Rakennerahastojen uutiskirje 30.3.2017

Toteutatko Euroopan kiinnostavinta hanketta? Regio Stars -kilpailuun voi ilmoittautua 10. huhtikuuta asti

EU:n RegioStars-kilpailussa haetaan vuosittain alueellisen kehittämisen hyviä toimintamalleja ja nostetaan esiin innovatiivisia hankkeita, joista voitaisiin saada inspiraatiota myös muualla EU:ssa. Kilpailun kautta erityisen onnistuneet hankkeet voivat saada laajaa näkyvyyttä niin toiminnalleen kuin kehityskohteena olevalle alueellekin. Finalistit valitsee riippumaton jury, ja finaaliin päässeiden hankkeiden edustajat kutsutaan palkintojenjakoseremoniaan.

Lue lisää

Itä-Suomen menestystarinat

Eurooppa tarvitsee uusia menestystarinoita. Ne tulevat yhä useammin olemaan erilaisten haasteiden voittamista älykkäiden ratkaisujen avulla. Alueiden menestyksestä hyötyy koko Eurooppa - niin ihmiset, talous kuin luontokin.

Tutustu Itä-Suomen menestystarinoihin

Liskot saattavat nuoret työelämään

Liskoyliherrat ovat työelämän matelijoita, joita kiinnostaa omistamansa tehtaan ylläpitoa enemmän golfaus ja muu vapaa-ajan vietto. Siksi he palkkaavat tehtaaseensa työntekijöitä, joiden tehtävänä on lisätä tehtaan tuottavuutta ja perustaa uusia linjastoja tehtaaseen.  Tässä yksinkertaisuudessaan Euroopan sosiaalirahaston toimintalinja 5:n (Sosiaalisen osallisuuden edistäminen ja köyhyyden torjunta) tammikuussa päättyneen ZET-hankkeen lopputuote, jonka tarkoituksena on antaa pelaaville nuorille tuikitarpeellisia koulutus- ja työelämätaitoja.

Lue lisää

EU 60 vuotta 60 esimerkkiä EU-yhteistyöstä

EU-johtajat tapaavat Roomassa huomenna 25. maaliskuuta Rooman sopimusten 60-vuotisjuhlassa. Tämä on tilaisuus pohtia Euroopan unionin tilaa ja yhdentymisprosessin tulevaisuutta. EU-johtajien odotetaan antavan julistuksen, jossa esitetään yhteinen visio tuleviksi vuosiksi. Samalla julkaistaan komission Suomen-edustuston esite, jossa esitellään lyhyesti 60 esimerkkiä EU-yhteistyön merkityksestä.

Lue lisää

Komission Suomen edustuston esite: 60 hyvää syytä EU:lle Miksi tarvitsemme Euroopan unionia?

Mikä on avoin innovaatioalusta?

Monissa EAKR-rahoitteisissa hankkeissa tavoitteena on avoimen innovaatioalustan kehittäminen. Mutta mikä oikeastaan on avoin innovaatioalusta? Millainen alusta tuottaa sitä mitä halutaan eli esimerkiksi demoja, toimintamalleja tai konsepteja?  

Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaan älykäs erikoistuminen -seminaari

Oulun yliopiston Saalastin salissa järjestetään 25.4.2017 klo 9.0017.00 Pohjois-Pohjanmaan älykäs erikoistuminen –seminaari. Tilaisuudessa käydään läpi innovaatiotoimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä Pohjois-Pohjanmaan osaamisen kärkiä, erikoistumista ja kansainvälistymistä. Tilaisuudessa on laajasti esimerkkejä siitä, mitä älykäs erikoistuminen Pohjois-Pohjanmaalla tarkoittaa ja miten erikoistumista edistetään.

Tutustu ohjelmaan

Käytätkö hankkeessasi Kykyviisaria?

Käytätkö hankkeessasi Kykyviisaria? Oletko kiinnostunut kehittämään Kykyviisaria entistä paremmaksi? Kykyviisari-mittarityöpaja II järjestetään 16.5. Helsingissä. Tervetuloa mukaan kaikki työ- ja toimintakyvyn arvioinnista kiinnostuneet!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Melkein puoli miljardia Suomeen Horisontista

Uusimmat tilastotiedot osoittavat, että kotiutamme euroja H2020-ohjelmasta oikein hyvin tavoitteen mukaisessa tahdissa. Olemme onnistuneet hieman nostamaan onnistumisprosenttiamme, ja erityisesti pk-yrityksemme ovat vankistaneet asemansa osallistujajoukossa.


Lue lisää

Etelä-Suomen ESR-haku ja Kotona Suomessa -haku ovat päättyneet

Etelä-Suomen alueelta jätettiin Euroopan sosiaalirahaston alueelliseen hakuun yli 40 hankehakemusta, joihin haettiin rahoitusta yhteensä lähes 12 miljoonaa euroa. Hakemukset käsitellään useassa vaiheessa. Ensin arvioidaan ns. yleiset valintaperusteet, joista keskeisin on hankkeiden soveltuvuus Kestävää kasvua ja työtä- Suomen rakennerahasto-ohjelmaan. Tämän jälkeen hakemukset menevät asiantuntija-arviointiin.

Lue lisää

ESR-hankehaku päättyi Länsi-Suomessa

Keski-Suomen ELY-keskuksen järjestämään, 1.3.2017 päättyneeseen, ESR-hankehakuun saapui yhteensä 66 hankehakemusta. Hakemusten määrät jakaantuivat melko tasaisesti kaikkien kolmen ESR-toimintalinjojen välillä.

Lue lisää

Kaikki hakuajat

EAKR- ja ESR-hakuajat löytyvät täältä: http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Kaikki tapahtumat

Tapahtumien koostesivu löytyy täältä: http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat