Siirry suoraan sivun tekstisisältöön

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainvälinen yhteistyö hyvien käytäntöjen etsimiseksi ja levittämiseksi - lisäarvoa suomalaiseen työvoima-, elinkeino- ja koulutuspolitiikkaan EU:n jäsenvaltioiden välisestä yhteistyöstä

Kansainvälinen yhteistyö hyvien käytäntöjen etsimiseksi ja levittämiseksi -hankkeen tavoitteena on tuottaa lisäarvoa – uusia näkökulmia ja ratkaisuvaihtoehtoja suomalaiseen työllisyys-, elinkeino- ja koulutuspolitiikkaan kansainvälisestä yhteistyöstä saatavien kokemusten ja tulosten avulla. Tavoitteena on etsiä ja löytää muilta mailta omaksuttavia uusia hyviä käytäntöjä, toimintamalleja, työskentelytapoja ja työkaluja, joiden avulla voidaan lisätä nykyisten kansallisesti käytössä olevien menetelmien toimivuutta, tehokkuutta ja vaikuttavuutta. Hankkeen avulla tuetaan myös hyvien käytäntöjen tunnistamiseen, levittämiseen ja juurruttamiseen liittyvien menetelmien ja toimintamallien kehittämistä. Lisäksi pyrkimyksenä on selvittää malleja kansainvälisen yhteistyön tehokkaaksi toteuttamiseksi. Hanke toimii myös Manner-Suomen ESR-ohjelmassa toteutettavan kansainvälisen yhteistyön kansallisena tukirakenteena tehtävänään muun muassa tukea kaikkia ESR-projekteja niiden suunnitellessa ja toteuttaessa kansainvälistä yhteistyötä. 

Hankkeessa toteutettava kansainvälinen yhteistyö kytketään tiiviisti keskeisten kansallisten kehittämisstrategioiden ja –ohjelmien sisältöihin. Käytännössä yhteistyötä tehdään erityisesti Manner-Suomen ESR-ohjelman valtakunnallisten kehittämisohjelmien ja niiden koordinaatiohankkeiden kanssa. Hanke mahdollistaa esimerkiksi eri toimijoiden osallistumisen Euroopan tasoiseen kansainväliseen yhteistyöhön eri sisältöihin liittyvien temaattisten verkostojen kautta. Tavoitteena on, että jäsenmaiden välille syntyy pysyviä yhteistyöverkostoja, joita eri tahot voivat hyödyntää edelleen omassa toiminnassaan myös varsinaisen projektityön jo päätyttyä.

Lähetä linkki
X
 

Lähetä RR-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän RR-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.