Uuden kauden EAKR-haku Etelä-Karjalassa avautumassa helmikuussa – ilmoittaudu infoihin

"Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027" -ohjelman ensimmäinen EAKR-haku on avautumassa pian. Etelä-Karjalan liitto on rahoittajaviranomainen kehittämishankerahoituksen osalta. Suoraan yrityksille kohdentuvaa kehittämisrahoitusta hallinnoi Hämeen ELY-keskus. 

Etelä-Karjalan liitto avaa haun samassa aikataulussa kuin Uudenmaan liitto (muut Etelä-Suomen maakunnat). Haku avataan helmikuun loppupuolella, jos tekniset edellytykset hakemusten jättämiseen varmistuvat.  

Etelä-Suomen liittojen yhteinen, yleinen hakuinfo järjestetään ma 24.1.2022 klo 13–15 (etätilaisuus, Teams), ja siihen voi ilmoittautua täällä. Tilaisuudessa käydään läpi alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaa ja haun maakunnallisia painotuksia. 

Etelä-Karjalan oma, yksityiskohtaisempi hakuinfo järjestetään to 17.2.2022 klo 13–15 (etätilaisuus, Teams). Tilaisuuteen voi ilmoittautua täällä. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin alueellisista painotuksista ja valintakriteereistä, hakuprosessista sekä hakemuksen täyttämisestä. Rahoituksen asiantuntijat vastaavat myös osallistujien kysymyksiin, joita voi ilmoittautumisen yhteydessä toimittaa myös etukäteen. Suosittelemme kiinnostuneita hanketoimijoita osallistumaan molempiin infoihin!  


Tutustu Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 Etelä-Suomessa -webinaarisarjan aineistoihin

Hämeen ELY-keskus ja Etelä-Suomen maakuntien liitot järjestivät marras-joulukuussa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 - EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman toteuttamista Etelä-Suomessa koskevan webinaarisarjan. Webinaareissa käsiteltiin mm. EAKR- ja ESR+--ohjelmasisältöjä, rahoituksen hakemista sekä rahoitettavien hankkeiden kustannusmalleja.
Esitysaineistot ja koosteen webinaareissa esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista löydät Etelä-Suomen materiaalipankista kansiosta Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 Etelä-Suomessa -webinaarisarja. Kysymykset ja vastaukset on koottu aihepiireittäin yhteen dokumenttiin.

> Kuuntele myös viisiosainen Kohti uutta kautta 2021–2027 -podcast Spotifysta. Podcastin on tuottanut Uudenmaan liitto.


ESR+-rahoituksen hakuinfoja tulossa

Uuden ohjelmakauden myötä rahoituksen hakemiseen on tulossa muutoksia. Hämeen ELY-keskus järjestää aiheesta kaksi samansisältöistä hakuinfoa. Infot ESR+-rahoituksen hakemisesta järjestetään Teamsissa 1.2. ja 8.2.2022.

Hakuinfoissa esitellään mm. hakusisältöjä ja maakuntien hakupainotuksia, hakemuksen laatimista EURA 2021 -järjestelmässä sekä haussa käytettäväksi avattavia kustannusmalleja. Tilaisuudessa on myös varattu mahdollisuus kysymyksille ja keskustelulle.

Hämeen ELY-keskus valmistautuu avaamaan ESR+-haun Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Uudenmaan alueilla arviolta tammi-helmikuussa.

Hakuilmoitukset julkaistaan EURA 2021 -järjestelmässä (linkki) viimeistään haun avautumispäivänä.

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin 

Ilmoittaudu Webropolissa
Hämeen ELY-keskuksen verkkoseminaarien tietosuojaseloste 

Lisätietoja ja peruutukset: rakennerahastot.etela-suomi(at)ely-keskus.fi


Uuden ohjelmakauden ensimmäiset EAKR-haut tavoitteena avata helmikuussa – tule mukaan hakuinfoihin

lamppu, Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 teksti

Uutista päivitetty 24.1.2022 (haun avautumista siirretään myöhemmäksi)

EU:n alue- ja rakennepolitikan ohjelmaa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 koskevat ensimmäiset Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushaut käynnistyvät näillä näkymin alkuvuodesta Etelä-Suomessa. Hakuaikoja on siirretty EURA 2021 -järjestelmän valmistumisen viivästymisen takia.

  • Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haut (ekosysteemisopimukset pääkaupunkiseutu, Lahti ja Turku) on tavoitteena avata helmikuun loppupuolella.
  • Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liittojen EAKR-haku on tavoitteena avata helmikuun loppupuolella, Etelä-Karjalan liitto varautuu avaamaan EAKR-haun samalle ajankohdalle

Tilaisuuksien aineisto ja hakijan ohjeistus julkaistaan Etelä-Suomen materiaalipankissa.

Hakuilmoitukset julkaistaan EURA 2021 -järjestelmässä (eura2021.fi) viimeistään kunkin haun avautumispäivänä. Haut avataan suunnitellulla aikataululla sillä edellytyksellä, että EURA 2021 -järjestelmä sen mahdollistaa.

Uudenmaan liitto järjestää neljä hakuinfoa Teams-webinaarisarjana tammikuussa.

Ilmoittaudu hakuinfoihin

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-rahoituksen hakuinfossa kuullaan avautuvien hakujen sisällöistä ja teemoista sekä ekosysteemisopimuskaupunkien edustajien puheenvuorot. Etelä-Suomen maakuntien liittojen EAKR-rahoituksen hakuinfossa esitellään EAKR-hakusisällöt yleisesti sekä hakupainotukset maakunnittain. Lisäksi molemmissa infoissa käydään läpi EAKR-rahoituksen hakeminen EURA 2021 -järjestelmässä. Kaksi jälkimmäistä tilaisuutta on kaikille hakijoille yhteisiä infoja, joissa tutustutaan mm. EAKR-hankkeiden valintaprosessiin, vaikuttavuuteen, seurantaan ja hallintoon.

> Lisätiedot ja ilmoittautuminen Etelä-Suomen tapahtumakalenterista

Ilmoittauduttuasi saat heti Teams-osallistumislinkin sähköpostiisi.

> Ohjelma, Etelä-Suomen EAKR-rahoituksen hakuinfot (pdf)

Tilaisuudet 24.1.-17.2. tallennetaan ja linkki tallenteeseen lähetetään ilmoittautuneille. Tallennetta ei julkaista verkossa julksiesti. Huomioithan, että nimesi ja organisaatiosi saattaa näkyä Teams-tallenteella.

Hämeen liiton Rahoitustori-verkkotilaisuus 13.1.2022

Hämeen liitto järjestää kantahämäläisille toimijoille Rahoitustori –verkkotilaisuuden 13.1.2022 kello 13.00 alkaen. Tilaisuus toimii lähtölaukauksena Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 – EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman ensimmäiselle EAKR -rahoitushaulle, joka avautuu 24.1.2022. Esittelyssä on uusi EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma. Läpi käydään myös uuden maakuntaohjelman Kestävän kasvun Häme 2022–2025 painopisteitä ja älykkään erikoistumisen kärkiä. Lisäksi esitellään Häme portfolion hyödyntämistä hakuvaiheessa. Työpajaosuudessa nostetaan esille hankeideoita ja viritellään yhteistyökuvioita.
> Ilmoittaudu 10.1. mennessä Hämeen liiton verkkosivuilla.


Tervetuloa hakuinfoihin!

 

Lue lisää

> Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelma

> Ekosysteemisopimukset

Lisätietoja

eakr(at)uudenmaanliitto.fi

 


Merkitse jo kalenteriisi tammikuussa alkavien EAKR-hakujen infotilaisuudet!

EU:n alue- ja rakennepolitikan ohjelmaa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 koskevat ensimmäiset Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushaut käynnistyvät ensi vuoden puolella. Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liittojen EAKR-haku sekä kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haut (pääkaupunkiseudun, Lahden ja Turun kaupunkien ekosysteemisopimukset) avautuvat tammikuussa.

  • Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haut (ekosysteemisopimukset pääkaupunkiseutu, Lahti ja Turku) ovat avoinna 17.1.–9.3.2022
  • Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liittojen EAKR-haku on avoinna 24.1.–11.3.2022, Etelä-Karjalan liitto valmistelee EAKR-haun avaamista samalle aikavälille

Uudenmaan liitto järjestää tulevia hakuja koskien webinaarisarjan Teamsin välityksellä tammikuussa. Ilmoittautuminen avautuu ja ohjelma julkaistaan pian Etelä-Suomen tapahtumakalenterissa.

Merkitse jo ajankohdat kalenteriisi: 

  • 17.1.2022 klo 13.00–15.00: Hakuinfo: Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-rahoitus (pääkaupunkiseudun, Lahden ja Turun kaupunkien ekosysteemisopimukset), haku 17.1.ؘ–9.3.2022
  • 24.1.2022 klo 13.00–15.00: Hakuinfo: Maakuntien liittojen EAKR-rahoitus Etelä-Suomessa, haku 24.1.–11.3.2022
  • 27.1.2022 klo 13.00–15.00: Hakuinfo: EAKR-hankkeiden valinta ja kustannusmallit
  • 31.1.2022 klo 13.00–15.00: Hakuinfo: EAKR-hankkeiden vaikuttavuus, seuranta ja hallinto

Hakuinfoissa 17.1. ja 24.1. kerrotaan avautuvien hakujen teemoista ja sisällöistä. 27.1. ja 31.1. järjestettävät tilaisuudet ovat kaikille hakijoille yhteisiä infoja.

Hakuilmoitukset julkaistaan EURA 2021 -järjestelmässä (eura2021.fi) viimeistään kunkin haun avautumispäivänä. 

Lisätietoja

eakr(at)uudenmaanliitto.fi

 


Alkusyksyn EAKR-hausta yhteensä 2,9 miljoonaa euroa rahoitusta Etelä-Karjalaan ja Varsinais-Suomeen

neulaset

Etelä-Karjalassa ja Varsinais-Suomessa käynnissä ollut EAKR-rahoitushaku päättyi 30.9.2021. Haussa olivat avoinna Kestävää ja kasvua työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman (päivitetty 4/2021) toimintalinjat 1 ja 8 Etelä-Karjalassa sekä toimintalinjat 2 ja 8 Varsinais-Suomessa. Hakemuksia tuli yhteensä 16, joista yksi ylimaakunnallinen. Etelä-Karjalan liitto ja Varsinais-Suomen liitto ovat tehneet päätökset rahoitettavista hankkeista. Rahoituksen saa yhteensä 13 hanketta, joista yksi ylimaakunnallinen. Rahoitusta hankkeet saavat yhteensä noin 2,9 miljoonaa euroa, josta noin 1,96 miljoonaa euroa REACT-EU-rahoitusta.

REACT-EU-rahoituksella toimintalinjasta 8 rahoitetaan hankkeita, jotka tukevat alueita COVID-19-pandemian vahinkojen korjaamisessa ja luovat pohjaa talouden vihreälle, digitaaliselle ja palautumiskykyä tukevalle elpymiselle. REACT-EU-määrärahalla hankkeet rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Teknologiaa, digitalisaatiota, kiertotaloutta ja pk-yritysten kasvua

Varsinais-Suomen liitto myönsi rahoituksen kuudelle maakunnalliselle ja yhdelle ylimaakunnalliselle hankkeelle. Rahoitussumma on yhteensä noin 1,99 miljoonaa euroa, josta vajaat 1,67 miljoonaa euroa REACT-EU-rahoitusta. Hankkeissa edistetään muun muassa teknologiaa, kiertotaloutta ja ruokaketjuja.

Etelä-Karjalan liitto myönsi rahoituksen kuudelle maakunnalliselle ja yhdelle ylimaakunnalliselle hankkeelle. Rahoitussumma on yhteensä noin 914 000 euroa, josta reilut 294 000 euroa REACT-EU-rahoitusta. Teemoina hankkeissa korostuvat muun muassa digitalisaatio, matkailu ja pk-yritysten kasvu.

Osa hankkeista on jo käynnistynyt ja suurin osa käynnistyy alkuvuodesta 2022. Hankkeiden tulee päättyä 31.8.2023 mennessä.


Lisätietoja:

Henri Hallanoro
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
Uudenmaan liitto
henri.hallanoro(at)uudenmaanliitto.fi
p. 040 637 6087

Antti Taronen
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
Uudenmaan liitto
antti.taronen(at)uudenmaanliitto.fi
p. 040 507 9998


Ohjelmakauden 2014–2020 viimeinen EAKR-rahoitushaku avoinna Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla 3.12.2021 asti

kolikot ja kello

Etelä-Suomen suuralueella Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Uudenmaan maakunnissa on avoinna ohjelmakauden 2014–2020 viimeinen Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushaku 3.11.–3.12.2021. Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Uudenmaan liitto hakevat rahoitettaviksi Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman (päivitetty 04/2021) mukaisia hankkeita toimintalinjoista 2 ja 8. Haku on yksivaiheinen ja hakemukset jätetään EURA2014-järjestelmässä 3.12.2021 mennessä.

> Hakuilmoitus ja hakijan opas ovat nähtävissä rakennerahastot.fi-sivuilla: Etelä-Suomi > Ajankohtaista > Hakuajat.

> Ansökningsannonsen och ansökningsguiden finns på webbplatsen strukturfonderna.fi: Södra Finland > Nyheter > Ansökningstider.

Etelä-Karjalan liitto voi rahoittaa hankkeita tästä hausta, mikäli Hämeen ELY-keskuksesta vapautuu yritystukiin kohdennettuja varoja ja ne siirretään Etelä-Karjalan liitolle.

Tuenhakijoiden kannattaa varautua siihen, että rahoitusta on ohjelmakauden tässä vaiheessa jaettavissa vain pieni määrä. Siksi tässä haussa haetaan hyvin fokusoituja hankkeita ja napakoita toteutuksia. Hankkeiden tulee päättyä viimeistään 31.8.2023.   

"Mitään suuria hankkeita ei nyt näistä rahoista kannata hakea, vaan ne on syytä suosiolla jättää uuden kauden rahoituksen varaan. Haettavien hankkeiden täytyy olla selkeitä ja hyvin suunniteltuja eli käytännössä on pureuduttava johonkin yksittäiseen asiaan", toteaa erityisasiantuntija Antti Taronen Uudenmaan liitosta.

REACT-EU-rahoituksella (toimintalinja 8) rahoitettavaksi tässä haussa etsitään hankkeita, jotka tukevat alueita COVID-19-pandemian vahinkojen korjaamisessa ja luovat pohjaa talouden vihreälle, digitaaliselle ja palautumiskykyä tukevalle elpymiselle. Hankkeiden tulee tukea alueellisten selviytymissuunnitelmien toimeenpanoa ja toimenpiteiden tarkempi fokusointi tehdään maakuntien älykkään erikoistumisen strategioiden ja tunnistettujen kehittämistarpeiden pohjalta. REACT-EU-määrärahalla hankkeet rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Haussa avoinna olevat toimintalinjat ja erityistavoitteet

Etelä-Karjalan liitto avaa haun toimintalinjan 2 erityistavoitteeseen 3.2 sekä toimintalinjan 8 erityistavoitteisiin 12.1 ja 12.2.

Kymenlaakson liitto avaa haun toimintalinjan 2 erityistavoitteeseen 4.1 sekä toimintalinjan 8 erityistavoitteisiin 12.1 ja 12.2.

Uudenmaan liitto avaa haun toimintalinjan 2 erityistavoitteeseen 4.1 sekä toimintalinjan 8 erityistavoitteeseen 12.2. Uudenmaan liitolla on tässä haussa käytettävissään myöntövaltuutta arviolta 290 000 euroa toimintalinjassa 2 ja 40 000 euroa toimintalinjassa 8.

Maakunnat ovat määrittäneet hakuun lisäksi alueellisia painotuksia. Ne ja muut haun tiedot tulee tarkistaa hakuilmoituksesta ja/tai hakijan oppaasta.


Uutista päivitetty 3.11.2021


Lisätietoja

Antti Taronen 
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus 
Uudenmaan liitto 
antti.taronen(at)uudenmaanliitto.fi 
p. 040 507 9998

Henri Hallanoro 
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus 
Uudenmaan liitto 
henri.hallanoro(at)uudenmaanliitto.fi 
p. 040 637 6087

 


Kohti uutta kautta -podcastin siivin ohjelmakaudelle 2021–2027

Kohti uutta kautta -podcastin banner

Sitä on odotettu ja se on kohta täällä! Mitä pitää sisällään pian alkava uusi EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027? Mitä muutoksia on tulossa? Kuinka rahoitusta haetaan? Se selviää, kun kuuntelet viisiosaisen Kohti uutta kautta 2021–2027 – käsittämättömän virkamiesmäinen podcast -sarjan! Podcastit on tuottanut Uudenmaan liitto.

"Jotain uutta, jotain vanhaa. Meillä on hyvä ja joustava ohjelma ja hankehallintoon tulee keventäviä uudistuksia", tiivistää ohjelmajohtaja Tiina Huotari, joka oli mukana Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman valmistelussa alusta lähtien.

Kuuntele podcastit linkeistä alta tai kaikki kerralla Spotifysta:

Kohti uutta kautta 2021–2027 – käsittämättömän virkamiesmäinen podcast (Spotify)
 

Jakso 1. Kohti uutta kautta! (Spotify)


EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027. Mitä, missä, milloin? Aiheina ohjelman käynnistyminen ja valmistelu, rahoittavat viranomaiset Etelä-Suomessa, kestävä kaupunkikehittäminen, ekosysteemisopimukset ja valtakunnalliset toimenpidekokonaisuudet, ohjelman ilmastotoimet ja viestintä. Keskustelemassa ohjelmajohtaja Tiina Huotari ja erityisasiantuntija Antti Taronen Uudenmaan liitosta.

Podcastin tekstivastine: Jakso 1. Kohti uutta kautta! (pdf)
 

Jakso 2. Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman EAKR-sisällöt (Spotify)
 

Mitä Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelmasta voidaan rahoittaa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoituksella? Keskustelemassa ohjelmajohtaja Tiina Huotari ja erityisasiantuntija Antti Taronen Uudenmaan liitosta sekä rahoituspäällikkö Valtteri Karhu Hämeen ELY-keskuksesta.

Podcastin tekstivastine: Jakso 2. Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman EAKR-sisällöt (pdf)

 

Jakso 3. Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman ESR+-sisällöt (Spotify)
 

Mitä Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelmasta voidaan rahoittaa Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) rahoituksella? Keskustelemassa ohjelmajohtaja Tiina Huotari Uudenmaan liitosta ja rahoituspäällikkö Valtteri Karhu Hämeen ELY-keskuksesta.

Podcastin tekstivastine: Jakso 3. Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman ESR+-sisällöt (pdf)
 

Jakso 4: Rahoituksen hakeminen (Spotify)


Missä ja miten rahoitusta haetaan? Mikä on muuttunut, mikä on uutta? Millainen on hankkeiden valintaprosessi? Keskustelemassa ohjelmajohtaja Tiina Huotari sekä erityisasiantuntijat Henri Hallanoro ja Antti Taronen Uudenmaan liitosta.

Podcastin tekstivastine: Jakso 4. Rahoituksen hakeminen (pdf)


Jakso 5. Helpompaa hankkeen taloushallintoa (Spotify)
 

Hankkeiden taloushallinto on kevenemässä ohjelmakaudella 2021–2027. Mitä se tarkoittaa käytännössä ja mitä kannattaa tietää tässä vaiheessa? Aiheina mm. hankkeiden kustannusmallit ja tukikelpoisuus. Keskustelemassa ohjelmajohtaja Tiina Huotari sekä maksatusasiantuntijat Leena Dromberg ja Nina Räihälä Uudenmaan liitosta.

Podcastin tekstivastine: Jakso 5. Helpompaa hankkeen taloushallintoa (pdf)


Lisätietoja:

Uudenmaan liitto
eakr(at)uudenmaanliitto.fi

 


Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 Etelä-Suomessa -webinaarisarja marras-joulukuussa

Hämeen ELY-keskus ja Etelä-Suomen maakuntien liitot järjestävät marras-joulukuussa uuden ohjelmakauden sisältöjä ja ohjeistuksia koskevan webinaarisarjan. Tilaisuudet toteutetaan verkon välityksellä. Lisätietoa Etelä-Suomen tapahtumakalenterissa. Ohjelma julkaistaan lähempänä tilaisuuksia. Rekisteröityminen/ilmoittautuminen tapahtumiin on käynnissä.

Ohjelmakauden avaa 1.11. järjestettävä kick-off-tilaisuus, jossa luvassa paljon yleistä tietoa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelmasta ja sen toteutuksesta Etelä-Suomessa. Katso ohjelma tapahtumakalenterin tapahtumakuvauksesta (alla).

Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 Etelä-Suomessa -webinaarisarja

> Kutsu, Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 Etelä-Suomessa -webinaarisarja (pdf)

Kuuntele myös viisiosainen Kohti uutta kautta 2021–2027 -podcast Spotifysta. Podcastin on tuottanut Uudenmaan liitto.

Uutista päivitetty 8.11.2021


Ohjelmakauden 2014–2020 viimeinen EAKR-rahoitushaku käyntiin marraskuun alussa Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla

kolikot ja kello

Etelä-Suomen suuralueella käynnistyy päättyvän ohjelmakauden 2014–2020 viimeinen Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushaku aikavälille 3.11.–3.12.2021. Haku avautuu tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin Kymenlaakson ja Uudenmaan maakunnissa. Haku on yksivaiheinen. Kymenlaakson liitto ja Uudenmaan liitto hakevat rahoitettaviksi Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 -rakennerahasto-ohjelman (päivitetty 04/2021) ja sen ohjelmanmuutosasiakirjan mukaisia hankkeita.

Hakuun avattavat toimintalinjat, erityistavoitteet ja hakupainotukset selviävät myöhemmin ja ne vaihtelevat maakunnittain. Haussa jaetaan em. maakuntien liittojen jäljellä oleva ohjelmakauden 2014–2020 EAKR-rahoitus eli myöntövaltuus. Tuenhakijoiden kannattaa varautua siihen, että rahoitusta ei ole ohjelmakauden tässä vaiheessa kovin paljoa jaettavissa. Siksi tässä haussa haetaan hyvin fokusoituja hankkeita ja napakoita toteutuksia. Hankkeiden tulee päättyä viimeistään 31.8.2023.   

"Mitään suuria hankkeita ei nyt näistä rahoista kannata hakea, vaan ne on syytä suosiolla jättää uuden kauden rahoituksen varaan. Haettavien hankkeiden täytyy olla selkeitä ja hyvin suunniteltuja eli käytännössä on pureuduttava johonkin yksittäiseen asiaan", toteaa erityisasiantuntija Antti Taronen Uudenmaan liitosta.

Tiedotamme lisää lokakuun aikana. Seuraa tiedotustamme.

Hakuilmoitus ja hakijan opas julkaistaan haun avautumispäivänä rakennerahastot.fi-sivustolla.

Uutista päivitetty 18.10.2021.

Lisätietoja

Antti Taronen 
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus 
Uudenmaan liitto 
antti.taronen(at)uudenmaanliitto.fi 
p. 040 507 9998

Henri Hallanoro 
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus 
Uudenmaan liitto 
henri.hallanoro(at)uudenmaanliitto.fi 
p. 040 637 6087


Näytetään tulokset 1 - 10 / 283
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 29