Rakennerahastojen uutiskirje 4.10.2018

Integration 2018 -tapahtuma keräsi yhteen lähes 1000 kotouttamisen toimijaa

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kotouttamisen valtakunnallinen suurtapahtuma Integration 2018 keräsi kotouttamisen toimijat yhteen Helsingin Kulttuuritalolle 18.–19.9. Kaksipäiväinen tapahtuma tarjosi monenlaisia näkökulmia kotouttamiseen, maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen.

Lue lisää

Toimivia ratkaisuja maahan muuttaneiden kotivanhempien kotoutumiseen

KYKY II -hankkeen projektipäällikkö Olga Silfver ja projektisuunnittelija Olga Kaijalainen kertovat kirjoittamassaan jutussa, miksi hanke on tärkeä. KYKY II järjestää lastenhoidolla tuettuja vertaisryhmiä, digiasioinnin pajoja ja uraohjausta somalin ja arabian kielillä.

Lue lisää

Kolmasosien rajapyykit ylitetty

Rakennerahasto-ohjelma julkisesta rahoituskehyksestä oli lokakuun alussa varattu hankkeille jo runsaat kaksi kolmannesta (69 %) ja maksettu runsas kolmannes (35 %). Hankkeita oli käynnistynyt 5 648 kpl, joista kolme neljäsosaa EAKR-osarahoitteisia. EAKR-rahoituksesta oli elokuun lopulla kohdistunut 22,4 % vähähiilisyyttä edistäviin hankkeisiin.

Lue lisää

Suomen älykkäimmäksi haluaa nyt 32 kylää

Suomen älykkäin kylä -kilpailuun on ilmoittautunut 32 kylää eri puolilta Suomea. Kilpailuun etsittiin kyliä, joilla on tahtoa ja tarvetta lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta. Pärjätä nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää

Itä- ja Pohjois-Suomi mukana Elinkeinot murroksessa -pilotissa (ELMO)

EU:n komissio on valinnut Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat mukaan elinkeinot murroksessa -pilottiin (Regions in Industrial Transition). Pilotti on osa toimenpidekokonaisuutta, jonka komissio esitti heinäkuussa 2017 Euroopan alueiden innovaatiotoiminnan vahvistamiseksi sekä kasvun ja työllisyyden parantamiseksi.

Lue lisää

Starttikoulutuksista eväitä hyvään hankehallintoon

Satakunta uutta ja vanhaa hanketoimijaa kokoontui Itä-Pasilaan käynnistyvien EAKR-hankkeiden starttikoulutukseen tiistaina 2.10. Uudenmaan liitolta myönteisen rahoituspäätöksen saaneet hankkeet oli kutsuttu käymään hankehallinnon perusasiat läpi rahoittajatahon edustajien kanssa.

Lue lisää

Onko SAMPO tulitikkulaatikko?

Kasvuun ja vientiin tähtäävän valmistavan teollisuuden yritysten kannattaa oppia tuntemaan myös ELY-keskusten ja Business Finlandin käynnistämä SAMPO, valmistettu Suomessa -kampanja. SAMPO:n kautta yrityksille tarjotaan rahoituksen lisäksi verkostoja sekä kansainvälistymispalveluita. Kampanjan tarkoituksena on rahoittaa merkittävään liikevaihdon ja viennin kasvuun sekä kansainvälisyyteen tähtääviä yritysten kehittämis- ja innovaatiohankkeita.

Lue lisää

Älykkään erikoistumisen vaikuttavuutta arvioidaan

Pohjois-Savon liitossa on käynnissä maakuntaohjelman vaikuttavuuden arviointi ja sitä täydentävä yritystukiin liittyvä selvitys. Selvitystyössä arvioidaan rakennerahastojen ohjelmakauden 2014-2020 toteutuksen ja toimenpiteiden vaikuttavuutta älykkään erikoistumisen kärkien näkökulmasta. 

Lue lisää

ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijat ovat nyt bloggaajia

Mietityttääkö yritysrahoitus? Etelä-Savon ELY-keskus avasi keväällä rahoituksesta kertovan, puhetta rahasta-blogin, jossa ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijat kirjoittavat mm. yritystoimintaan liittyvistä ilmiöistä ja julkisen rahoituksen kiemuroita. Säännöllisesti blogissa vierailee myös muita toimijoita kuten sidosryhmän edustajat ja itse yrittäjiä. Blogi löytyy osoitteesta: www.puhettarahasta.com/ ja kirjoitukset ilmestyvät sinne joka keskiviikkoaamuisin.

Lue lisää

Osallistu EAKR-rahoitushaun infotilaisuuksiin alueellasi!

Seuraava Etelä-Suomen EAKR-hakukierros avataan 29.10. Kukin Etelä-Suomen maakunta järjestää oman infotilaisuutensa tulevasta EAKR-hausta marraskuussa. Hakuinfossa kerrotaan maakunnan painotuksista ja teemoista. Olet tervetullut sekä koko Etelä-Suomea koskevaan hakuinfoon että oman maakuntasi infotilaisuuteen marraskuussa!

Lue lisää

Kaikki hakuajat

EAKR- ja ESR-hakuajat: http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Kaikki tapahtumat

Tapahtumien koostesivu: http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat

Uutiskirjeen tietosuojaseloste