Syksyn EAKR-rahoitushakuun 54 hakemusta

Etelä-Suomen maakuntien EAKR-rahoitushaku päättyi 17.10.2019. Haku oli tällä kertaa yksivaiheinen. Hakemuksia jätettiin määräaikaan mennessä 54, joista ylimaakunnallisia kolme. Eniten hakemuksia tuli Kymenlaaksoon, missä rahoitusta on eniten jäljellä. Ylimaakunnalliset hakemukset kohdistuvat Kymenlaaksoon, Päijät-Hämeeseen ja Uudellemaalle.

Hakemusten lukumäärä maakunnittain

Tässä haussa Etelä-Suomen maakunnat hakivat rahoitettaviksi Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toimintalinjojen 1 ja 2 mukaisia hankkeita: toimintalinja 1: pk-yritysten kilpailukyky sekä toimintalinja 2: uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.

Maakunnat määrittelivät lisäksi alueellisia painopisteitä, joita ne halusivat painottaa tällä hakukierroksella. Rahoitushaussa avoinna olleet toimintalinjat, erityistavoitteet ja alueelliset painotukset maakunnittain on kuvattu hakuilmoituksessa. Käytettävissä olevan rahoituksen määrä vaihtelee suuresti maakunnittain.

Hakemusten kirjo on hyvin laaja-alainen. Rahoitusta haettiin muun muassa matkailun, logistiikan ja kuljetuksen, biotalouden, kiertotalouden ja asumisen kehittämiseksi.

Hakemusten käsittely maakunnan liitoissa on käynnistynyt. Aluksi hakemukset arvioidaan yleisten valintaperusteiden mukaan, josta läpi pääsevät hakemukset siirtyvät vielä erityistavoitekohtaiseen arviointiin sekä maakuntien yhteistyöryhmien sihteeristöjen (MYRS) käsittelyyn. Päätökset rahoitettavista hankkeista pyritään tekemään ennen joulua. 

 

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, antti.taronen(at)uudenmaanliitto.fi, puh. 040 507 9998