Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 1/2020

Euron kolikoita rattaan pyörinä.
Itä-Suomen hanketoimijat hakivat EU-rahoitusta lähes 23 miljoonaa euroa

Itä-Suomessa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman helmikuun hankehakuun jätettiin 63 hakemusta, joilla tukea haettiin lähes 23 miljoonaa euroa.
Lue lisää.

 

Pienpolttosimulaattori SIMO eli kahteen merikonttiin rakennettu tutkimusyksikkö.
Sauna ja takka - suomalaisuuden puhtaampi tulevaisuus

Suomalainen nauttii arjen pienistä hetkistä takkatulen loimutessa ja puukiukaan löylyissä. Suomessa puun pienpoltto on kuitenkin suurin päästölähde pienhiukkasille, jotka ovat terveydelle haitallisia. SIMO-hankkeen avulla vauhditettiin tulisijojen ja kiukaiden laitekehitystyötä, mikä tukee puun käyttöä uusiutuvana energialähteenä päästöjä halliten.
Lue lisää.

 

Iskelmäkesä tapahtuma 2018, lavan edessä runsaasti yleisöä.
Tapahtumilla elinvoimaa Joensuuhun

Joensuun kaupungin viestintä- ja tapahtumapalvelut on luotsannut maaliskuusta 2018 lähtien EAKR-rahoitteista tapahtumien kehittämishanketta Elinvoimaa tapahtumista. Hanke päättyy maaliskuussa 2020. Hanke on tuonut Joensuun alueen tapahtuma-alaa näkyvämmäksi muun muassa markkinointikam-panjoiden sekä uusien tapahtumien muodossa. Kuntalaiselle vähemmän näkyviä, mutta ensiarvoisen tärkeitä ovat olleet hankkeen tarjoamat koulutukset alan tekijöille.
Lue lisää.

 

Nuoret istumassa ja keskustelemassa.
Etelä-Savossa nuoret energisoivat aluetta

Joulukuussa 2019 pyörähti käyntiin Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja Etelä-Savon maakuntaliiton hallinnoima hanke, E=mc2 -Nuorten osallisuudesta energiaa Etelä-Savoon. Hanke tähtää nuorten aktiivisen kansalaisuuden ja työelämätaitojen vahvistamiseen. Kaksivuotisessa hankkeessa halutaan vahvistaa nuorten osallisuutta ja löytää uusia väyliä saada erilaisessa elämäntilanteessa olevien nuorten ääntä esille.
Lue lisää.

 


Rakennerahasto-ohjelmien vaihdokseen voi varautua

Rakennerahastokausi 2014-2020 alkaa olla lopuillaan. Ohjelman loppumista ennakoi hankkeiden toteutusaikojen rajoitukset, käytettävissä olevan rahoituksen väheneminen ja puheet uuden kauden käynnistymisestä. Komissiolta tulee myös uusia aloitteita liittyen ilmastotavoitteiden saavuttamiseen, jotka vaikuttavat alueelliseen kehittämistoimintaan.
Lue lisää.

 

Euron kolikoita rattaan pyörinä.
Koronavirusepidemian takia peruuntuneista toimenpiteistä aiheutuneet kustannukset ja tilanteen huomioiminen hanketoteutuksessa

Alun perin hankepäätöksen mukaisten, Koronaviruksen COVID-19 takia peruttujen matkojen, tapahtumien sekä koulutusten kulut ovat ESR- ja EAKR-hankkeille tukikelpoisia kuluja, mikäli niistä ei ole mahdollista saada palautuksia.

Jos poikkeustilanteesta aiheutuvat kustannukset ovat erityisen suuria tai tilanne on muutoin tulkinnanvarainen, tulee toteuttajan olla yhteydessä hankkeen rahoittajatahoon. Rahoittaja voi harkintansa mukaan ottaa tilanteen huomioon hankkeen toimintasuunnitelmassa tai toiminta-ajassa.

Hankkeiden tulee käyttää harkintaa kaiken asiakastyön toteuttamisessa sekä erilaisten tilaisuuksien, tapahtumien ja kokousten suunnittelussa ja järjestämisessä sekä tukeutua kaikessa toiminnassa viranomaisten antamiin ohjeisiin.

Rahoittaja suosittelee vaihtoehtoisten toimintatapojen hyödyntämistä mahdollisuuksien mukaan (mm. verkkokoulutukset, striimaukset, tallenteet).

 

ELY-keskusten yrityspalvelut joustavasti ja tehostetusti yritysten tukena

ELY-keskusten yrityspalveluja eli yrityksen kehittämisavustusta, yritysten toimintaympäristön  kehittämisavustusta, alueellista kuljetustukea ja yritysten kehittämispalveluja voi hakea normaalisti. Myös avustusten ja tukien myöntäminen ja maksaminen tapahtuvat normaaliin tapaan.
Lue lisää.

 

Koronavirus vaikuttaa myös ELY-keskusten asiakaspalveluun, sähköiset asiointipalvelumme käytössä 24/7

THL:n ja Aluehallintoviraston antamien ohjeiden ja suositusten mukaisesti vältämme kanssakäymistä ja tilaisuuksien järjestämisiä mahdollisuuksien mukaan tartuntojen määrän hillitsemiseksi. Sähköiset palvelukanavamme palvelevat osoitteessa http://www.ely-keskus.fi/web/ely/asioiverkossa.

Tarkempaa lisätietoa asiassasi voit tiedustella alueesi ELY-keskuksesta: ELY-keskukset

 

            Ajankohtaista                    

Finnvera: Yritys, autamme koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa (finnvera.fi)

Business Finland: Tietoa suomalaisille yrityksille koronaviruksista (businessfinland.fi)

 

 

              Hyödyllistä tietoa            

> Hakuajat Itä-Suomessa

> Itä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa (www.rakennerahastot.fi/Itä-Suomi)

Tietoa yrityksen kehittämisavustuksesta:

> Facebookissa Puhetta rahasta - ELY-keskus. 
   Tietoa EU:n julkisesta rahoituksesta yrityksille ja hanketoimijoille Itä-Suomessa. Tutustu!

Puhetta rahasta -blogi - julkisella rahoituksella kasvua Itä-Suomeen. Lue kirjoituksiamme!

> Asiantuntijoidemme yhteystiedot Itä-Suomessa:

 

   Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje   

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Uutiskirjeen tilaus |  Rakennerahastojen uutiskirjerekisterin tietosuojaseloste

Seuraava uutiskirje ilmestyy toukokuussa 2020.

 

Hyvät lukijat: pidetään toisistamme huolta!

Keltaisia krookuksia.

 


Visar 2-2 av 22 resultat.
Antal per sida 1
av 22