Etelä-Suomen ESR –haku aukeaa kesän jälkeen

 

Seuraava Etelä-Suomen ESR –haku avautuu kesälomien jälkeen. Vielä on mahdollisuus hakea rahoitusta hankkeille, joiden toteutusaika on 2-2,5 vuotta. Käytettävissä oleva rahoitus tarkentuu kesän kuluessa. Tilannetta voi myös muuttaa mahdollinen syksyllä 2019 tehtävä päättyneiden hankkeiden käyttämättä jääneen rahoituksen uudelleenjako. Hakemukset tulee jättää EURA -järjestelmässä 1.10.2019 mennessä. 

Ennakkoarvion mukaan avoinna tulevat olemaan toimintalinjan 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus kaikki kolme erityistavoitetta: 

  • Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen 

  • Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen 

  • Työ- ja koulutusurien sukupuolenmukaisen eriytymisen lieventäminen 

Rahoituksen määrä vaihtelee maakunnittain. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että hankkeita on mahdollista rahoittaa ainakin Kymenlaaksossa, Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla. Kymenlaaksossa etsitään erityisesti hankkeita, joilla edistetään digitalisaatiota. Päijät-Hämeessä mielenkiinto on erityistavoitteessa 6.1. suuntautunut hankkeisiin, jotka tukevat nuorten työllistymistä. 

Kanta-Hämeen osalta rahoitettavaksi voi valikoitua vain hyvin pieni määrä hankkeita. Hanketta suunnittelevien kannattaakin olla yhteydessä ensin rahoittajaan selvittääkseen rahoitusmahdollisuudet. Etelä-Karjalassa ei ole tällä hetkellä avautumassa hakuun mikään erityistavoitteista. 

Hakuohje, tarkemmat hakupainotukset ja maakunnittaiset tiedot julkaistaan elokuussa. 

Hakuinfo syksyn hakuun liittyen järjestetään 15.8.2019 Pasilan virastotalolla. Varaa paikkasi tilaisuudesta ilmoittautumalla tästä. 

Ennakkotieto hakuilmoituksesta on luettavissa täältä.