Rakennerahastojen uutiskirje 3.10.2019

Tasa-arvo nähtävä ratkaisuna aluekehittämisessä: miehet tarvitaan mukaan

"Ei tullut mieleen ajatella tasa-arvoa." Tämä on usein vastaus, kun kysyy, miten sukupuolten välinen tasa-arvo on huomioitu aluekehittämisessä.

Lue lisää

Itämeristrategia näkyväksi tulevan ohjelmakauden kansallisissa rakennerahasto-ohjelmissa – alueen jäsenmaat koolla Brysselissä Suomen johdolla

EU:n strategia Itämeren aluetta varten (EU Strategy for the Baltic Sea Region, EUSBSR) täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja on siten vanhin EU:n neljästä makroaluestrategiasta (muut kolme ovat Tonavan, Joonian- ja Adrianmeren sekä Alppien alueiden strategiat). Itämeristrategian luontevin toteutusympäristö lienee alueen Interreg-ohjelmat, mutta myös alueen kahdeksan jäsenvaltion (Suomi, Ruotsi, Tanska, Saksa, Puola, Latvia, Liettua ja Viro) kansallisten rakennerahasto-ohjelmien sisällöillä on paljon annettavaa Itämeristrategian keskeisten tavoitteiden toteuttamisessa.

Lue lisää

Suomen rakennerahasto-ohjelmissa on petoksille nollatoleranssi

Suomen rakennerahasto-ohjelmat ovat sitoutuneet torjumaan petoksia ja tarttumaan välittömästi mahdollisiin havaittuihin väärinkäytöksiin.

Lue lisää

Suomen pj-kauden tavoitteet koheesioasetusten 2021–27 osalta

Neuvoston rakennetoimien työryhmä on aloittanut koheesiopolitiikan lainsäädäntöesitysten käsittelyn ohjelmakaudelle 2021–27, ja ensimmäinen työryhmäkokous pidettiin heinäkuun alussa.

Lue lisää

Keskisen Itämeren Interreg -ohjelman hakukierros alkaa 15.8.2019

Keskisen Itämeren Interreg -ohjelman (Central Baltic Programme) 5. hakukierros on avoinna 15.8.–15.10.2019 päättyen klo 15.00 Suomen aikaa.

Lue lisää

EAKR-rahoitusta haettavana erityisteemoihin Pohjois-Pohjanmaan liitolta (haku päättyy 9.11.2019)

Pohjois-Pohjanmaan liitossa on haettavana rahoitusta Suomen rakennerahasto-ohjelman Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelmasta (Suomen rakennerahasto-ohjelma, Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020).

Lue lisää

Hanke- ja yritystukea Pohjois-Pohjanmaalle reilut 16 miljoonaa euroa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt tammi-kesäkuussa 2019 yhteensä noin 11,9 miljoonaa euroa (EU:n ja valtion) hanketukea eri puolille Pohjois-Pohjanmaata.

Lue lisää

Etelä-Suomen EAKR-haku käynnissä – hakuaikaa 17.10.2019 asti

Etelä-Suomen EAKR-rahoitushaku on käynnistynyt. Hakuaika on 9.9.–17.10.2019. Haku toteutetaan tällä kertaa yksivaiheisena ja hakemukset tulee jättää EURA 2014 -järjestelmään torstaihin 17.10.2019 mennessä.

Lue lisää

Syksyn verkkoklinikoilta puhtia hyvään EAKR-hankehallintoon

Kaipaatko sparrausta tai kertausta EAKR-hankehallintoon? Nyt on oiva tilaisuus hankkia tarvittavat tiedot ja taidot tai syventää jo olemassa olevaa hankeosaamista lokakuussa starttaavilla verkkoklinikoilla.

Lue lisää