ESR -haussa hyvin tarjolla rahoitusta koronan aiheuttamiin haasteisiin

Hämeen ELY-keskus on avannut ESR -haun Etelä-Suomen maakuntien alueella. Erityisesti etsitään hankkeita erityistavoitteisiin 9.1. Siirtymävaiheita ja koulutuksellista tasa-arvoa tukevien palveluiden parantaminen ja 10.1. Työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen. Haku on avoinna Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan maakunnissa. Hankkeiden tulee vastata koronaviruksen aiheuttamiin haasteisiin nuorten opiskelussa sekä ehkäistä syrjäytymisvaaraa. Tavoitteena on ehkäistä opintojen keskeyttämistä siirtymävaiheissa sekä opintojen aikana sekä tukea syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Lisäksi Uudellamaalla etsitään hankkeita Toimintalinjalle 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus.  Haussa etsitään hankkeita, jotka vastaavat koronavirusepidemiasta aiheutuneisiin työllisyyshaasteisiin. Hakuun voivat osallistua myös uudella, täydennetyllä hakemuksella kevään 2020 ESR -haussa kielteisen päätöksen saaneet.

Päijät-Hämeessä puolestaan etsitään erityistavoitteeseen 9.2. Kasvu- ja rakennemuutosalojen koulutuksen tarjonnan ja laadun parantaminen erityisesti sähköalan koulutuksen kehittämiseen liittyviä hankkeita.
 

Käytettävissä oleva rahoitus vaihtelee maakunnittain:

Etelä-Karjala n. 800 000 euroa

Kanta-Häme n. miljoona euroa

Kymenlaakso n. 1,5 miljoonaa euroa

Päijät-Häme n. 1,7 miljoonaa euroa

Uusimaa n. 4 miljoonaa euroa

 

Tutusta maakuntakohtaisiin painotuksiin tarkemmin hakuilmoituksessa ja hakuohjeessa.

Hakemukset on jätettävä käsittelyyn viimeistään 30.11.2020, Etelä-Karjalassa viimeistään 15.12.2020.

 

Jäikö jokin asia pohdituttamaan?

Hämeen ELY-keskus järjestää hakuun liittyen kaksi keskustelutilaisuutta, joissa on mahdollista esittää kysymyksiä hakuun liittyen. Tilaisuudet järjestetään TEAMS:n välityksellä

maanantaina 9.11.2020 kello 13.00-13.30 Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

keskiviikkona 11.11.2020 kello 10.00-10.30 Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

 

Kysymykseni ESR-hakuun liittyen

Voit esittää Webropolin kautta jo ennakkoon kysymyksiä, joihin haluat tilaisuuksissa vastauksen.

Webropol-kysymykseen