Rakennerahastojen uutiskirje 14.6.2018

Rakennerahasto-ohjelma toteutuu edelleen hyvin ja tasapainoisesti – Lue vuosiraportin 2017 tiivistelmä 

Ohjelmakauden 2014–2020 edettyä pian jo neljän ja puolen vuoden kohdalle voidaan edelleen todeta rakennerahasto-ohjelman toteutuvan tasapainoisesti ja ongelmitta. Ohjelman kehyksestä on varattu jo lähes kaksi kolmannesta ja maksettu lähes kolmannes. Hankkeita on käynnistynyt yli 5 200 kpl, joista kolme neljäsosaa EAKR-osarahoitteisia. Kunta- ja muuta julkista rahoitusta on kaikilla toimintalinjoilla kertynyt edelleen yli vähimmäistarpeen.

Lue lisää

Takausohjelma etenee vauhdikkaasti 

Suomen takaus-ohjelman päätavoitteena on parantaa yritysten rahoituksen saatavuutta. Rahoitusta suunnataan ohjelman avulla erityisesti yrityksille, jotka ovat uusia, voimakkaasti kasvavia, kansainvälistyviä tai innovatiivisia yrityksiä, joiden olisi muuten vaikea saada rahoitusta. Tällä ohjelmalla edistetään pk-yritysten rahoi­tusta kattamalla osittain luottolaitosten riskiä lainatakauksilla.

Lue lisää

EU-takausinstrumentit parantaneet pk-yritysten rahoituksen saatavuutta 

Finnvera teetti selvityksen EU:n rahoitus- ja takausjärjestelyistä keväällä. EAKR:lla osarahoitettu Suomen takausohjelma (SME Iniative) oli mukana selvityksessä. 5.6. selvityksen mukaan EU:n rahoitusjärjestelyillä on ollut merkittävä vaikutus suomalaisten yritysten toimintaan. Etenkin pienten ja keskisuurten kasvuyritysten mahdollisuudet rahoituksen saamiseen ovat parantuneet merkittävästi SME InnovFin- ja SME Initiative -takausinstrumenttien myötä. 

Lue lisää

RegioStars-kilpailun 21 finalistia valittu

Euroopan komission järjestämän RegioStars-kilpailun finalistit on valittu. Mukana voitokkaiden hankkeiden joukossa on Etelä-Suomesta VTT:n ja Aalto yliopiston yhteinen Tekstiilikuitujen kierrätyksen demonstraatioalusta Bioruukkiin -hanke.

Lue lisää

Yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen työryhmä: Ihmisten kokoisten ideoiden toteuttamiseen lisää välineitä kaikkialle Suomeen 

Asukkaiden ja paikallisyhteisöjen mahdollisuuksia toteuttaa kehittämisideoita on parannettava kaikkialla, niin kaupungeissa kuin maaseudulla, esittää yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen työryhmä (YPK) kannanotossaan. Näin edistetään yhteistyötä ja annetaan kehittämisvälineitä kaikille asuinpaikasta riippumatta.

Lue lisää

Yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen tulevaisuus -seminaari 

Yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen työryhmä ja maaseutuverkostopalvelut järjestivät torstaina 24.5. Paikalliset voimavarat käyttöön – Yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen tulevaisuus -seminaarin. Seminaarissa keskityttiin pohtimaan, miten pystymme tukemaan ja innostamaan kaupunki- ja maaseutuyhteisöjä kehitystyössä, miten EU:n rahastot voivat olla yhteisölähtöisessä alueiden kehittämisessä mukana ja millaisia hyviä esimerkkejä Suomella on yhteisölähtöisestä kehittämisestä.

Lue lisää

Save the date – Integration 2018 -suurtapahtuma 18.–19.9.2018 Helsingissä 

Hei sinä kotouttamisen asiantuntija/kotouttamisintoilija! Haluaisitko tietää, mitä kotouttamisen kentällä tapahtuu? Toimiiko vastaanottojärjestelmä? Pelittääkö peruspalveluissa? Mikä on asumisen tilanne? Tule pohtimaan näitä ja monia muita kotouttamisen ydinkysymyksiä syyskuussa Kulttuuritalolle!

Lue lisää

Ohjelmakauden Etelä-Suomen hanketuloksia yksissä kansissa 

Etelä-Suomen rakennerahastojen ohjelmakauden puolivälin tulosjulkaisu on ilmestynyt. Julkaisuun on koottu konkreettisia tarinoita yli 60 Etelä-Suomen alueella rahoitetusta ESR ja EAKR -hankkeesta. Julkaisun taustalla on tiivis yhteistyö Hämeen ELY-keskuksen, Uudenmaan liiton ja viiden muun Etelä-Suomen maakunnan välillä. 

Lue lisää

Etelä-Suomen ESR-haku avautui 1.6.2018 

Hämeen ELY-keskus avaa ESR-haun Etelä-Suomen alueella 1.6.-3.10.2018. Hankkeita voidaan toteuttaa paikallisina tai ylimaakunnallisina Hämeen, Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan alueilla.

Lue lisää

ESR- ja EAKR-rahoitusta haettavana Pohjois-Pohjanmaalla 

Pohjois-Pohjanmaan liitossa ja ELY-keskuksessa on haettavana rahoitusta Suomen rakennerahasto-ohjelmasta Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020. Ohjelmalla tuetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toimenpiteitä.

Lue lisää

Itä-Suomessa on kehittämisintoa – rahoitusta haettiin runsaasti

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman hankehakukierros päättyi 11.5.2018 (EAKR ja ESR). Kaikkiaan saapui 87 hakemusta ja niissä haettiin tukea 33 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Temaattiset torstait kevään osalta ohi Länsi-Suomessa – Materiaalit ovat nyt saatavilla!

Länsi-Suomen RR-ELY ja Pirkanmaan liitto järjestivät länsisuomalaisille hanketoimijoille neljä Temaattiset Torstait- verkostokohtaamista keväällä 2018. Temaattisten torstaiden materiaalit ovat nyt julkaistu ja voit ladata ne käyttöösi materiaalipankista. 

Lue lisää

Puhetta rahasta -blogi tekee yritysrahoitusta tutuksi – tutustu! 

Mietityttääkö yritysrahoitus? ELY-keskus on avannut rahoituksesta kertovan, puhetta rahasta -blogin, jossa avataan julkisen rahoituksen kiemuroita. 

Lue lisää

Terveisiä komission rakennerahastojen viestintäverkostojen kokouksesta 

EU:n komission vetämät viestintäverkostot INFORM (EAKR) ja INIO (ESR) olivat koolla 30.5.–1.6. Haniassa Kreetalla. Verkostot koostuvat jäsenmaiden hallintoviranomaisten edustajista. Suomesta kokouksiin osallistuu myös alueiden edustajia.

Lue lisää

Kaikki hakuajat

EAKR- ja ESR-hakuajat: http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Kaikki tapahtumat

Tapahtumien koostesivu: http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat

Uutiskirjeen tietosuojaseloste