6Aika-strategian EAKR-haku avautuu ideavaiheella 14.9.

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku käynnistyy 14. syyskuuta. Rahoitettavaksi haetaan hankkeita, jotka toteuttavat Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa. Kaupungit haluavat kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita, ja synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Haku järjestetään kaksivaiheisena. Ideavaihe on avoinna 14.9.–27.10.2017, josta vihreää valoa saaneiden ideoiden valmistelua jatketaan EURA-järjestelmään jätettäviksi hankehakemuksiksi. Varsinainen haku on 27.11.2017–19.1.2018.

Haun teemat julkistetaan ensimmäisenä hakupäivänä. Seuraa tiedotustamme.

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut -strategiaa toteuttavat Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa, niin sanotut kuutoskaupungit. Strategia on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toteutusta.

Kaupunkien yhteinen 6Aika-toimisto sparraa hakijoita. Uudenmaan liitto hallinnoi strategian EAKR-rahoitusta.


Lisätietoja:

> 6Aika-sivusto

> 6Aika rakennerahastot.fi-palvelussa

 


6Aika-strategian EAKR-haun infotilaisuus 13.9. – vielä ehdit ilmoittautua

Kestävän kaupunkikehittämisen seuraava EAKR-hankehaku avautuu syyskuussa. Tervetuloa iltapäiväinfoon kuulemaan hakupainotuksista ja saamaan käytännön neuvoja rahoituksen hakemiseen juuri ennen haun käynnistymistä.

Infotilaisuus pidetään keskiviikkona 13.9. kello 13–15.30 Helsingin Itä-Pasilassa. Tapahtumapaikkana on SKL-talon auditorio, Rautatieläisenkatu 5. Tule paikalle tai seuraa tilaisuutta suorana verkossa. Molempiin vaihtoehtoihin tulee ilmoittautua.

> Kutsu hakuinfoon

> Ilmoittautuminen, ilmoittaudu viimeistään tiistaina 5.9.

Kaksivaiheinen haku pyörähtää käyntiin 14.9.

EAKR-haku järjestetään kaksivaiheisena. Ideavaihe on avoinna 14.9.–27.10.2017, josta vihreää valoa saaneiden ideoiden valmistelua jatketaan EURA-järjestelmään jätettäviksi hankehakemuksiksi. Varsinainen haku on 27.11.2017–19.1.2018.

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jota toteuttavat Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa, niin sanotut kuutoskaupungit. Suomen suurimpien kaupungin yhteinen strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Strategia on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toteutusta. Kaupunkien yhteinen 6Aika-toimisto sparraa hakijoita. Uudenmaan liitto hallinnoi strategian EAKR-rahoitusta.


Lisätietoja:

> 6Aika-sivusto

> 6Aika rakennerahastot-sivustolla


ESR-hanke käyntiin starttikoulutuksella

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen ESR-hankkeille starttikoulutusta syksyllä Kouvolassa ja Helsingissä. Valitse itsellesi ja hankkeesi toteutukselle sopiva ajankohta ja tule paikalle kysymystesi kanssa.

Syksyn ensimmäinen starttikoulutus järjestetään Kouvolassa 21.9.2017. Toinen koulutus järjestetään Pasilassa 22.11.2017. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista. Ilmoittautuminen molempiin tilaisuuksiin on alkanut ja paikkoja on rajoitetusti.

Tilaisuuksissa käydään läpi keskeisiä hankkeen toteuttamiseen, raportointiin ja maksatuksiin liittyviä asioita sekä tutustutaan muihin hankkeisiin. Paikalla on rahoitus- ja maksatusasiantuntijoita, jotka vastaavat kysymyksiin.

Tiedustelut sähköpostiin rakennerahastot.etela-suomi(at)ely-keskus.fi.


EAKR-tiimissä haussa määräaikaisen maksatustarkastajan paikka

Uudenmaan liiton EAKR-tiimi hakee maksatustarkastajaa reilun kolmen vuoden pestiin ajalle 1.11.2017–31.12.2020. Jos haluat osaksi innostavaa tiimiämme, laita hakemus tulemaan viimeistään 4. syyskuuta.

Tehtävään kuuluu muun muassa EAKR-hankkeiden maksatusten valmistelua, seurantaa ja raportointia sekä varmennuksia paikan päällä. Myös hanketoimijoiden neuvota ja koulutus ovat osa työtä.

Hakijalta edellytetään soveltuvaa toisen asteen tai korkeakoulututkintoa ja vankkaa kokemusta EU:n rakennerahastohankkeiden taloushallinnosta.  

Uudenmaan liitto vastaa EAKR-rahoituksesta Etelä-Suomen kuuden maakunnan alueella. Lisäksi olemme rahoittaja kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-hankkeissa Suomen kuuden suurimman kaupungin alueella. Uudenmaan liiton toimisto sijaitsee Helsingin Länsi-Pasilassa.
 

> Lue tarkemmin hakuilmoituksesta

 

Lisätietoja:

Ohjelmajohtaja Hanna Laaksonen, EAKR-tiimi, puh. 040 574 8930
Hallinto- ja talousjohtaja Paula Autioniemi, Uudenmaan liitto, puh. 040 737 8050


ESR-hakuinfossa tupa täynnä kuulijoita

Hämeen ELY-keskus järjesti torstaina 17.8. Helsingissä ESR-hakuinfon koskien 3.10. päättyvää Etelä-Suomen ESR-hakua. Tilaisuuteen osallistui lähes 70 innokasta hanketoimijaa, jotka tulivat kuulemaan avoinna olevan haun painotuksista sekä hyvän hakemuksen jättämisestä.

Tilaisuudessa hanketoimijat jakaantuivat erityistavoitekohtaisiin pienryhmiin, joissa asiantuntijat vastasivat kysymyksiin ja kertoivat tarkemmin hakemuksen laatimisesta sekä tavoitteista. Ryhmissä käytiin mielenkiintoisia keskusteluja ja kuultiin hyviä hankeideoita.


Pienryhmissä syntyi mielenkiintoisia keskusteluja.

Suurinta kiinnostusta herätti erityistavoite 10.1 Työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen, jota oli kuulemassa hieman alle puolet kaikista osallistujista. Kaikki tässä haussa avoinna olevat erityistavoitteet löytyvät hakuilmoituksesta.

Tähän hakuun liittyen ei järjestetä enempää info-tilaisuuksia. Tilaisuuden materiaalit löytyvät materiaalipankista.


Koulutusta EAKR-hankkeiden hallinnointiin ja raportointiin – Ilmoittaudu mukaan

Uudenmaan liitto järjestää EAKR-hankkeille koulutusta, jonka aiheita ovat hankkeiden hallinnointi, maksatukset ja raportointi.

Valittavissa on kaksi vaihtoehtoista koulutuspäivää, joiden ohjelma on sama:

  • torstai 5.10. kello 9–16
  • keskiviikko 11.10. kello 9–16

Koulutus järjestetään Helsingin Pasilassa Eteran auditoriossa, osoitteessa Pasilankatu 4 B.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti Uudenmaan liitosta myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden uusien hankkeiden projektipäälliköille sekä hankkeiden hallinnosta ja taloudesta vastaaville henkilöille. Myös aiemmin rahoitettujen hankkeiden työntekijät ovat tervetulleita.

Auditoriossa on tilaa reilusti, mutta rajallisesti. Ilmoittaudu siis heti, niin varmistat paikkasi koulutukseen. Otamme osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä.
 

> Tutustu tilaisuuden kutsuun

> Ilmoittaudu koulutukseen

 

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Anu Heinonen, Uudenmaan liitto, puh. 040 182 4828

 


Päijät-Hämeessä käynnissä EAKR-erillishaku 25.9. asti

Päijät-Hämeen maakunnan rahoituskehyksestä on haettavana rahoitusta EAKR-hankkeille, jotka kohdentuvat Päijät-Hämeen alueelle. Haku on avoinna 25. syyskuuta asti. Rahoittava viranomainen on Uudenmaan liitto.

Rahoitusta on tarjolla tutkimus- ja innovaatiokeskittymien kehittämiseen sekä yritysten innovaatiotoiminnan vahvistamiseen.

Haun teemat ovat

  • sotemarkkina
  • elämyksellisyys.

Rahoitettavien hankkeiden enimmäiskesto on kolme vuotta. Mutta myös lyhytkestoisempia hankkeita rahoitetaan.

> Tutustu hakuilmoitukseen

 

Lisätietoja Päijät-Hämeen liitossa:

Erityisasiantuntija Petri Veijalainen, puh. 044 771 9466

Kehittämisjohtaja Riitta Nieminen, puh. 040 508 6526

Aluekehityspäällikkö Juha Hertsi, puh. 044 371 9442


Yritys- ja ESR-hankerahoitusta jaettu Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle yli 15 miljoonaa euroa


Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle myönnettiin tammi-kesäkuussa yhteensä yli 15 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta. Siitä noin 37,5 % eli 5,7 miljoonaa oli yritysrahoitusta ja loput Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoitusta. Alueittain Uudenmaan osuus kokonaisrahoituksesta oli noin 6,6 miljoonaa, Kaakkois-Suomen yli neljä miljoonaa ja Hämeen noin 4,5 miljoonaa euroa. Valtakunnallisiin hankkeisiin, joihin osallistuu toteuttajia Uudeltamaalta, Päijät-Hämeestä ja Kaakkois-Suomesta, myönnettiin rahoitusta lähes 3 miljoonaa euroa. Rakennerahastorahoitusta ja kansallisia yritystukia Etelä-Suomen alueella hallinnoi Hämeen ELY-keskus.

Lue lisää alueellisista rahoituskatsauksista:

Liitteet

 

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet.

Kuva: Pixabay.com


Kv-osaajat vauhdittamaan kasvua – hankehaku käynnissä

Valtakunnallinen Kasvua kansainvälisistä osaajista -rahoitushaku on käynnistynyt ja on avoinna 25. syyskuuta asti. Rahoitusta on jaossa kolme miljoonaa euroa, josta 1,7 miljoonaa on varattu EAKR-hankkeille ja 1,3 miljoonaa ESR-hankkeille. Haun rahoittajina toimivat Uudenmaan liitto ja Hämeen ELY-keskus.

Uudenmaan liitto on avannut EAKR-haun, joka koskee Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman toimintalinjan 1 erityistavoitteita

1.1. Uuden liiketoiminnan luominen ja

2.1. Pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen.

Hämeen ELY-keskus on avannut ESR-haun, joka koskee Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 -ohjelman toimintalinjan 3 erityistavoitetta

6.1. Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen.
 

Osaamisesta kasvua
 

Kansainväliset osaajat ovat haussa kohderyhmä, joiden arvokas osaamispääoma on tarkoitus saada hanketoimilla edistämään suomalaisyritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Rahoituksen hakija voi olla esimerkiksi elinkeinojen kehittämisorganisaatio, tutkimus- ja koulutuslaitos, julkisyhteisö tai yhdistys.

Kansainväliset osaajat mielletään kohderyhmänä laajasti. Heitä voivat olla maahanmuuttajat tai suomalaiset paluumuuttajat, joilla on korkeaa osaamista, kansainvälistä kokemusta ja verkostoja. Tällaisia  osaajia ovat esimerkiksi opiskelijat, tutkijat, puolisoina Suomeen muuttaneet, työperäiset maahanmuuttajat, humanitäärisistä syistä Suomeen tulleet tai suomalaiset paluumuuttajat.

Suuri joukko rahoitushausta kiinnostuneita osallistui 14. kesäkuuta pidettyyn hakuinfoon sekä paikan päällä Helsingissä että verkon välityksellä. 


Hakuinfo Helsingin Paasitornissa.

> Tutustu hakuilmoitukseen

> Hakuinfon materiaalit

> Lue lisää rakennerahastot.fi-palvelusta


Taustalla ministeriön agenda
 

Kasvua kansainvälisistä osaajista on työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämä agenda. Agendan avulla kanavoidaan kansainvälisten osaajien asiantuntemus, verkostot, innovaatiopotentiaali ja muu osaaminen lisäarvoksi Suomen elinkeinoelämälle. Samalla maahan houkutellaan kansainvälisiä osaajia sekä hyödynnetään heidän osaamistaan ja verkostojaan investointien tavoittelussa.

> Lue lisää agendasta ministeriön sivuilta

 

Lisätietoja:   
                              

EAKR-hankkeet, Uudenmaan liitto:

Anu Heinonen, rakennerahastoasiantuntija, puh. 040 1824 828, anu.heinonen@uudenmaanliitto.fi

Hanna Laaksonen, ohjelmajohtaja, puh. 040 574 8930, hanna.laaksonen@uudenmaanliitto.fi


ESR-hankkeet, Hämeen ELY-keskus:

Auli Vuorela, rahoitusasiantuntija, puh. 029 5021 264, auli.vuorela@ely-keskus.fi


Kasvua kansainvälisistä osaajista -agenda, työ- ja elinkeinoministeriö:

Laura Lindeman, erityisasiantuntija, puh. 029 504 7205, 050 408 9932 laura.lindeman@tem.fi


Hyvää kesää – heinäkuu on lomakuu!

Etelä-Suomen EAKR- ja ESR-rahoitusta koordinoivat Uudenmaan liitto ja Hämeen ELY-keskus toivottavat lämmintä ja rentouttavaa kesää!

Uudenmaan liiton toimisto on suljettuna 3.–22. heinäkuuta. Hämeen ELY-keskus on avoinna koko kesän.

Rakennerahastoasioiden parissa työskentelevät palailevat lomilta viimeistään elokuun alussa. Kuulumisiin silloin!

 


Näytetään tulokset 1 - 10 / 129
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 13