Rakennerahastojen uutiskirje 11.5.2017

Kasvun karavaani -tapahtuma Salossa 28.4.2017

Salon uudella IoT kampuksella järjestetyn tapahtuman keskustelujen aiheena oli EGR:n työllistämis- ja koulutustuki rakennemuutoksessa. Kiertueen järjestäjinä olivat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Salon kaupunki.

Lue lisää Euroopan globalisaatiorahastosta

Tapahtuma alkoi vierailulla IoT-kampuksella sijaitseviin yrityksiin ja jatkui seminaarilla aiheella "EGF – instrument to create jobs and growth". Keskustelutapahtumalla selvitettiin, mitä EU:n osarahoituksella on saatu aikaan, mitä sillä halutaan saada aikaan tulevaisuudessa sekä miten parannetaan ihmisten jokapäiväistä elämää ja edistetään alueen kansainvälistä kilpailukykyä. Salon kaupunginjohtaja avasi keskustelun puheellaan ja EGR:n Bistra Valchanova avasi kuulijoille rahaston toimintaa. Tämän jälkeen kuultiin kaksi salolaista menestystarinaa Soficta Oy:n Sami Metsänperältä ja Orion Oyj:n Sami Tuomiselta.

Lue lisää tapahtumasta

Voitto-hanke ja Voimala 2.0

VOITTO-hanke on heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen kehittämishanke. Hankkeen kohderyhmänä ovat vähintään 300 - 500 päivää työmarkkinatukea saaneet, erityiskohderyhmänä ovat nuoret. Lisäksi hankkeen toimenpiteisiin voidaan ohjata muita heikossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä, joilla on edellytyksiä työllistyä. Salon kaupunki toimii hankkeen koordinaattorina. Salon seudun ammattiopisto ja Turun ammattikorkeakoulu toimivat osatoteuttajina. Hanketta ovat rahoittamassa Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto ESR. Hankkeessa kehitetään alueen yritysten, yhdistysten ja työllisyydenhoidon merkittävien toimijoiden (mukaan lukien TE-palvelut) kanssa käytävää yhteistyötä. Hankkeen puitteissa esitetään Salon kaupunginhallituksen käsittelyyn säännöllisin väliajoin työllisyydenhoidon uusia toimenpideavauksia.

Lue lisää

Auta miestä mäessä -hankkeessa etsitään uusia käytäntöjä nuorten miesten syrjäytymisen ehkäisyyn

Miksi nuoret miehet syrjäytyvät? Miksi he ovat yliedustettuina työkyvyttömissä? Vain yksi kolmasosa TE-palvelujen asiakkaista on miehiä. Minne miehet katoavat? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia ja ratkaisuja Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa Auta miestä mäessä -hankkeessa.

Lue lisää

Lehmiä, innovaatioita ja aina väärässä olevia asiakkaita

Tervetuloa saamaan Oivalluksia ruokaketjusta!

Etelä-Pohjanmaalla tehdään kasvua agrobiotaloudella ja ruokaosaamisella. Oivalluksia-tapahtuma vie Seinäjoelle hetkellä, jolloin kaupunkiin kokoontuu iso joukko alan asiantuntijoita niin Suomesta kuin maan rajojen ulkopuolelta.  Osallistujiksi 6.–7. kesäkuuta järjestettävään tapahtumaan kutsutaan erityisesti länsisuomalaisten pk-yritysten ja tutkimus-, koulutus- ja kehitysorganisaatioiden edustajia. Tapahtumalla halutaan tukea hanketoimintaa ja uusien hankkeiden suunnittelua sekä toimijoiden välistä yhteistyötä yli maakunta- ja toimialarajojen.

Lue lisää Oivalluksia-sarjan Etelä-Pohjanmaan tapahtumasta.

Lähes puolet ohjelman kehyksestä varattu

Toukokuun alkuun mennessä rakennerahasto-ohjelmasta oli varattu julkista rahoitusta 1,132 miljardia euroa, mikä on runsaat 47 % kehyksestä. Maksatuksia hankkeille oli tehty jo lähes 360 miljoonalla eurolla mikä on miltei 15 % kehyksestä. 

Lue lisää

Sosiaalisen median koulutuksella suurta kysyntää

Itäsuomalaisessa yhteistyössä järjestettiin EU-hankkeille sosiaalisen median koulutus, johon osallistui paikan päällä ja verkon välityksellä noin 170 henkilöä.

-Lähdimme yhteistyöhön EU-rahastoperheen kanssa, sillä huippukouluttajan saaminen onnistuu parhaiten yhteistyön voimin. Striimaaminen oli itsestään selvää nykypäivänä. Ja omalla esimerkillä on näytettävä tietä muillekin. Tämä on selkeä viesti pitkien välimatkojen alueella, että striimaminen tavoittaa ihmiset hyvin, HighwaySavon tiedottaja Hannakaisa Markkanen kertoo.

Lue lisää  

Digitalia - datasta tiedoksi ja tieto käyttöön

Rakennerahastojen tuella on käynnistetty EAKR-hanke Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus – Digitalia. EAKR-tuki on mahdollistanut monitieteisen ja valtakunnallisesti ainutlaatuisen Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen perustamisen Mikkeliin.

Lue lisää

Teknologiakokeiluja IkäOTe-hankkeessa

Helmikuussa 2017 päättyneessä kaksivuotisessa Ikääntyvien oppiminen ja hyvinvointiteknologiat (IkäOTe) -hankkeessa (http://www.ikaote.fi/) tutkittiin ja kokeiltiin turvallisuuteen ja vuorovaikutukseen liittyviä teknologisia ratkaisuja ikääntyvien ja muistisairaiden henkilöiden hyvinvoinnin ja kotona asumisen tukemiseksi. Hankkeen tuloksena syntyi monenlaista uutta tietoa, toimintamalleja ja osaamista suhteessa teknologian mahdollisuuksiin tukea ikäihmisten hyvinvointia ja oppimista

Lue lisää

Rakennerahastoista eväitä Pohjois-Savon kehittämiseen – kevään haku päättyy 19.5.2017

Pohjois-Savossa on EU:n rakennerahastoista vuonna 2017 haettavissa reilu 41 miljoonaa euroa maakunnan elinkeinoelämän, innovaatiotoiminnan ja osaamisen kehittämiseen ja sitä kautta maakunnan kilpailukyvyn vahvistamiseen. Uutta otetta ja uusia avauksia kaivataan tutkimuksen kaupallistamiseen ja elinkeinoelämälähtöiseen kehittämistyöhön. Käynnissä oleva haku päättyy 19.5.2017.

Lue lisää

Etelä-Savossa käynnissä ylimääräinen hankehaku 9.6.2017 asti

Etelä-Savossa järjestettiin ideahaku ESR- ja EAKR-hankkeista, jotka tukisivat Etelä-Savon maakuntastrategian Puhtaasti paras! toteuttamista. Tämä ideahaku on nyt päättynyt ja sen pohjalta on käynnistetty EU-hankehaku, johon voi jättää hakemuksia 9.6.2017 asti. Haun tavoitteena on saada uusia innovatiivisia ja yrityslähtöisiä avauksia, jotka tukevat Etelä-Savon kolmea stategista kärkeä VESI, METSÄ ja RUOKA.

Lue lisää

Starttaa hanke käyntiin Pasilassa

Hämeen ELY-keskus järjestää sarjan starttikoulutuksia rahoittamiensa ESR-hankkeiden toteuttajille. Valitse itsellesi ja hankkeesi toteutukselle sopiva ajankohta ja tule paikalle kysymystesi kanssa. Seuraava starttikoulutus järjestetään 7.6.2017 Helsingissä.

Lue lisää

ESR -haut käynnistyivät jälleen Etelä-Suomessa

Hämeen ELY-keskus on avannut alueellisen ESR -hakukierroksen 1.5.2017. Nyt rahoitettavaksi etsitään toimintalinjan neljä "koulutus, ammattitaito ja elinikäinen oppiminen" ja toimintalinjan viisi "sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta" -hankkeita.

Lue lisää

6Aika ESR-hakuun ennätysmäärä hakijoita

6Aika-hankkeiden huhtikuussa päättyneeseen ESR-hakuun saatiin hakemuksia suurelta joukolta hakijoita kaikista kuutoskaupungeista. 

Lue lisää

Ajankohtaista maaseutuverkostossa

Maaseutuverkosto julkaisee myös uutiskirjettä. Lue viimeisin maaseutuverkoston uutiskirje tästä.

Infotilaisuus: STM:n ESR-hankehaku 2017 "Työ, työkyky ja innovaatiot" 

Sosiaali- ja terveysministeriön kolmas valtakunnallisten hankkeiden haku Euroopan sosiaalirahaston (ESR) erityisteemassa Työ, työkyky ja innovaatiot toteutetaan kaksivaiheisena: ideahaku 17.5.–16.6.2017 ja pilottihankkeiden haku loka-joulukuussa 2017. Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää hausta infon keskiviikkona 17.5.2017 klo 9-11 Tieteiden talolla.

Lue lisää ja ilmottaudu tästä.

Kaikki hakuajat

EAKR- ja ESR-hakuajat löytyvät täältä: http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Kaikki tapahtumat

Tapahtumien koostesivu löytyy täältä: http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat