Rakennerahastojen uutiskirje 16.8.2017

Neljä suomalaishanketta RegioStars-kilpailun finaaliin

Euroopan komission RegioStars-kilpailun finalistit on julkistettu. 24 finalistin joukossa on neljä suomalaisvoimin toteutettua alueellista kehittämishanketta. Finaali järjestetään lokakuussa.

Lue lisää

Tervetuloa 12.9. ESR‑tarinoiden juhlaan Seinäjoelle! – Ilmoittaudu viimeistään 18.8.

Euroopan sosiaalirahasto juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Suomessa ESR-työtä on tehty neljällä eri ohjelmakaudella 20 vuotta. Ilmoittauminen päättyy 18.8. Ilmoittaudu täällä.

Lue lisää

EU palkitsee PK-yrityksen henkilöstön kouluttamisesta

Euroopan komission työllisyys, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto (DG EMPL) julkisti palkitsevansa "PK-yrityksen, joka on onnistunut henkilöstön kouluttamisessa ja kehittämisessä uran eri vaiheissa". Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 27.9.2017 asti. Ilmoittautuminen ja lisätietoa täällä.

ESR-kehittämisohjelmalla kehitetään työelämää yhteistyössä

Työelämä 2020 -hankkeen visio on, että suomalainen työelämä on Euroopan paras vuoteen 2020 mennessä. Strategian mukaisesti hyvän työelämän edellytyksenä nähdään kilpailukykyiset, hyvin toimivat työpaikat, jotka pystyvät luomaan uutta työtä.  Suomessa työelämää kehitetään työelämätoimijoiden yhteistyönä laajassa Työelämä 2020 -verkostossa ja ESR- hankerahoituksella.

Lue lisää

Tukea Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankkeita suunnitteleville

Itä- ja Pohjois-Suomessa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toimintalinja 5:n hankkeita suunnitteleville on tarjolla tukea: kolme eri aiheista nettityöpajaa ja mahdollisuus esittää kysymyksiä chatissa.

Lue lisää

Robottien rannikolle oivaltamaan 22.8.

Tervetuloa vierailemaan robottien rannikolle! Satakunnassa toimii jopa sata automaatio- ja robottialan yritystä. Niistä edustava osuus on esillä Oivalluksia robotiikasta -tapahtumassa SAMK:n upouudella kampuksella Porissa 22.8.2017.

Lue lisää

Maaseutuparlamentti lähestyy!

Tiesitkö, että 95 % Suomesta on maaseutua? Maaseutuparlamentti järjestetään Leppävirralla 1.-3.9.2017. Ilmoittautuminen on jo päättynyt, ohjelma löytyy täältä.

Lue lisää

Työkaluksi innovatiivinen hankinta

Innovatiiviset hankinnat sopivat hyvin hanketoimintaan. Hankintalain ja -direktiivin uudistumisen myötä hankintojen innovatiivisuus leikkaa läpi koko EU-säännöstön.

Lue lisää

Yritys- ja ESR-hankerahoitusta jaettu Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle yli 15 miljoonaa euroa

Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle myönnettiin tammi-kesäkuussa yhteensä yli 15 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta. Siitä noin 37,5 % eli 5,7 miljoonaa oli yritysrahoitusta ja loput Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoitusta. 

Lue lisää

Hanke-esittely: esimiesten vertaisryhmistä tuottavuutta ja hyvinvointia työpaikoille

Satakunnan ammattikorkeakoulussa SAMKissa on ESR-hankkeen puitteissa kehitetty esimiesten vertaistoimintamalli "Foorumix", joka nojaa kokemusten vaihtoon ja vertaisuuden voimaan.  Toimintamalli kehitettiin vastaamaan esimiesten tarpeeseen jakaa asioita toistensa kanssa. 

Lue lisää

Kotona Suomessa-hankepäivä 7.6.2017 kokosi Paasitorniin yli 200 kotouttamisen asiantuntijaa

Kotona Suomessa -hanke järjesti 7.6. valtakunnallisen hankepäivän otsikolla "Miten luoda edellytyksiä hyvälle kotoutumiselle?". Kongressikeskus Paasitorniin kokoontui yli 200 kotouttamisen kentällä työskentelevää asiantuntijaa eri puolilta Suomea.

Lue lisää

Yhteistyö yli rajojen EAY/ENI 2014-2020 -esite nyt myös englanniksi

Voit lukea Cross-border Co-operation INTERREG/ENI 2014-2020 -esitteen täältä. Sekä suomen- että englanninkieliset esitteet löytyvät Julkaisut-kohdasta "Tietoa EAY:sta"-sivulla.

Hankevalinta käyntiin Suomen ja Venäjän välisissä rajat ylittävän yhteistyön ohjelmissa

Kolarctic, Karelia ja Kaakkois-Suomi – Venäjä rajat ylittävän yhteistyön ohjelmat ovat valinneet ensimmäiset rahoitettavat hankkeet. Valitut hankkeet löytyvät kunkin ENI CBC -ohjelmien omilta kotisivuilta.

Lue lisää

Päijät-Hämeessä käynnissä EAKR-erillishaku 25.9. asti

Päijät-Hämeen maakunnan rahoituskehyksestä on haettavana rahoitusta EAKR-hankkeille, jotka kohdentuvat Päijät-Hämeen alueelle. Haku on avoinna 25. syyskuuta asti. 

Lue lisää

Kv-osaajat vauhdittamaan kasvua – hankehaku käynnissä

Valtakunnallinen Kasvua kansainvälisistä osaajista -rahoitushaku on käynnistynyt ja on avoinna 25. syyskuuta asti. 

Lue lisää

Kaikki hakuajat

EAKR- ja ESR-hakuajat: http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Kaikki tapahtumat

Tapahtumien koostesivu: http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat

Energistä ja raikasta loppukesää ja syksyn alkua kaikille!