Rakennerahastojen uutiskirje 20.9.2017

Lue uutiskirje selaimessa

Seinäjoella tarinoitiin ESR:n 60-vuotisjuhlan kunniaksi

Vuonna 2017 on kulunut 60 vuotta Rooman sopimuksesta ja Euroopan sosiaalirahaston perustamisesta. Suomessa sosiaalirahaston toimintaa on ollut jo 20 vuotta neljällä eri ohjelmakaudella. Juhlavuoden käynnisti Euroopan sosiaalirahasto 60 vuotta -tilaisuus helmikuussa Helsingissä. Juhlinta jatkuu edelleen, ja tällä kertaa pääsimme juhlistamaan taivalta Seinäjoella 12.9. teemalla "ESR-tarinoiden juhla".

Lue lisää

Maa puhui maaseutuparlamentissa

Suomen tässä laajuudessa ensimmäinen valtakunnallinen Maaseutuparlamentti järjestettiin 1.–3.9.2017. Tapahtuma kokosi yli 800 osallistujaa eri puolilta Suomea Leppävirralle Pohjois-Savoon keskustelemaan maaseudusta ja sen kehittämisestä. Lisäksi kaikille avoin sadonkorjuutori houkutteli myös paikallisia ja muita kiinnostuneita paikalle. Ohjelmassa oli retkiä lähialueille, työpajoja ja mielenkiintoisia keskusteluja verkostoitumista ja iltaohjelmia unohtamatta.

Lue lisää

Mistä on hyvä hanke tehty?

Maailma on hankkeita pullollaan eikä loppua näy. Mistä työelämän ulkopuolella oleva työikäinen tai hanketta suunnitteleva järjestötyöntekijä tietää, millainen hanke on hyvä ja millaista toimintaa kannattaa järjestää, jotta asiakkaat oikeasti hyötyvät? Pohjois-Savon Liikunta ry:n ja Huoltoliito ry:n yhteistyössä toteuttaman Työkuntoon-ESR-hankkeen Kykyviisarilla toteutetuissa seurantamittauksissa on näkynyt hyviä muutoksia eli hanketoiminta vaikuttaa onnistuneelta. Kolumnimme kyläili Kuopion suunnalla tiedustelemassa onnistumisen reseptiä.

Lue lisää

European Week of Regions and Cities lokakuussa

European Week of Regions and Cities on alueiden ja kaupunkien teemaviikko, jonka päätapahtuma on 9.-12. lokakuuta Brysselissä. Tapahtumassa pyritään löytämään ratkaisuja paremman tulevaisuuden saavuttamiseksi alueiden ja kaupunkien yhteistyöllä. Ilmoittautua voi 30. syyskuuta asti osoitteessa http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2017/register.cfm

Kasvun karavaani Lappeenrannassa 13.10.2017

Lappeenrannan kaupungintalolla keskustellaan energiapolitiikasta  13.10. klo 10.30–11.45. Yleisötapahtuman aiheena on energiaunioni ja Euroopan tulevaisuus. Mukana on Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, Euroopan parlamentin jäsenet Miapetra Kumpula-Natri (sdp, S&D) ja Heidi Hautala (vihr, Greens/EFA), kansanedustaja Jukka Kopra (kok), työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Riku Huttunen sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT School of Energy johtaja Jarmo Partanen. Tilaisuuden juontaa Peter Nyman.

Lue lisää

EU:n uuden teollisuusstrategian keskiössä digitaalisuus, innovaatiot ja vähähiilisyys

EU:n uudistetussa teollisuuspoliittisessa strategiassa kootaan meneillään olevat horisontaaliset ja alakohtaiset toimet kattavaksi teollisuusstrategiaksi, jota vahvistetaan myös joukolla uusia toimenpiteitä.

Lue lisää

Millaisen EU:n haluamme? – Muuttuva unioni ja sen uudet ytimet 11.10.2017

Eurooppa muuttuu ja Suomi sen mukana. Euroopan komission valkoinen kirja ja sitä seuranneet keskusteluasiakirjat ovat virittäneet keskustelua eri puolilla Eurooppaa mm. talous- ja rahaliiton syventämisestä, sosiaalisesta ulottuvuudesta ja globalisaation hallinnasta. Odotuksia on paljon, niin myös epäilyjä. Millaisen unionin me suomalaiset haluamme? Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta EU-symposiumiin!

Lue lisää ja ilmoittaudu

EU:n kilpailu innovatiivisille yrittäjänaisille

EU Prize for Women Innovators -kilpailussa palkitaan naisyrittäjiä, jotka ovat kyenneet viemään innovaationsa menestyksekkäästi markkinoille.

Lue lisää

Koulutustehdas tehokas tapa rekrytoida ja kouluttautua

Kiteeläinen BioKymppi Oy tarvitsi alkuvuonna uusia työntekijöitä, kun tekemistä alkoi olla tekijöitä enemmän. Valmiita osaajia ei yritykseen suoraan löydy, vaan tekijät on koulutettava yrityksessä itse.
- Koulutustehdasmalli mestareineen ja kisälleineen tuntui oivalta vaihtoehdolta uusiin rekrytointeihin, kertoo toimitusjohtaja Mika Juvonen BioKymppi Oy:stä. Koulutustehdas on osa Ketin Osaava Keski-Karjala -hankkeen (ESR) toimintaa.

Lue lisää

Hankkeiden viestintäaineistot jakoon Itä-Suomessa

Itä-Suomessa toteutetaan ohjelmakauden aikana satoja hankkeita, joissa tuotetaan paljon viestintäaineistoja. Haluamme edesauttaa hanketiedottamista ja toivomme saavamme hankkeiden tuottamia tiedotteita jakeluun eri välineiden kautta mm. uutiskirjeet, nettisivut ja sosiaalinen media.

Lue lisää

Minä Pystyn! -hankkeessa kokeillaan erilaisia rekrytointi- ja työllistymistapoja Etelä-Savon alueella

Muutos toimintaympäristössämme on pysyvä trendi. Se on sekä haaste että mahdollisuus. Perinteiset liiketoimintamallit muuttuvat, kun uudistamisen kautta yrityksille avautuu uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Digitalisaatio vaikuttaa varmasti eniten niin paikallisesti kuin globaalisti kilpailutilanteeseen, jolloin tavat tuottaa lisäarvoa asiakkaille on päivitettävä. Ydinliiketoiminta voi muuttua radikaalisti, kuten esimerkiksi on käynyt finanssialalla.

Lue lisää

Ammattikampukselle valmistuu huippumoderneja oppimisympäristöjä

Kpedussa on käynnissä mittava hanke teollisuuden alojen opetuksen ja oppimisympäristöjen modernisoimiseksi. Ammattikampus 2020 -hankkeessa uusitaan ensin metallialan opetustilat ja laitteet Talonpojankatu 6:ssa Kokkolassa. Ammattikampus 2020 on saanut osan rahoituksesta Euroopan aluekehitysrahastosta Keski-Pohjanmaan liiton koordinoimana. Hankkeen kokonaisbudjetti on vajaa 2 miljoonaa euroa, josta saneeraukseen on varattu 950 000, laitehankintoihin 800 000 ja kehityshankkeeseen 100 000 euroa.

Lue lisää

Etelä-Suomen ESR-hakuinfossa tupa täynnä kuulijoita

Hämeen ELY-keskus järjesti torstaina 17.8. Helsingissä ESR-hakuinfon koskien 3.10. päättyvää Etelä-Suomen ESR-hakua. Tilaisuuteen osallistui lähes 70 innokasta hanketoimijaa, jotka tulivat kuulemaan avoinna olevan haun painotuksista sekä hyvän hakemuksen jättämisestä.

Lue lisää

Koulutusta EAKR-hankkeiden hallinnointiin ja raportointiin Etelä-Suomessa – Ilmoittaudu mukaan

Uudenmaan liitto järjestää EAKR-hankkeille koulutusta, jonka aiheita ovat hankkeiden hallinnointi, maksatukset ja raportointi. Valittavissa on kaksi vaihtoehtoista koulutuspäivää, joiden ohjelma on sama: torstai 5.10. ja keskiviikko 11.10.

Lue lisää

6Aika-strategian EAKR-haku avautui ideavaiheella 14.9.2017

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku käynnistyy 14. syyskuuta. Rahoitettavaksi haetaan hankkeita, jotka toteuttavat Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa. Kaupungit haluavat kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita, ja synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja. Haku järjestetään kaksivaiheisena. Ideavaihe on avoinna 14.9.–27.10.2017, josta vihreää valoa saaneiden ideoiden valmistelua jatketaan EURA-järjestelmään jätettäviksi hankehakemuksiksi. Varsinainen haku on 27.11.2017–19.1.2018.

Lue lisää

ESR-hanke käyntiin starttikoulutuksella

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen ESR-hankkeille starttikoulutusta syksyllä Kouvolassa ja Helsingissä. Valitse itsellesi ja hankkeesi toteutukselle sopiva ajankohta ja tule paikalle kysymystesi kanssa.

Lue lisää

ESR-haku käynnissa Länsi-Suomessa 13.6.2017 – 3.10.2017

Keski-Suomen ELY-keskus on avannut Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi-Suomen alueella. Länsi-Suomen alueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Länsi-Suomen alueeseen luetaan tässä haussa myös Keski-Pohjanmaan maakunta. Hankkeita voidaan toteuttaa yhden maakunnan alueella tai ylimaakunnallisina.

Lue lisää

EAKR-rahoitusta haettavana kestävän kaupunkikehittämisen 6Aika-hankkeisiin

Kestävää kaupunkikehittämistä edistäviin hankkeisiin on tarjolla EAKR-rahoitusta. Hankkeiden tulee toteuttaa Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa. Strategialla luodaan uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja sekä kaupunkilaisille avoimempia ja älykkäämpiä palveluja.

Lue lisää

EAKR- ja ESR-hankkeiden hakuaika Itä-Suomessa päättyy 22.9.2017

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman vuosittaiset yhtenäiset aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) hankkeiden hakuajat päättyvät helmi–maaliskuussa ja syys–lokakuussa. Näiden lisäksi maakunnat voivat järjestää omia täydentäviä hakukierroksia. Seuraava rahoitushaku Itä-Suomessa päättyy 22.9.2017 (EAKR- ja ESR-hankkeet).

Lue lisää

Luovaa osaamista – valtakunnallinen ESR-haku 15.8. – 30.11.2017

Hämeen ELY-keskus avaa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman ESR-haun koskien opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallista Luovaa osaamista toimenpidekokonaisuutta.

Lue lisää

Äänestä Pirkanmaan 3D-boostaajat yleisön suosikeiksi!

RegioStars -kilpailussa palkitaan vuosittain innovatiivisimmat ja innostavimmat EU:n rakenne- ja investointirahastoista tukea saaneet hankkeet. Asiantuntijaraadin valintojen lisäksi yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa.

Lue lisää

Kaikki hakuajat

EAKR- ja ESR-hakuajat: http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Kaikki tapahtumat

Tapahtumien koostesivu: http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat