RegioStars-kilpailun voittajia juhlittiin virtuaalisesti

regiostars-logo

EU:n komission järjestämän RegioStars -hankekilpailun viiden kategorian voittajat ja yleisön suosikki julkistettiin 14. lokakuuta. Tilaisuus striimattiin verkkolähetyksenä vallitsevan koronapandemiatilanteen takia, osana Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikon ohjelmaa. Kilpailuun osallistui viidessä eri kategoriassa yhteensä ennätykselliset 206 hanketta, joista raati oli valinnut finaaliin 25 hanketta.

Finaalilähetyksessä puhui muiden muassa komissaari Elisa Ferreira, joka vastaa koheesio- ja uudistusasioista. Hän korosti koheesiopolitiikan erikoislaatuisuutta ja joustavuutta, joka on nähty koronapandemiatilanteessa.

Kilpailukategoriat ja voittajat:

1. Teollisuuden muutos älykästä Eurooppaa varten: ESA BIC Portugal (Portugali)

2. Kiertotalous vihreää Eurooppaa varten: Take the Cool Food challenge (Iso-Britannia, Ranska)

3. Taidot ja koulutus digitaalista Eurooppaa varten: E-SCHOOLS, PILOT PROJECT (Kroatia)

4. Kansalaisten sitoutuminen yhtenäisiä eurooppalaisia kaupunkeja varten: SHICC - Sustainable Housing for Inclusive and Cohesive Cities (Ranska, Saksa, Belgia, Alankomaat, Iso-Britannia, Irlanti)

5. Nuorten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen rajat ylittävässä yhteistyössä – Interreg 30 vuotta: ENERGY@SCHOOL (Italia, Itävalta, Kroatia, Saksa, Slovenia, Unkari, Puola)

Public Choice Award -yleisöpalkinto: Time is now for change (Liettua, Puola)

Teollisuuden 3D-tulostus (Me3DI) -hanke ylsi finaaliin

LUT-yliopiston luotsaama ja Etelä-Karjalan liiton rahoittama EAKR-hanke Teollisuuden 3D-tulostus (Me3DI) kilpaili kategoriassa 1. Finaaliin pääsy ja viiden parhaan joukkoon yltäminen kovatasoisessa kilpailussa oli hieno saavutus, vaikka voittoa ei tällä kertaa tullutkaan. Voiton kyseisessä kategoriassa vei ESA BIC Portugal -hanke, joka on auttanut yrittäjiä ja yrityksiä luomaan uutta liiketoimintaa ja innovaatioita tukemalla pääsyä avaruusteknologian ja satelliittidatan käyttöön.  

> Lue lisää Me3DI-hankkeesta

> RegioStars-voittajahankkeiden esittelyt