Rakennerahastojen uutiskirje 30.8.2018

Lights On! -hanke tuo historian osaksi matkailukokemusta Suomenlahden molemmin puolin 

Suomalais-virolainen Lights On! -hanke kehittää kahdeksan historiallisen, suurelle yleisölle vielä tuntemattoman paikan asiakaskokemusta Suomessa ja Virossa. Kohteista neljä on Suomessa ja neljä Virossa. Paikat ovat linnoituksia, raunioita, linnavuoria ja puistoja. Lights On! keskittyy tekemään näistä paikoista houkuttelevia ja kestäviä matkailukohteita kunnostamalla paikkojen infrastruktuuria, asentamalla infotauluja ja -pisteitä sekä rakentamalla jäljennöksiä historiallisista rakenteista.

Lue lisää

Nokialle 500 miljoonan EU-rahoituslaina 5G-tekniikan kehitykseen 

Euroopan investointipankki (EIB) on myöntänyt 27. päivä elokuuta 500 miljoonan euron rahoituslainan tietoliikenneyhtiö Nokialle. Yhtiön on määrä lainan avulla kiihdyttää sen käynnissä olevan 5G-mobiilitekniikan tutkimusta ja kehitystä. Euroopan komissio ehdottaa, että seuraavalla rahoituskaudella 2021–2027 varataan yleiseen InvestEU-investointiohjelmaan 15,2 miljardia euroa. Niiden avulla EU:n budjetista voidaan antaa 38 miljardin euron takaus, jonka avulla on tarkoitus saada seitsemän vuoden aikana liikkeelle yli 650 miljardin euron julkiset ja yksityiset kokonaisinvestoinnit

Lue lisää

Valtakunnallinen suurtapahtuma Integration 2018 vastaa kotouttamiskentän tarpeisiin - Ilmoittautuminen on päättynyt!

Kotouttamisen valtakunnallinen suurtapahtuma Integration 2018 tuo 18.–19.9. yhteen kotouttamisen asiantuntijoita ja monikulttuurisuuden parissa työskenteleviä osaajia niin julkiselta, yksityiseltä kuin kolmannelta sektorilta. Tapahtuma tuo kotouttamisen laajan kentän yhteen ja tarjoaa monipuolista ja innovatiivista ohjelmaa kotouttamistyön eri sektoreilta. Tapahtuma on saanut suuren suosion. Ilmoittautuminen on suljettu. Tilaisuutta voi seurata suorasta lähetyksestä netissä.

Lue lisää

Tervetuloa mukaan CLLD2030-innovaatioleirille! 

Tervetuloa mukaan hahmottamaan yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen tarpeita, mahdollisuuksia ja toimintatapoja Suomessa tulevaisuudessa. Merkkaa kalenteriin 2.–3.10.2018 CLLD2030-innovaatioleiri. CLLD tulee sanoista Community-Led Local Development. Termi tulee EU:sta ja sillä tarkoitetaan toimintatapaa, jolla eri rahastojen ohjelmia toteutetaan yhteisölähtöisesti paikallisella tasolla. Leirillä luodaan uutta yhdessä. Saat ja jaat kokemuksia, ideoita ja tietoa monipuolisen porukan kesken. Tavoitteena on, että näistä päivistä jokainen saa intoa ja energiaa syksyyn! Ilmoittautuminen on auki 14.9. asti.  

Lue lisää

Road Trip -projekti vie nuoria ympäri Euroopan 

Euroopan komission Road Trip -projekti kuljettaa yhteensä kahdeksan nuorta tutustumaan eri paikkoihin Euroopassa neljällä eri reitillä. Nuoret osallistuvat reiteille pareittain kulkien minibussilla paikasta toiseen. Reitin varrella he tapaavat paikallisia ihmisiä, tutustuvat erilaisiin projekteihin ja pääsevät näkemään upeita paikkoja. 

Lue lisää

Euroopan ammatillisen osaamisen viikko Wienissä marraskuussa 

Euroopan ammatillisen osaamisen teemaviikko järjestetään Wienissä Itävallassa 5.–9.11.2018. Teemaviikolla halutaan kasvattaa tietoisuutta ammatillisen koulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista ja kannustaa ihmisiä hakemaan ammatilliseen koulutukseen. Wienissä järjestetään viikon aikana monia eri tapahtumia ja aktiviteetteja, kuten konferensseja, työpajoja ja vierailuja. Aiheeseen liittyen järjestetään myös monia paikallisia, alueellisia ja kansallisia tapahtumia syyskuun alusta vuoden loppuun asti.

Lue lisää

Euroopan sosiaalirahaston kansainvälisen yhteistyön seminaari 18.–19.6. Brysselissä 

Euroopan sosiaalirahaston kansainvälisen yhteistyön seminaari järjestettiin kolmatta kertaa 18.–19.6.2018 Brysselissä. Varsinaiseen seminaariin osallistui yli 230 henkilöä, joista seitsemän oli Suomesta. Seminaarin pääpuhujana oli työllisyys- ja sosiaaliasioiden ex-komissaari Laszlo Andor.

Lue lisää

Yhteistyö yli rajojen EAY/ENI 2014-2020 -esite nyt myös englanniksi 

Voit lukea Cross-border Co-operation INTERREG/ENI 2014-2020 -esitteen täältä. Sekä suomen- että englanninkieliset esitteet löytyvät Julkaisut-kohdasta "Tietoa EAY:sta"-sivulla.

Lue lisää

EU:n supervuosi 2019, Euroopan tulevaisuus sekä unionin perusarvot esillä Turun Eurooppa-foorumissa

Turun Eurooppa-foorumissa puidaan perjantaina 31.8. EU-asioiden supervuotta 2019 ja EU:n tulevaisuutta ja sen rahoitusta. Lauantaina 1.9. Marina-kongressisalissa puolestaan keskustellaan EU:n perusarvoista. Ilmoittautuminen keskusteluihin on päättynyt, mutta niitä voi seurata myös verkkolähetyksenä.

Lue lisää

Yhteistyö Euroopan ulkorajalla käynnistyy 

Suomen ja Venäjän välillä sekä Pohjoiskalotin alueella toteutettavien rajat ylittävien yhteistyöohjelmien Kaakkois-Suomi - Venäjän, Kolarcticin ja Karelian toiminta käynnistyy 1. lokakuuta 2018. Ohjelmat ylläpitävät sidosryhmien välistä dialogia Euroopan komission, Suomen ja Venäjän välillä ja mahdollistavat keskeisten yhteisten tavoitteiden saavuttamisen. Toteutettavien yhteistyöhankkeiden kautta ohjelmat tukevat sellaisten haasteiden ratkaisemista, jotka ylittävät maantieteelliset rajat.

Lue lisää

Vielä ehtii mukaan Interreg Pohjoinen -ohjelman kahdeksannelle hakukierrokselle! 

Interreg Pohjoinen -ohjelman kahdeksas hakukierros on avoinna 1.6.-6.9.2018 välisen ajan. Hakemuksia voi jättää kaikkiin ohjelman toimintalinjoihin joita ovat "Tutkimus ja innovaatiot", "Yrittäjyys", "Kulttuuri ja ympäristö" sekä "Yhteiset työmarkkinat".

Lue lisää

Northern Periphery and Arctic -ohjelman haku on avoinna 

Northern Periphery and Arctic -ohjelman kuudes hakukierros on käynnissä 6.7.-30.11.2018. Kaikki ohjelman prioriteetit ovat avoinna, mutta haussa on erityisiä painotuksia, joihin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen. Ohjelma myös järjestää kiinnostuneille hakijoille "How to Apply" -seminaarin Kööpenhaminassa 24.10.2018.

Lue lisää

Toimi 5. lokakuuta mennessä: EAKR-haku avoinna 

Pirkanmaan liitossa on käynnissä vuoden toinen EAKR-haku. Hakemuksia voi jättää 5.10. asti.

Lue lisää

EAKR-rahoitusta haettavana Pohjois-Suomen maakuntien liitoissa (haku päättyy 28.9.2018) 

Pohjois-Suomen maakuntien liitoissa on haettavana EAKR-rahoitusta Kestävää kasvua ja työtä 2014−2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Ohjelmalla tuetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toimenpiteitä.

Lue lisää

Hankkeille hyvä startti – tervetuloa EAKR-starttikoulutuksiin lokakuussa! 

Lähiaikoina käynnistyvien tai vasta käynnistyneiden EAKR-hankkeiden projektipäälliköt sekä taloudesta ja hallinnosta vastaavat ovat lämpimästi tervetulleita EAKR-hankkeiden starttikoulutukseen lokakuussa! Starttikoulutuksissa käsitellään muun muassa EAKR-hankkeiden hallinnointia, tuen myöntämistä ja maksamista, kustannusten tukikelpoisuutta sekä kirjanpitoa. Asiaa myös hankkeiden raportoinnista ja viestinnästä on luvassa. 

Lue lisää

Länsi-Suomen ESR-haku avautui 15.6.2018 

Keski-Suomen ELY-keskus avaa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi-Suomen alueella ajalle 15.6.2018-3.10.2018. Länsi-Suomen alueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Länsi-Suomen alueeseen luetaan tässä haussa myös Keski-Pohjanmaan maakunta.  

Lue lisää

Syksyn koulutusajankohdat ESR-hanketoimijoille

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen hankkeille koulutuksen loppuraportin laatimisesta. Koulutus sopii erityisesti hankkeille, jotka ovat päättämässä toimintaansa kuluvan vuoden aikana tai 2019 alkupuoliskolla.

Lue lisää

Ota käyttöön ESR-hankkeiden päivitetyt osallistujalomakkeet 

Lomakkeita, joilla kerätään ESR-hankkeiden osallistujien tietoja, on päivitetty. Jokaisen hankkeen tulee ladata uudet osallistujalomakkeet ja ottaa ne välittömästi käyttöön. Päivitetyt lomakkeet ovat saatavilla rakennerahastot.fi -sivujen valtakunnallisesta materiaalipankista.

Lue lisää

Valmistavan teollisuuden yrityksille tarjolla rahoitusta, verkostoja ja kansainvälistymispalveluita 

Ennakkotietoa kasvuahakuisille yrityksille. ELY-keskukset ja Business Finland käynnistävät alkusyksystä 2018 valmistavalle teollisuudelle suunnatun rahoitushaun: Sampo, valmistettu Suomessa.

Lue lisää

 

Kaikki hakuajat

EAKR- ja ESR-hakuajat: http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Kaikki tapahtumat

Tapahtumien koostesivu: http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat

Uutiskirjeen tietosuojaseloste