Rakennerahastojen uutiskirje 7.11.2019

Rakennerahasto-ohjelma hyvässä vauhdissa

Komissio totesi syyskuussa Suomen saavuttaneen kaikki vuoden 2018 loppuun asetetut ns. tuloskehystavoitteet, jonka johdosta rakennerahasto-ohjelman kehyksiin voidaan nyt virallisesti sisällyttää myös 6 %:n suoritusvarausosuus. Ohjelmavarojen kansallisessa jaossa suoritusvarauksen saaminen on kuitenkin jo ennakoitu, joten varsinaista uutta rahoitusta ei valitettavasti enää ole jaettavissa.

Lue koko uutinen

Julkinen kuuleminen 19.12.2019 asti: Arviointi Euroopan sosiaalirahaston tuesta sosiaaliseen osallisuuteen

Euroopan komissio järjestää julkisen kuulemisen koskien ESR-tukea sosiaalisiin innovaatioihin. Arvioinnissa tarkastelleen Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toimintaa heikommassa asemassa olevien ihmisten integroimisessa yhteiskuntaan, tasavertaisten mahdollisuuksien takaamisessa sekä köyhyyden ja syrjäytymisen torjunnassa.

Lue koko uutinen

Itämeristrategia näkyväksi tulevan ohjelmakauden kansallisissa rakennerahasto-ohjelmissa – alueen jäsenmaat koolla Brysselissä Suomen johdolla

EU:n strategia Itämeren aluetta varten (EU Strategy for the Baltic Sea Region, EUSBSR) täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja on siten vanhin EU:n neljästä makroaluestrategiasta (muut kolme ovat Tonavan, Joonian- ja Adrianmeren sekä Alppien alueiden strategiat). Itämeristrategian luontevin toteutusympäristö lienee alueen Interreg-ohjelmat, mutta myös alueen kahdeksan jäsenvaltion (Suomi, Ruotsi, Tanska, Saksa, Puola, Latvia, Liettua ja Viro) kansallisten rakennerahasto-ohjelmien sisällöillä on paljon annettavaa Itämeristrategian keskeisten tavoitteiden toteuttamisessa.

Lue koko uutinen

Hankevideo nopeasti ja helposti -webinaaritallenne katsottavissa

Hankevideo nopeasti ja helposti -koulutus järjestettiin webinaarina 29. toukokuuta. Webinaarin toteutti Siliä Oy. Koulutus oli hyvin käytännönläheinen ja se sai positiivista palautetta. Webinaarin tarkoituksena oli innostaa ja opastaa hanketoimijoita suunnittelemaan, kuvaamaan ja editoimaan videoita mobiililaitteella EAKR-hankkeistaan matalalla kynnyksellä.

Katso tallenne täältä

Työtä metsässä

Lentokoneen ikkunasta sen huomaa, että Suomi on metsien ja vesistöjen värittämä maa. Etenkin metsien. Eipä sellaista kasvukeskusta, etteikö kivenheiton päässä siitä sijaitsisi komean kokoinen metsikkö. Suomen pinta-alasta onkin noin 80 % metsätalousmaata. Väkilukuun suhteutettuna jokaista suomalaista kohden 4 hehtaaria. Suomen metsiin on kuitenkin hiipimässä työvoimapula. 

Lue koko uutinen

Rohkeita avauksia työttömyyden puolittamiseksi

Pohjois-Karjalan keskuskaupungin iloinen kuhina, ennakkoluuloton rock-henkisyys ja idearikas opiskelijaväestö eivät ole riittäneet nostamaan Joensuuta työttömyystilastojen häntäpäähän, vaan kaupunki loistaa synkän tilaston kärkijoukossa 13 %:n työttömyydellään.

Lue koko uutinen

Kynnys pyytää apua madaltui

ISO SOS -hankkeen keskeinen tavoite on sosiaalityön asiakkaiden osallisuuden ja elämänhallinnan vahvistaminen. Asiakkaiden luokse viety sosiaalityö on ollut hankkeen onnistunein kokeilu. Asiakkaat ovat saavuttaneet sosiaalityön tarjoaman avun, ja kynnys pyytää apua on madaltunut.

Lue koko uutinen

Itä-Suomen hankehaun syksyn satoa

Itä-Suomessa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman syksyn hankehakuun jätettiin 81 hakemusta, joilla tukea haettiin 44 miljoonaa euroa.

Lue koko uutinen

Temaattiset torstait: Hankehelmet esiin! -tapahtuman ilmoittautumisaikaa jatkettu

HANKEHELMET ESIIN TAMPEREELLA 28.11.2019 KLO 10-15

Päivässä kuulet innostavia esimerkkejä ja hyviä käytäntöjä länsisuomalaisilta ESR-hankkeilta. Verkostoidut muiden hanketoimijoiden kanssa. Saat käytännön vinkkejä oman hankkeen tulosten viestintään sekä tuotteistamiseen. Ohjelma sopii sinulle, jos sinulla on hanke käynnissä tai suunnittelet uutta hanketta.

Lue koko uutinen

Hankeaamupäivät tältä erää pidetty – Aineistot löytyvät materiaalipankista!

Keski-Suomen ELY-keskus järjesti ESR-hanketoimijoille ja ESR-rahoituksesta kiinnostuneille hankeaamupäiviä Länsi-Suomen alueella Seinäjoella, Tampereella, Porissa, Turussa, Kokkolassa ja Jyväskylässä.

Lue koko uutinen

Syksyn EAKR-rahoitushakuun 54 hakemusta

Etelä-Suomen maakuntien EAKR-rahoitushaku päättyi 17.10.2019. Haku oli tällä kertaa yksivaiheinen. Hakemuksia jätettiin määräaikaan mennessä 54, joista ylimaakunnallisia kolme. Eniten hakemuksia tuli Kymenlaaksoon, missä rahoitusta on eniten jäljellä. Ylimaakunnalliset hakemukset kohdistuvat Kymenlaaksoon, Päijät-Hämeeseen ja Uudellemaalle.

Lue koko uutinen

Hanke-esittely (EAKR): Rehome – uudet oivaltavat hätämajoitusratkaisut

Vuonna 2015 Eurooppaa koetteli ennenkokematon pakolaisaalto. Lahdessa tilanne konkretisoitui Hennalan tyhjäksi jääneellä kasarmialueella, jonne järjestettiin hätämajoitus sadoille kotimaansa jättämään joutuneille.

Lue koko uutinen

Onnistumisen anatomia hanketyössä -koulutus ESR-hankkeille

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen ESR-hankkeille iltapäivätilaisuuksia, joissa jaetaan hankkeiden onnistumisia ja karikoita. Tilaisuuden aikana pohdimme yhdessä mm. miksi jotkut hankkeet onnistuvat, kun taas toiset epäonnistuvat.

Lue koko uutinen

Regio Stars -kilpailun voittajat palkittiin Brysselissä

Regio Stars -kilpailun voittajat palkittiin Brysselissä 9. lokakuuta. Palkintoseremonia järjestettiin osana Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikkoa. Kilpailuun osallistui viidessä eri kategoriassa kaikkiaan 199 hanketta, joista 24 valittiin finaaliin.

Lue lisää suomalaisesta hankkeesta kilpailussa

Lue lisää kilpailusta

Syksyn ESR-haku Hämeen ELY-keskuksessa

Lokakuun alussa päättynyt Hämeen ELY-keskuksen ESR-haku herätti kiinnostusta Etelä-Suomen alueen hanketoimijoissa. Hakemuksia tuli lähes sata. Haettu kokonaispotti on yli 25 miljoonaa euroa.

Lue koko uutinen