Rakennerahastojen uutiskirje 31.1.2020

Rakennerahastot toivottaa hyvää uutta vuotta 2020!

Käyttäjäkysely rakennerahastot.fi-verkkopalvelusta - vastaa 12.2. mennessä!

Kysely koskien rakennerahastot.fi-verkkopalvelun uudistusta tulevaa rakennerahastokautta varten on avattu. Kysely on auki 12.2.2020 kello 23:55 asti, ja se on suunnattu kaikille verkkopalvelun käyttäjille.

Lue koko uutinen

Rahoituksessa jälleen hyvä vuosi - ELY-keskus sijoitti Itä-Suomen kehitykseen lähes 105 miljoonaa euroa

Vuosi 2019 oli jälleen ennätysvilkas kehittämisrahoituksen kysynnän ja myönnön suhteen Itä-Suomessa. ELY-keskus sijoitti Itä-Suomen kehitykseen lähes 105 miljoonaa euroa (84 milj. € vuonna 2018). Tästä summasta sijoitettiin yritysten innovaatiohankkeisiin 54 (56) miljoonaa euroa, Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) kehittämishankkeisiin noin 38,5 (28) miljoonaa euroa ja maaseudun kehittämishankkeisiin noin 12,3 miljoonaa euroa.

Lue koko uutinen

Keksintötehdas PROTO avattu Tallinnassa

EAKR-rahoitteinen keksintötehdas PROTO on avattu tänä syksynä Tallinnassa. Aiemmin sukellusvenetehtaana toiminut Noblessnerin valio on muutettu laboratorioksi, jossa vierailijat pääsevät kokeilemaan taitojaan keksijöinä virtuaalitodellisuutta ja yli satavuotiaita teknisten keksintöjen prototyyppejä yhdistävässä kokeilukentässä.

Lue koko uutinen

EAKR-rahoitusta haettavana Pohjois-Suomen maakuntien liitoissa (haku päättyy 19.2.2020)

Pohjois-Suomen maakuntien liitoissa on haettavana EAKR-rahoitusta Kestävää kasvua ja työtä 2014−2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Ohjelmalla tuetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) toimenpiteitä.

Lue koko uutinen

Etelä-Suomen EAKR:n verkkoklinikat ja starttikoulutukset kevätkaudella 2020

Uudenmaan liitto järjestää rahoittamilleen EAKR-hankkeille talven ja kevään 2020 aikana neljä verkkoklinikkaa sekä maaliskuussa kaksi erisisältöistä starttikoulutuspäivää. Kouluttajina toimivat Uudenmaan liiton osaavat rakennerahastoasiantuntijat ja maksatustarkastajat. 

Lue koko uutinen

Startti ja Stoppikoulutukset ESR-hankkeille

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen ESR-hankkeille Startti- ja Stoppikoulutuksia keväällä 2020. Starttikoulutus on suunnattu vasta alkaneille ESR-hankkeille sekä uudelle hankehenkilöstölle. Koulutuksissa käydään läpi keskeisiä hankkeen toteuttamiseen, raportointiin ja maksatuksiin liittyviä asioita sekä tutustutaan muihin hankkeisiin. Paikalla on sekä rahoitus- että maksatusasiantuntijoita, jotka vastaavat kysymyksiin.

Lue koko uutinen

Onnistumisen anatomia hanketyössä -koulutusta ESR-hankkeille

Vielä ehtii mukaan! Ilmoittautuminen käynnissä nyt maaliskuun tilaisuuteen. Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen ESR –hankkeille iltapäivätilaisuuksia, joissa jaetaan hankkeiden onnistumisia ja karikoita. Tilaisuuden aikana pohdimme yhdessä mm. miksi jotkut hankkeet onnistuvat, kun taas toiset epäonnistuvat. 

Lue koko uutinenlisää

EU:lle yhteiset periaatteet 5G-verkkojen turvaamiseksi

Komissio on hyväksynyt EU-maiden sopimat yhteiset periaatteet ja toimenpiteet, joilla lievennetään mobiiliverkkojen viidennen sukupolven eli 5G-verkkojen käyttöönottoon liittyviä turvallisuusriskejä. EU-maat ovat hyväksyneet yhteiset periaatteet verkko- ja tietoturva-alan yhteistyöryhmän kautta. Ne kattavat kaikki koordinoidussa EU-tason arvioinnissa yksilöidyt riskit. Riskit eivät välttämättä liity pelkästään teknisiin tekijöihin, vaan myös esimerkiksi EU:n ulkopuolisten valtioiden tai valtion tukemien toimijoiden puuttumiseen 5G-toimitusketjuun.

Lue koko uutinen

Kiertotalouskonferenssi Kemissä

Euroopan komissio, Lapin liitto, Digipolis ja Kemin kaupunki järjestävät Kemin Lumilinnassa kiertotalouskonferenssin 11.–12. helmikuuta. Konferenssin tarkempana teemana on "Responsible Industry Leading the Sustainable Development on the example of Industry Clusters Connecting Circular Economy". Tapahtumaan kokoontuu 130 paikallis-, alue- ja valtionviranomaisten edustajaa ja EU-tason asiantuntijaa sekä teollisuuden ja järjestöjen toimijoita keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia kiertotalouteen liittyvistä tulevaisuuden klusteriverkostoista. Erityisesti keskitytään alan trendeihin, alueiden ja toimialojen väliseen yhteistyöhön sekä rahoitusmahdollisuuksiin.

Lue koko uutinen

 

 


Näytetään tulokset 2 - 2 / 60
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 60