Eurooppa-päivää juhlitaan Helsingin Narinkkatorilla 9. toukokuuta

Eurooppa-päivää juhlistetaan näyttävästi 9. toukokuuta klo 9.00-21.00 Helsingin Kampin Narinkkatorilla järjestettävällä koko perheen maksuttomalla yleisötapahtumalla. Järjestäjinä toimivat Eurooppalainen Suomi ry, Eurooppanuoret, Euroopan parlamentti, Euroopan komissio Suomessa, Eurooppatiedotus ja YLE.

Tapahtumassa kuullaan monipuolisesti mielenkiintoisia keskusteluja, esittelyjä ja musiikkia. Lähestyvät EU-vaalit näkyvät ohjelmassa vahvasti; luvassa on niin EU-vaalipaneeli, podcasteja kuin keskustelua Euroopan suunnasta. Myös lapsille on tarjolla runsaasti tekemistä. Ilta huipentuu konserttiin, jossa esiintyvät upeaääninen laulaja Diandra ja yhteiskunnallisesti vaikuttavista riimeistään tunnettu räppäri Paleface. YLE taltioi tapahtumasta suoran lähetyksen klo 19.00-20.30.

Rakennerahastot osallistuvat tapahtumaan yhdessä hankkeiden kanssa. Teltalla voi tavata asiantuntijoita Uudenmaan liitosta, ELY-keskuksesta ja 6Aika-toimistosta. Hankkeista toimintaansa saapuvat esittelemään Jätkäsaari Smart Mobility sekä 6Aika-strategiaa toteuttavat hankkeet Roboreel, Opastamisen ekosysteemi ja Perille Asti. Rakennerahastoiden ohjelma-ajalla klo 10:30 lavalla yleisöä aktivoi 6Aika Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeessa mukana ollut yritys Happia lapsille suunnatulla elämyksellisellä Breikkeri-jumpallaan.

Eurooppa-päivän tapahtuman ohjelma on nähtävissä kokonaisuudessaan täältä.

Tapahtuma järjestetään osana Uusimaa-viikkoa.