Northern Periphery and Arctic -ohjelman haku on avoinna

Muista hakea ajoissa valtion vastinrahoitussitoumus!

Northern Periphery and Arctic -ohjelman kuudes hakukierros on käynnissä 6.7.-30.11.2018. Kaikki ohjelman prioriteetit ovat avoinna, mutta haussa on erityisiä painotuksia, joihin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen. Haun erityispiirteet käyvät ilmi hakujulistuksesta ("Sixth Call Announcement"). Parhain tietolähde suomalaistoimijoille on alueellinen yhdyshenkilö Paula Mikkola Lapin liitosta (paula.mikkola@lapinliitto.fi, p. +358 40 7118 380).

Ohjelma järjestää kiinnostuneille hakijoille "How to Apply" -seminaarin Kööpenhaminassa 24.10.2018. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 9.10.2018 asti tästä linkistä. 

Suomalaistoimijoiden on mahdollisuus hakea valtion vastinrahoitusta työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) kattamaan osa tarvittavasta omarahoitusosuudesta. Ministeriön vastinrahoitussitoumusta tulee hakea ennen varsinaisen projektihakemuksen jättämistä ohjelman sihteeristölle. Northern Periphery and Arctic -ohjelman 6. hakukierroksella TEM:n rahoitussitoumusta koskeva hakemus tulee toimittaa viimeistään torstaina 1.11.2018 sähköpostitse työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon kirjaamo@tem.fi sekä hakemusten käsittelijöille interreg@tem.fi. Lopullista rahoituspäätöstä haetaan vasta hankkeen tultua hyväksytyksi ohjelman seurantakomiteassa. Lisätietoja tästä linkistä. 

Northern Periphery and Arctic -ohjelman alueeseen kuuluu alueita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Skotlannista ja Irlannista sekä Pohjois-Irlanti, Islanti, Färsaaret ja Grönlanti kokonaisuudessaan. Yhdistävänä tekijänä on harva asutus ja syrjäinen sijainti. Suomesta ohjelma-alueeseen kuuluvat Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnat. Ohjelma rahoittaa hankkeita, jotka liittyvät johonkin neljästä ohjelmaprioriteetista: innovaatiot, yrittäjyys, energia ja kestävä kehitys.