Kasvualustana Etelä-Suomi - onnistumisia rakennerahastojen ohjelmakaudelta 2014-2020

Kasvualustana Etelä-Suomi kuvituskuva

Etelä-Suomen rakennerahastojen ohjelmakauden puolivälin tulosjulkaisu on ilmestynyt. Julkaisuun on koottu konkreettisia tarinoita yli 60 Etelä-Suomen alueella rahoitetusta ESR ja EAKR -hankkeesta. Julkaisun taustalla on tiivis yhteistyö Hämeen ELY-keskuksen, Uudenmaan liiton ja viiden muun Etelä-Suomen maakunnan välillä. Hyviä EAKR- ja ESR-hankkeita ja hyviä hanketoimia on kartoitettu sähköisten kyselyiden avulla niin viranomaisilta kuin suureltakin yleisöltä.

Tulosjulkaisu kokoaa hankkeita viidestä eri teemasta: oma arki haltuun, osaamista yrityksiin, bisnes kasvuun, kestävästi ja tulevaisuuden kasvualustoja. Julkaisuun on pyritty keräämään aitoja tarinoita aidoista ihmisistä ja onnistumisista.

Julkaisu on luettavissa issuu-julkaisuna sekä pdf-muodossaTutustu myös julkaisuesitteeseen suomeksiruotsiksi ja englanniksi.

Julkaisun valmistumisen kunniaksi järjestettiin Helsingin Kansallismuseossa 21. maaliskuuta tilaisuus, jossa käytiin lävitse hanketuloksia Etelä-Suomesta sekä keskusteltiin ohjelmakauden jatkosta. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa rakennerahastojen youtube-kanavalla.

Tuloksia ja toimintaa edelliseltä ohjelmakaudelta

Edellisen ohjelmakauden 20072013 julkaisuja löytyy oikean palstan linkkilistasta. Niihin on koottu hyviä käytänteitä, kehitettyjä toimintamalleja ja muita toiminnan konkreettisia tuloksia sekä sitä, miten hankkeisiin osallistuneet ovat hankkeiden toiminnasta hyötyneet.