusten mukaisia. Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi käyttää verkkopalveluja mahdollisimman helposti. Saavutettavuus on ihmisten erilaisuuden ja moninaisuuden huomiointia verkkopalvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa.
Lisätietoja, linkki webinaaritallenteeseen: Tiedostojen saavutettavuus 14.11.2019 webinaarin tallenne (saavutettavuusvaatimukset.fi)

 

        Tapahtumia, tilaisuuksia       

EU:n rakennerahastojen (EAKR, ESR) infotilaisuus Pohjois-Karjalassa

Tervetuloa kuulemaan EU:n rakennerahastojen rahoitusmahdollisuuksista Pohjois-Karjalassa!

22.1.2020 klo 13–16 Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C, Joensuu.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ja ennakkokysymykset jättää viimeistään 14.1.2020.
Lisätietoja: EU:n rakennerahastojen (EAKR, ESR) infotilaisuus Pohjois-Karjalassa

 

              Hyödyllistä tietoa                    

> Hakuajat Itä-Suomessa

> Itä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa (www.rakennerahastot.fi/Itä-Suomi)

Tietoa yrityksen kehittämisavustuksesta:

> Facebookissa Puhetta rahasta - ELY-keskus
   Tietoa EU:n julkisesta rahoituksesta yrityksille ja hanketoimijoille Itä-Suomessa. Tutustu!

> Puhetta rahasta -blogi - julkisella rahoituksella kasvua Itä-Suomeen. Lue kirjoituksiamme!

> Asiantuntijoidemme yhteystiedot Itä-Suomessa:

 

   Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje   

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Uutiskirjeen tilaus |  Rakennerahastojen uutiskirjerekisterin tietosuojaseloste

Seuraava uutiskirje ilmestyy maaliskuussa 2020.


 


Visar 2-2 av 21 resultat.
Antal per sida 1
av 21