Vielä ehtii mukaan Interreg Pohjoinen -ohjelman kahdeksannelle hakukierrokselle!

Interreg Pohjoinen -ohjelman kahdeksas hakukierros on avoinna 1.6.-6.9.2018 välisen ajan. Hakemuksia voi jättää kaikkiin ohjelman toimintalinjoihin joita ovat "Tutkimus ja innovaatiot", "Yrittäjyys", "Kulttuuri ja ympäristö" sekä "Yhteiset työmarkkinat".

Hakija voi olla yksityinen tai julkinen organisaatio ja hankkeessa on oltava yhteistyökumppaneita vähintään kahdesta ohjelma-alueen maasta. Pohjoinen-ohjelmassa katsotaan kuitenkin hakijoiden eduksi, jos hankkeella on yhteistyökumppaneita kaikista ohjelma-alueen maista (Ruotsi, Suomi, Norja). Lisätietoa hakemusprosessista sekä ohjeet sähköisen hakemuksen jättämistä varten löytyvät ohjelman kotisivuilta. 

Ohjelman seuraava, yhdeksäs hakukierros on suunniteltu avattavaksi 14.12.2018-28.2.2019 väliseksi ajaksi.


Northern Periphery and Arctic -ohjelman haku on avoinna

Muista hakea ajoissa valtion vastinrahoitussitoumus!

Northern Periphery and Arctic -ohjelman kuudes hakukierros on käynnissä 6.7.-30.11.2018. Kaikki ohjelman prioriteetit ovat avoinna, mutta haussa on erityisiä painotuksia, joihin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen. Haun erityispiirteet käyvät ilmi hakujulistuksesta ("Sixth Call Announcement"). Parhain tietolähde suomalaistoimijoille on alueellinen yhdyshenkilö Paula Mikkola Lapin liitosta (paula.mikkola@lapinliitto.fi, p. +358 40 7118 380).

Ohjelma järjestää kiinnostuneille hakijoille "How to Apply" -seminaarin Kööpenhaminassa 24.10.2018. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 9.10.2018 asti tästä linkistä. 

Suomalaistoimijoiden on mahdollisuus hakea valtion vastinrahoitusta työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) kattamaan osa tarvittavasta omarahoitusosuudesta. Ministeriön vastinrahoitussitoumusta tulee hakea ennen varsinaisen projektihakemuksen jättämistä ohjelman sihteeristölle. Northern Periphery and Arctic -ohjelman 6. hakukierroksella TEM:n rahoitussitoumusta koskeva hakemus tulee toimittaa viimeistään torstaina 1.11.2018 sähköpostitse työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon kirjaamo@tem.fi sekä hakemusten käsittelijöille interreg@tem.fi. Lopullista rahoituspäätöstä haetaan vasta hankkeen tultua hyväksytyksi ohjelman seurantakomiteassa. Lisätietoja tästä linkistä. 

Northern Periphery and Arctic -ohjelman alueeseen kuuluu alueita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Skotlannista ja Irlannista sekä Pohjois-Irlanti, Islanti, Färsaaret ja Grönlanti kokonaisuudessaan. Yhdistävänä tekijänä on harva asutus ja syrjäinen sijainti. Suomesta ohjelma-alueeseen kuuluvat Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnat. Ohjelma rahoittaa hankkeita, jotka liittyvät johonkin neljästä ohjelmaprioriteetista: innovaatiot, yrittäjyys, energia ja kestävä kehitys.


Interreg Europe -ohjelman infotilaisuus 2.5.2018

Tervetuloa mukaan Interreg Europe -ohjelman neljännen hakukierroksen infotilaisuuteen! Infotilaisuus järjestetään Helsingissä, 2.5.2018 klo 12-14.30 (Työ- ja elinkeinoministeriö, Eteläesplanadi 4, Auditorio).

Infotilaisuudessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Interreg Europe -ohjelman ja 4. hakukierroksen esittely
  • Työkaluja ja tietokanavia hankkeen rakentamiseen
  • Hanke-esimerkkejä
  • Tietoa kansallisesta vastinrahoituksesta

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Skype-yhteyden kautta, yhteystiedot ja tarkempi ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille. Ilmoittautuminen infotilaisuuteen tämän linkin kautta viimeistään 27.4.2018.

Lisätietoja tilaisuudesta antavat Martta Viitaniemi (martta.viitaniemi@tem.fi) ja Annukka Mäkinen (annukka.makinen@kuntaliitto.fi) sekä käytännön järjestelyistä Merja Pennanen (merja.pennanen@tem.fi).


Interreg Europe -ohjelman neljännessä hakukierroksessa mukana paljon suomalaiskumppaneita

INTERREG EUROPE-ohjelman neljännen haun saldo suomalaisittain tarkasteluna on hyvä; suomalaisten päähakijoiden hankkeita on kaikkiaan 13 ja lisäksi suomalaisia toimijoita on mukana partnereina 33 muussa hankkeessa. Hakemuksia on Pirkanmaalta, Lapista, Varsinais-Suomesta, Pohjois-Pohjanmaalta, Pohjois-Karjalasta, Etelä-Karjalasta, Uudeltamaalta, Kymenlaaksosta Pohjanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta, Kainuusta, Päijät-Hämeestä sekä Kanta-Hämeestä.

Arvioinnin ensimmäinen vaihe eli tekninen tarkastus on vielä kesken. Päätökset rahoitettavista hankkeista tehdään aikaisintaan joulukuussa seurantakomitean kokouksessa, mikäli hakemusten arviointi on saatu siihen mennessä päätökseen. Kaikkiaan hakuun jätettiin 170 hankehakemusta.

Lisätietoa neljännen hakukierroksen hakemuksista löydät ohjelman kotisivuilta!


Lähtölaukaus Suomen Itämeren alueen strategialle

Suomen strategia Itämeren alueelle saa lähtölaukauksen 6.11. klo 10 Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa. Strategiassa esitetään visio Suomen tavoitteista Itämeren alueen kehittämiseksi. Tilaisuuden avaa valtiosihteeri Paula Lehtomäki.

Ohjelmassa on lisäksi pääministeri Juha Sipilän videotervehdys ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen puheenvuoro. Iltapäivällä järjestettävässä EU:n Itämeri-strategian sidosryhmätilaisuudessa luodaan katsaus ajankohtaisiin aiheisiin Itämeri-suurlähettiläs Erja Tikan johdolla. Lisäksi esitellään hankerahoitusmahdollisuuksia Itämeren alueen yhteistyöhön: Interreg Itämeren alueen ohjelman sekä Interreg Pohjoinen periferia ja Arktinen -ohjelman avoimet haut esitellään.

Julkaistu strategia on luettavissa valtioneuvoston kanslian sivuilla.

Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä:http://videonet.fi/web/vnk/20171106/


Interreg Europe -ohjelman Policy Learning Platform on avattu

Policy Learning -alustan kautta on mahdollista saada tietoa ja hyödyntää muiden ohjelmassa toimivien kokemuksia ja ratkaisuja. Lisätietoa palvelun sisällöstä ja ohjeet liittymiseen löydät Interreg Europe -ohjelman kotisivuilta: www.interregeurope.eu  

Interreg Europe -ohjelma tukee viranomaisten yhteistyötä aluekehityksen tavoitteiden ja ohjelmatyön vaikuttavuuden parantamiseksi. Se tarjoaa eri puolilla Eurooppaa sijaitseville organisaatioille mahdollisuuden vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä julkisten politiikkojen toimivuudesta. Tätä kautta on mahdollista löytää uusia ratkaisuja omalle strategiselle kehittämistyölle.

Interreg Europe -ohjelma järjestää kaksi Policy learning -tilaisuutta, joihin on on nyt mahdollista ilmoittautua:

  • Sevillassa (17.–18.10.2017) keskitytään energia- ja materiaalitehokkuuteen. Lisätietoja ohjelman kotisivuilta!
  • Milanossa (19. –20.10.2017) teemana on tutkimus ja innovaatiot sekä pk-yritysten kilpailukyky. Lisätietoja ohjelman kotisivuilta!

Kilpailu pohjoisille hankkeille

Arktiset INTERREG- ja ENI –ohjelmat esittelevät uuden kilpailun, jossa halutaan palkita parhaat pohjoisen alueen hankkeet. Kaikki finalistit kutsutaan palkintogaalaan, joka järjestetään marraskuussa Ruotsissa. Kilpailu on avoin kaikille hankkeille, jonka rahoittavina tahoina ovat INTERREG-ohjelmat Pohjoinen periferia ja Arktis, Botnia-Atlantica tai Pohjoinen tai ENI CBC -ohjelma Kolarctic. Lisätietoa, hakuohjeet ja ilmoittautuminen kilpailuun löytyvät täältä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 22.9.2017

 


Yhteistyö yli rajojen EAY/ENI 2014-2020 -esite nyt myös englanniksi

Voit lukea Cross-border Co-operation INTERREG/ENI 2014-2020 -esitteen täältä. Sekä suomen- että englanninkieliset esitteet löytyvät Julkaisut-kohdasta "Tietoa EAY:sta"-sivulla.

 

Kansallisten aluekehittämisohjelmien lisäksi Euroopan unioni rahoittaa myös rajat ylittävää alueellista yhteistyötä unionin sisä- ja ulkorajoilla. Ohjelmakaudella 2014 - 2020 Suomi osallistuu yhdeksän sisärajaohjelman (EAY/INTERREG) ja kolmen ulkorajaohjelman (ENI CBC) toteuttamiseen. Esitteessä esitellään kaikki nämä kaksitoista ohjelmaa sekä joitakin esimerkkejä hyväksytyistä hankkeista.


Interreg Europe -infotilaisuus 30.3.

Interreg Europe -ohjelman kolmanteen hakukierrokseen ( 1.3.-30.6.2017) liittyvä infotilaisuus järjestettiin Kuntatalolla Helsingissä 30.3.2017. Ohjelmasta ja hausta kertomassa olivat projektiyksikön päällikkö Nicolas Singer sekä rahoitusasiantuntija Alexis François IE-sihteeristöstä. 

Tilaisuuden ohjelman ja esitysmateriaalin löydät täältä.

Interreg Europe -ohjelma tukee julkisten ja julkisluonteisten viranomaisten yhteistyötä aluekehityksen tavoitteiden ja ohjelmatyön vaikuttavuuden parantamiseksi. Se tarjoaa eri puolilla Eurooppaa sijaitseville organisaatioille mahdollisuuden vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä julkisten politiikkojen toimivuudesta. Tätä kautta on mahdollista löytää uusia ratkaisuja omalle strategiselle kehittämistyölle.

Lisätietoja INTERREG EUROPE-ohjelmasta www.rakennerahastot.fi ja ohjelman kotisivuilta.


Keskisen Itämeren ohjelman rahoitushaku auki 27.2 saakka

Keskisen Itämeren alueen ohjelman, Central Baltic 2014–2020, kolmas rahoitushaku on auki 27.2.2017 saakka. Rahoitusta voi hakea kaikista ohjelman teemojen erityistavoitteista. Jos suunnittelet hankehakua, nyt on aika toimia!

Central Baltic 2014–2020 on Euroopan Unionin alueellisen yhteistyön ohjelma, johon osallistuvat rannikkoalueet Suomesta, Ahvenanmaalta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta. Ohjelma tukee rajat ylittävää, valtioiden ja alueiden välistä yhteistyötä. Rahoitettavien hankkeiden teemat ovat yritysten kilpailukyvyn vahvistaminen, luonnonvarojen kestävä käyttö, saavutettavuuden parantaminen sekä yhteisöllisyyden lisääminen keskisen Itämeren alueella.

Rahoitusta voivat hakea hankekonsortiot, jotka muodostuvat julkisyhteisöistä, kansalaisjärjestöistä ja yksityisen sektorin toimijoista. Rahoitus on suomalaiselle hanketoimijalle houkutteleva, sillä ohjelma kattaa 75 prosenttia suomalaisen partnereiden rahoitusosuudesta. Lisäksi on mahdollista saada valtion vastinrahaa osaan omarahoitusosuudesta.

Ohjelman tarkoituksena on toimia yhdessä, jotta ratkaistaan jokin Keskisen Itämeren alueen ongelma, haaste tai luodaan alueelle yhteisiä mahdollisuuksia. Rahoitettavien hankkeiden tulee toteuttaa ohjelman tavoitteita, olla innovatiivisia, hyödyttää keskisen Itämeren aluetta ja osoittaa rajat ylittävän yhteistyön tuoma lisäarvo. Partnereiden tulee täydentää toisiaan tuomalla konsortioon omaa erityisosaamista, ideoita sekä muita resursseja. Ohjelma rahoittaa ns. tavallisen kokoisten hankkeiden lisäksi pienhankkeita, joiden kesto on enintään 2 vuotta ja joiden EAKR-budjetti on maksimissaan 200 000 euroa.

Ohjelmassa on käytössä kaksivaiheinen haku. Kolmannen rahoitushaun ensimmäinen vaihe on nyt avoinna ja kestää 27.2.2017 saakka. Hakemukset jätetään sähköiseen eMS-järjestelmään ja hakemuslomakkeen täyttämisen voi aloittaa vaikka heti. Sähköinen järjestelmä myös sulkeutuu sekunnilleen hakuajan umpeuduttua, joten hakemuksen lähettämistä ei kannatta jättää viime tinkaan. Hakuajan päättymisen jälkeen hankehakemukset arvioidaan ja hallintokomitea tekee päätökset toiseen vaiheeseen hyväksytyistä hankehakemuksista sekä rahoitettavista pienhankkeista kokouksessaan 8.–9.6. Toinen vaihe on auki 12.6.–15.9. välisen ajan. Päätökset rahoitettavista hankkeista tehdään 30.11. ja hyväksytyt hankkeet voivat aloittaa aikaisintaan 1.12.2017.

Kahdessa ensimmäisessä haussa yhteensä 67 hanketta on saanut rahoituksen. Niistä saa lisätietoja ohjelman internetsivuilta sekä hanketietokannasta http://database.centralbaltic.eu.

Ohjelman sihteeristö ja kontaktipisteet tukevat hankehaussa. Sihteeristö konsultoi konkreettisia ideoita ja kontaktipisteet auttavat mielellään sopivien hankekumppanien etsimisessä.

Lisätietoja löytyy rakennerahastot.fi sekä centralbaltic.eu -sivuilta.


Näytetään tulokset 1 - 10 / 16
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 2