Oman muotoinen koti -hanke palkittiin Brysselissä

Hämeen ELY-keskuksen rahoittamana ESR-hankkeena alkanut Oman muotoinen koti -toiminta on palkittu 10.10.2017 Brysselissä. Hanke pääsi toiselle sijalle asunnottomuuteen liittyvien ESR-hankkeiden sarjassa.

Kilpailun organisoinnista vastasi eurooppalainen asunnottomuusjärjestö FEANTSA osana komission laajempaa RegioStars -kilpailua, joka tunnetaan Euroopassa hankemaailman Oscareina. Asunnottomuushankkeet olivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana, joten ehdokkaita oli kerätty useamman vuoden ajalta. Kilpailun voitti Tsekin Brnossa toimiva hanke asunnottomien perheiden hyväksi.

Oman muotoinen koti -hankkeen tavoitteena on ratkaista nuorten asunnottomuus Helsingissä vuoteen 2018 mennessä. Hankkeessa on kokeiltu uudenlaisia työn ja asumisen yhdistämisen ratkaisuja: asuminen palvelutaloissa, kausiluonteinen asuminen yhdistettynä kesätyöhön, työtä ja asumista yhdistävä kokeilu, jossa nuoret asuvat kimppakämpissä ja työskentelevät naapuruston hyväksi sekä uusi digitaalinen asunnonvälityspalvelu asunnoille, joiden vuokran voi korvata osittain tai kokonaan työllä. Kaikissa ratkaisuissa yhdistyy mahdollisuus edullisempaan asumiseen sekä työhön, joilla lisätään nuorten mahdollisuutta päästä itsenäisen elämän alkuun. Ratkaisut hyödyntävät olemassa olevia, käyttämättömiä tiloja ja luovat uudenlaisia työnteon mahdollisuuksia.

 

Lisätietoja hankkeesta ja kilpailusta

http://omanmuotoinenkoti.munstadi.fi/

FEANTSA Ending Homelessness Awards - A handbook on using the European Social Fund to fight homelessness

 


EAKR-rahoitushaku avautunut – Teemoina kilpailukyky ja uuden tiedon hyödyntäminen

Euroopan aluekehittämisrahaston hankerahoituksen haku on avautunut ideavaiheella Etelä-Suomessa. Kuuden maakunnan alueella rahoitetaan hankkeita, jotka edistävät pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukykyä sekä uuden tiedon ja osaamisen tuottamista ja hyödyntämistä. Kullakin maakunnalla on kattoteemaa täydentäviä omia painotuksiaan.

Käynnistyvässä haussa etsitään erityisesti niin sanottuja ylimaakunnallisia hankkeita, joissa on mukana kumppaneita useammasta maakunnasta. Yhteishankkeita toivotaan varsinkin uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden ratkaisuista.

Erillisteema kansainvälisille hankkeille

Lisäksi haettavana on kansainvälisyyttä ja yritysyhteistyötä korostava erillisteema "Cleantech-alan kansainvälistyminen Itämeren alueella". Hankkeiden toivotaan tarttuvan uusien haasteellisten markkina-alueiden kartoittamiseen sekä kaupallisen yhteistyön edistämiseen Itämeren alueen toimijoiden kesken.

Kansainvälisissä hankkeissa eteläsuomalaisten hakijoiden kumppanit hakevat rahoitusta oman maansa viranomaisilta.

Kaksivaiheinen haku innostaa ideoimaan

Syksyn haussa jatketaan Etelä-Suomessa hyväksi havaittua kaksivaiheista hakumenettelyä. Hakijat voivat toimittaa projektista kevyen aiesuunnitelman Uudenmaan liittoon marraskuun loppuun mennessä. Raskasta hakemusrumbaa vapaamuotoisemman ykkösvaiheen toivotaan innostavan ideanikkarit liikkeelle.

Kaikki ideat arvioidaan ja niistä annetaan palaute. Parhaat ehdotukset jatkavat maaliskuussa järjestettävään haun toiseen vaiheeseen, jolloin jätetään varsinaiset sähköiset hankehakemukset.


> Lue lisää hakuilmoituksesta               

> Katso videotaltiointi hakuinfosta 1.11.2017                                                                                                              

 

Lisätietoja:
Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, Uudenmaan liitto, puh. 040 507 9998

 


Ylimääräinen ESR-starttikoulutus Lahdessa 30.11.

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen hankkeille suuren kysynnän vuoksi ylimääräisen ESR-starttikoulutuksen Lahdessa 30.11.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on käynnissä ja paikkoja on rajoitetusti. Tilaisuus järjestetään Lahden virastotalolla osoitteessa Kirkkokatu 12. Tarkemmat tiedot ohjelmasta löytyy tapahtumakalenterista.

Tilaisuuksissa käydään läpi keskeisiä hankkeen toteuttamiseen, raportointiin ja maksatuksiin liittyviä asioita sekä tutustutaan muihin hankkeisiin. Paikalla on rahoitus- ja maksatusasiantuntijoita, jotka vastaavat kysymyksiin.

Alkuvuoden ensimmäinen starttikoulutus järjestetään Pasilassa 8.2.2018. Koulutuksen ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

Tiedustelut sähköpostiin rakennerahastot.etela-suomi(at)ely-keskus.fi.

 

Kuva: Pixabay


Syksyn uutiskirje on ilmestynyt

Etelä-Suomen rakennerahastojen vuoden kolmas uutiskirje on ilmestynyt. Kirjeessä kerrotaan muun muassa päättyneiden hakujen tilanteesta sekä SOHJOA-hankkeen esiintymisestä RegioStars-juhlallisuuksissa Brysselissä. Tutustu myös tuleviin tapahtumiimme. Ennen vuodenvaihdetta on vielä luvassa EAKR-hakuinfo ja kaksi ESR-starttikoulutusta.

> Lue uutiskirje

Joko saat uutiskirjeen sähköpostiisi?

Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kirjeen tilaajana pysyt ajan hermolla eteläsuomalaisille tärkeissä rakennerahastokysymyksissä. Seuraava uutiskirje ilmestyy ennen joulua.

> Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

 

 


Yritys- ja ESR-hankerahoitusta jaettu Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle yhteensä 6,9 miljoonaa euroa

Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle myönnettiin heinä-syyskuussa 2017 yhteensä 6,9 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta. Siitä yli 1,3 miljoonaa muodostui yritysrahoituksesta ja loput Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoituksesta. Alueittain Uudenmaan osuus kokonaisrahoituksesta oli yli 2,2 miljoonaa, Kaakkois-Suomen hieman reilut 1,2 miljoonaa ja Hämeen yli 1,4 miljoonaa euroa. Valtakunnallisiin hankkeisiin, joihin osallistuu toteuttajia Uudeltamaalta, Päijät-Hämeestä ja Kaakkois-Suomesta, myönnettiin rahoitusta lähes 2 miljoonaa euroa. Rakennerahastorahoitusta ja kansallisia yritystukia Etelä-Suomen alueella hallinnoi Hämeen ELY-keskus.

Lue lisää alueellisista rahoituskatsauksista

Liitteet

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet.


Tervetuloa EAKR-hakuinfoon 1.11. – Ilmoittautuminen käynnissä!

Etelä-Suomen EAKR-hakuinfo järjestetään Vantaalla 1. marraskuuta. Tule kuulemaan syksyn haun painopisteistä ja poimimaan vinkit hyvän hakemuksen laatimiseen.

Aika: keskiviikko 1.11.2017 kello 12–16
Paikka: Original Sokos Hotel Vantaa, Hertaksentie 2, 01300 Vantaa

EAKR-haku on kaksivaiheinen. Ideahaku järjestetään 25.10.–30.11.2017, jolloin hakijat toimittavat projektin aiesuunnitelman. Hakijat saavat ideahausta lyhyen kirjallisen palautteen. Toisessa vaiheessa jätetään varsinaiset hankehakemukset EURA 2014 -järjestelmään 5.3.2018 mennessä.

Hakuilmoitus ja hakua koskeva aineisto julkaistaan 25.10. rakennerahastot.fi-palvelun Etelä-Suomen sivulla Hakuajat.

Ilmoittauduthan infoon viimeistään 25. lokakuuta.

> Lue lisää ja ilmoittaudu
 

Lisätietoja:
Rakennerahastoasiantuntija Anu Heinonen, Uudenmaan liitto, puh. 040 182 4828

 


6Aika-strategian EAKR-haku avautuu ideavaiheella 14.9.

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku käynnistyy 14. syyskuuta. Rahoitettavaksi haetaan hankkeita, jotka toteuttavat Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa. Kaupungit haluavat kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita, ja synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Haku järjestetään kaksivaiheisena. Ideavaihe on avoinna 14.9.–27.10.2017, josta vihreää valoa saaneiden ideoiden valmistelua jatketaan EURA-järjestelmään jätettäviksi hankehakemuksiksi. Varsinainen haku on 27.11.2017–19.1.2018.

> Tutustu hakuilmoitukseen
 

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut -strategiaa toteuttavat Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa, niin sanotut kuutoskaupungit. Strategia on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toteutusta.

Kaupunkien yhteinen 6Aika-toimisto sparraa hakijoita. Uudenmaan liitto hallinnoi strategian EAKR-rahoitusta.


Lisätietoja:

> 6Aika-sivusto

> 6Aika rakennerahastot.fi-palvelussa

 


6Aika-strategian EAKR-haun infotilaisuus 13.9. – vielä ehdit ilmoittautua

Kestävän kaupunkikehittämisen seuraava EAKR-hankehaku avautuu syyskuussa. Tervetuloa iltapäiväinfoon kuulemaan hakupainotuksista ja saamaan käytännön neuvoja rahoituksen hakemiseen juuri ennen haun käynnistymistä.

Infotilaisuus pidetään keskiviikkona 13.9. kello 13–15.30 Helsingin Itä-Pasilassa. Tapahtumapaikkana on SKL-talon auditorio, Rautatieläisenkatu 5. Tule paikalle tai seuraa tilaisuutta suorana verkossa. Molempiin vaihtoehtoihin tulee ilmoittautua.

> Kutsu hakuinfoon

> Ilmoittautuminen, ilmoittaudu viimeistään tiistaina 5.9.

Kaksivaiheinen haku pyörähtää käyntiin 14.9.

EAKR-haku järjestetään kaksivaiheisena. Ideavaihe on avoinna 14.9.–27.10.2017, josta vihreää valoa saaneiden ideoiden valmistelua jatketaan EURA-järjestelmään jätettäviksi hankehakemuksiksi. Varsinainen haku on 27.11.2017–19.1.2018.

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jota toteuttavat Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa, niin sanotut kuutoskaupungit. Suomen suurimpien kaupungin yhteinen strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Strategia on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toteutusta. Kaupunkien yhteinen 6Aika-toimisto sparraa hakijoita. Uudenmaan liitto hallinnoi strategian EAKR-rahoitusta.


Lisätietoja:

> 6Aika-sivusto

> 6Aika rakennerahastot-sivustolla


ESR-hanke käyntiin starttikoulutuksella

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen ESR-hankkeille starttikoulutusta syksyllä Kouvolassa ja Helsingissä. Valitse itsellesi ja hankkeesi toteutukselle sopiva ajankohta ja tule paikalle kysymystesi kanssa.

Syksyn ensimmäinen starttikoulutus järjestetään Kouvolassa 21.9.2017. Toinen koulutus järjestetään Pasilassa 22.11.2017. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista. Ilmoittautuminen molempiin tilaisuuksiin on alkanut ja paikkoja on rajoitetusti.

Tilaisuuksissa käydään läpi keskeisiä hankkeen toteuttamiseen, raportointiin ja maksatuksiin liittyviä asioita sekä tutustutaan muihin hankkeisiin. Paikalla on rahoitus- ja maksatusasiantuntijoita, jotka vastaavat kysymyksiin.

Tiedustelut sähköpostiin rakennerahastot.etela-suomi(at)ely-keskus.fi.


EAKR-tiimissä haussa määräaikaisen maksatustarkastajan paikka

Uudenmaan liiton EAKR-tiimi hakee maksatustarkastajaa reilun kolmen vuoden pestiin ajalle 1.11.2017–31.12.2020. Jos haluat osaksi innostavaa tiimiämme, laita hakemus tulemaan viimeistään 4. syyskuuta.

Tehtävään kuuluu muun muassa EAKR-hankkeiden maksatusten valmistelua, seurantaa ja raportointia sekä varmennuksia paikan päällä. Myös hanketoimijoiden neuvota ja koulutus ovat osa työtä.

Hakijalta edellytetään soveltuvaa toisen asteen tai korkeakoulututkintoa ja vankkaa kokemusta EU:n rakennerahastohankkeiden taloushallinnosta.  

Uudenmaan liitto vastaa EAKR-rahoituksesta Etelä-Suomen kuuden maakunnan alueella. Lisäksi olemme rahoittaja kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-hankkeissa Suomen kuuden suurimman kaupungin alueella. Uudenmaan liiton toimisto sijaitsee Helsingin Länsi-Pasilassa.
 

> Lue tarkemmin hakuilmoituksesta

 

Lisätietoja:

Ohjelmajohtaja Hanna Laaksonen, EAKR-tiimi, puh. 040 574 8930
Hallinto- ja talousjohtaja Paula Autioniemi, Uudenmaan liitto, puh. 040 737 8050


Näytetään tulokset 1 - 10 / 135
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 14