Rakennerahastojen uutiskirje 21.6.2017

ESR:n kansainvälisen yhteistyön toinen koordinoitu haku avautuu loppusyksystä ‒ nyt on mahdollista hakea kansainvälisen yhteistyön valmisteluhankkeita

ESR-rahoituksesta vastaavat ELY-keskukset järjestävät Suomessa ESR:n kansainvälisen yhteistyön toisen haun, joka avautuu loppusyksystä 2017 ja päättyy keväällä 2018.

Lue lisää

Tervetuloa tiistaina 12.9. klo 12–18 ESR‑tarinoiden juhlaan Seinäjoelle!

Euroopan sosiaalirahasto juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Suomessa ESR-työtä on tehty neljällä eri ohjelmakaudella 20 vuotta. Matkan varrelle mahtuu huikea määrä uutta luovaa ja oivaltavaa kehittämistyötä. Matka on tarjonnut myös hurjan määrän oppeja ja onnistumisia.

Lue lisää

Hankevalinta käyntiin Suomen ja Venäjän välisissä rajat ylittävän yhteistyön ohjelmissa

Kolarctic, Karelia ja Kaakkois-Suomi – Venäjä rajat ylittävän yhteistyön ohjelmat ovat valinneet ensimmäiset rahoitettavat hankkeet.

Lue lisää

Rakennerahastovirkamiehet Itävallassa viestintäasioiden äärellä

Touko-kesäkuun vaihteessa 140 rakennerahastovirkamiestä kokoontui Itävaltaan viestintäasioiden äärelle.  Kyseessä oli INIO ja INFORM -työryhmien ‒ tuttavallisemmin komissiovetoisten ESR- ja EAKR-viestintäverkostojen ‒ yhteiskokous, joka järjestetään 1-2 vuoden välein.

Lue lisää

Kotouttamistyötä kehittävät hankkeet kohtasivat Rovaniemellä

Lapin kotouttamistyön hankemylly järjestettiin 6.6.2017 Rovaniemellä. Lapissa toimii useita hankkeita ja toimijoita, joiden tehtävänä on kehittää maahanmuuttotyöhön ja kotouttamisen kenttään liittyviä toimintoja tai palveluita. Hankemyllyn tavoitteena oli tuoda nämä toimijat yhteen, levittää tietoa hankkeiden toiminnasta ja ideoida mahdollisia uusia hankkeita. 

Lue lisää

Kansainvälisyys on kumppanuutta

Euroopan sosiaalirahaston kansainvälisen yhteistyön teemaverkostot kokoontuivat Brysselissä 1.-2. kesäkuuta 2017. ESF Transnational Platform Conference järjestettiin toista kertaa, kun nykyinen ohjelmakausi on saavuttanut puolivälietappinsa. Tapahtumaan osallistui reilu 250 henkeä 26 jäsenmaasta: ministeriöiden ja rahoittajien edustajia, sidosryhmiä ja kansalaisjärjestöjä sekä komission asiantuntijoita.

Lue lisää

ELY-keskuksen rahoittamien EU-hankkeiden toteutumista varmennetaan paikan päällä

EU:n rakennerahastohankkeiden toimintaa varmennetaan käymällä osassa hankkeista paikan päällä. Menettely täydentää maksatuskäsittelyssä saatua tietoa siitä, että hanke on toteutettu hyväksytyn hankesuunnitelman ja rahoituspäätöksen ehtojen mukaisesti. Kuluvaa ohjelmakautta (2014–2020) koskevat varmennuskäynnit aloitetaan kesän aikana.

Lue lisää

Vähähiilisyys edellyttää tekoja – Hankkeilla tuhannen taalan paikka

Rakennerahastoista ja maaseutuohjelmasta rahoitetut hankkeet treffasivat 17. toukokuuta vähähiilisyyden merkeissä. Ilmastonmuutoksen hillinnän kovat tavoitteet yhdistettynä rahoitukseen, joka on varattu tavoitteita edistäville hankkeille, on huikea mahdollisuus hyvien ideoiden kehittelijöille. Lajissaan ensimmäiset hanketreffit kokosivat Hotel Arthurin juhlasaliin lähes sata toimijaa.

Lue lisää

Tukea kv-yhteistyöstä siniseen kasvuun – EAKR-haku auki lokakuun alkuun

Alkusyksyyn jatkuvalla EAKR-hakukierroksella hanketukea on haettavissa Länsi-Suomen kaikissa maakunnissa. Maakuntaliitot osoittavat käytettävissään olevia kehittämisvaroja omien maakuntaohjelmiensa ja älykkään erikoistumisen strategioidensa suuntaviivojen mukaisesti hakuilmoituksissa määriteltyihin kohteisiin.

Lue lisää

EAKR-rahoitusta haettavana Pohjois-Suomen maakuntien liitoissa (haku päättyy 22.9.2017)

Pohjois-Suomen maakuntien liitoissa on haettavana EAKR-rahoitusta Kestävää kasvua ja työtä 2014−2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Ohjelmalla tuetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toimenpiteitä.

Lue lisää

EU-rahoitusta haettavana rakennerahasto-ohjelmasta "Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020"

Pohjois-Pohjanmaa elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) hakee Pohjois-Pohjanmaalle, Lappiin tai Kainuuseen kohdistuvia yleishyödyllisiä kehittämishankkeita rahoitettavaksi "Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020" -rakennerahasto-ohjelmasta.

Lue lisää

ESR-haku käynnissä 13.6.2017 - 3.10.2017

Keski-Suomen ELY-keskus on avannut Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi-Suomen alueella. Länsi-Suomen alueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Länsi-Suomen alueeseen luetaan tässä haussa myös Keski-Pohjanmaan maakunta.

Lue lisää

Tuottava ja tuloksellinen työelämä -ideahaku on päättynyt

Ideahakuun jätettiin 63 ideaa, jotka olivat hyvin erilaisia keskenään. Muutama teema kuitenkin korostui, kuten sote-uudistukseen liittyvät työhyvinvoinnin haasteet, hiljaisen tiedon siirtyminen sekä pienten yritysten digitaitojen kehittäminen.

Lue lisää

Europa Teema 3/2017 on ilmestynyt

Voit lukea sen täältä.

Maaseutupolitiikan ajankohtaiskirje 2/2017

Käy lukemassa täältä.

Kaikki hakuajat

EAKR- ja ESR-hakuajat: http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Kaikki tapahtumat

Tapahtumien koostesivu: http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat

 

Uutiskirje jää kesätauolle. Toivotamme kaikille lukijoille oikein hyvää kesää!