RegioStars -kilpailussa mukana kaksi EAKR-hanketta Etelä-Suomesta – yleisöäänestys käynnissä

Euroopan komissio palkitsee RegioStars -kilpailussa vuosittain EU:n rahoittamia hankkeita, jotka ovat hyviä esimerkkejä huippuosaamisesta ja uusista lähestymistavoista aluekehityksen saralla.

Tänä vuonna RegioStars -palkinnot jaetaan viidessä kilpailukategoriassa, jotka edustavat EU:n aluepolitiikan tulevaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeitä aloja:

  • Älykäs kasvu: Teollinen siirtymä älykkääseen Eurooppaan
  • Kestävä kasvu: Kiertotalous vihreää Eurooppaa varten
  • Osallistava kasvu: Taidot ja koulutus digitaalista Eurooppaa varten
  • Kaupunkikehitys: Kansalaisten sitoutuminen yhtenäisiin eurooppalaisiin kaupunkeihin
  • Vuoden teema "Interreg 30 vuotta": Nuorten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen rajat ylittävässä yhteistyössä

Kilpailuun on ilmoittautunut 206 hanketta. Tuomaristo valitsee kustakin kategoriasta finalistit, jotka julkistetaan 9. heinäkuuta. Voittajat palkitaan Brysselissä lokakuussa.

Kilpailussa mukana EAKR-hankkeet Etelä-Karjalasta ja Päijät-Hämeestä

Etelä-Suomesta kilpailuun on ilmoittautunut kaksi EAKR-hanketta. Etelä-Karjalasta mukana on Teollisuuden 3D-tulostus (Me3DI, Metal 3D Innovations) älykkään kasvun kategoriassa (smart growth). Hankkeen tavoitteena on luoda Etelä-Karjalan teollisuuden metallien 3D-tulostuskeskittymä, joka tehostaa metallien lisäävän valmistuksen (3D-tulostus) käyttöä.

Päijät-Hämeestä kilpailuun osallistuu REHOME – väliaikaisen asumisen ja hätämajoituksen kalusteratkaisujen globaali liiketoimintapotentiaali kestävän kasvun kategoriassa (sustainable growth).  Hankkeessa rakennetaan päijäthämäläinen innovaatio- ja yritysryhmä sekä arvoketju tuottamaan väliaikaisasumisen ja hätämajoituksen ratkaisuja kasvaville markkinoille Euroopassa ja Lähi-idässä.

Äänestä suosikkiasi yleisöäänestyksessä

Yleisö voi äänestää suosikkiaan yleisöpalkinnon saajaksi nyt käynnissä olevassa avoimessa verkkoäänestyksessä (Public Choice Award). Yleisöpalkinnon voittaja valitaan 25 finalistin joukosta sen perusteella, mikä hanke on saanut yhteenlaskettuna eniten "tykkäyksiä" ensimmäisessä vaiheessa ja ääniä toisessa, finalistivaiheessa. Suosikkihanketta voi äänestää painamalla hanke-esittelyn vieressä olevaa kuvaketta.

> Hankkeiden esittelyt ja yleisöäänestys RegioStarsin verkkosivuilla