Etelä-Suomen EAKR-haku käynnissä – hakuaikaa 17.10.2019 asti

Etelä-Suomen EAKR-rahoitushaku on käynnistynyt. Hakuaika on 9.9.–17.10.2019. Haku toteutetaan tällä kertaa yksivaiheisena ja hakemukset tulee jättää EURA 2014 -järjestelmään torstaihin 17.10.2019 mennessä.

Syksyn haussa Etelä-Suomen maakunnat hakevat rahoitettaviksi Kestävää kasvua ja työtä 2014–2010 -rakennerahasto-ohjelman toimintalinjojen 1 ja 2 mukaisia hankkeita:

    Toimintalinja 1: Pk-yritysten kilpailukyky

    Toimintalinja 2: Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen

Haussa Etelä-Suomen maakuntien yhteisiä teemoja ovat älykkään erikoistumisen kärjet sekä vähähiilisyys. Kukin maakunta on lisäksi määritellyt omia alueellisia painopisteitä, jotka on listattu hakuilmoituksessa. Maakuntien painotuksista saa lisätietoa tutustumalla kunkin maakunnan maakuntaohjelmaan ja älykkään erikoistumisen strategiaan.

Koska tällä hakukierroksella maakuntien rahoitusmahdollisuudet vaihtelevat hyvin paljon, on jäljellä oleva rahoitus hyvä tarkistaa ao. maakunnan liitosta. Käytettävissä olevan rahoituksen tilanne tarkentuu syksyllä 2019, kun päättyneiden hankkeiden käyttämättä jäänyt rahoitus palautuu rahoittaville viranomaisille. Etelä-Suomen maakuntiin kuuluvat Uusimaa, Varsinais-Suomi, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Kanta-Häme ja Päijät-Häme.

– Useassa maakunnassa varat alkavat olla jo hyvin vähissä, joten viimeisiä jaetaan niiden osalta, mutta toisaalta joillakin on enemmän jaettavaa. Siksi kannattaa varmistaa ennen hakemista kunkin maakunnan resurssit ja painotukset, toteaa rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen Uudenmaan liitosta.

Hakuinfo järjestettiin 9.9.2019 webinaarina. Esitysmateriaali on ladattavissa Etelä-Suomen rakennerahastojen materiaalipankissa.


> Hakuilmoitus

> Hakijan opas

 

Lisätietoja: 

Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, Uudenmaan liitto, antti.taronen@uudenmaanliitto.fi, puh. 040 507 9998