EAKR-hakuun yli sata hankeideaa, pääteemat digi ja avoin data

Etelä-Suomen EAKR-haun ideavaihe sai digiratkaisujen ja avoimen datan nikkarit liikkeelle. Kuudesta maakunnasta jätettiin määräaikaan mennessä 103 hankeideaa. Ideat ovat nyt maakunnissa arvioitavina. Hakijoille on luvassa palautetta 13. tammikuuta mennessä.

Kuluvan rahoituskauden neljännessä EAKR-haussa rahoitetaan erityisesti liiketoimintaa edistäviä digitaalisen uudistumisen ja avoimen datan hankkeita.

Haku on kaksivaiheinen. Ideatasolla olevia hankeaihioita sai jättää marraskuun loppuun asti. Palautteen pohjalta ideoita on vielä mahdollisuus kehitellä eteenpäin. Varsinaiset sähköiset hankehakemukset tulee jättää viimeistään 1. maaliskuuta. Rahoittava viranomainen on Uudenmaan liitto.

– Kaksivaiheinen haku on sekä rahoittajan että hakijoiden kannalta toimiva ratkaisu. Vapaamuotoisempi ideointi tuottaa hyviä aihioita, joihin hakijat saavat sparrausta. Lopputuloksena on laadukkaita hakemuksia, kertoo rakennerahastoasiantuntija Petri Veijalainen Uudenmaan liitosta.

Ideointivaiheessa on myös ollut mahdollista ohjata samankaltaisia toimijoita ja ideoita kehittelemään hankkeita yhdessä.

– Neljännes onkin tällä kertaa ylimaakunnallisia yhteishankkeita, joita on kovasti toivottu, Veijalainen iloitsee.

Saadut hankeideat maakunnittain:      

Ylimaakunnalliset hankkeet  27
Etelä-Karjala  17
Kymenlaakso 14
Päijät-Häme 13
Uusimaa 12
Kanta-Häme 11
Varsinais-Suomi   9

    

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, Uudenmaan liitto, puh. 040 507 9998