Etelä-Suomen yritysten toimintaympäristön kehittämisavustushaku (EAKR) 1.2.-28.2.2019

Hämeen ELY-keskus avaa yritysten toimintaympäristön kehittämisavustushankkeiden haun Päijät-Hämeen maakunnassa 1.2.-28.2.2019. Hankkeet rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoituksella. Hankkeita voi toteuttaa Päijät-Hämeen maakunnan alueella. Aluetta laajemmista hankekokonaisuuksista tulee neuvotella rahoittajien kanssa ennen hakemuksen jättämistä.

Hankkeiden kohderyhmä tulee olla pk-yritykset. Hankkeet edistävät kohderyhmänä olevien yritysten liiketoiminnan kehittymistä ja laajentumista (esim. liikevaihdon kasvu, toiminnan laajentaminen tai kansainvälistyminen), uuden yritystoiminnan perustamista, verkostoitumista tai synnyttää yritystoiminnan kannalta tarpeellisia selvityksiä tai kartoituksia. Tuettavaa toimintaa ovat esimerkiksi pk-yritysten verkostojen kokoaminen, yrityskiihdyttämöt, tutkimusinfrastruktuurit tai pilointi- ja demonstraatiolaitokset.

Lue lisää haun kriteereistä sekä tutustu hakuohjeisiin: Ajankohtaista -> Hakuajat

Kuva: Pixabay


Ilmoittautuminen Etelä-Suomen EAKR-hankkeiden verkkokoulutuksiin käynnissä


Syvennä hankeosaamistasi osallistumalla suosittuihin verkkokoulutuksiimme! Ilmoittautuminen EAKR-hankkeiden kevään webinaareihin on käynnissä. Koulutukset on tarkoitettu käynnissä olevien Etelä-Suomen EAKR-rahoitteisten hankkeiden henkilöstölle.

Lähiaikoina tulossa olevat webinaarit:

Loppuraportointi 5.2.2019 klo 13.00–15.00. Koulutus on tarkoitettu niille hanketoimijoille, joiden hanke on päättymässä lähiaikoina. >Ilmoittautuminen

Hankinnat 27.3.2019 klo 13.00–15.00 >Ilmoittautuminen

Muutoshakemus 2.4.2019 klo 13.00–15.00 >Ilmoittautuminen

Indikaattorit 10.4.2019 klo 13.00–15.00 >Ilmoittautuminen

Näin laadit maksatushakemuksen 9.5.2019 klo 13.00–15.00 >Ilmoittautuminen

Ilmoittauduttuasi saat ennen koulutusta verkkolinkin, jolla pääset liittymään webinaariin.

Ilmoittautumislinkki sulkeutuu n. kaksi päivää ennen koulutusta. Viime hetken ilmoittautumiset sähköpostitse eakr@uudenmaanliitto.fi.

Alkuvuoden webinaareissa käsiteltiin maksatushakemuksen tekemistä ja loppuraportointia. Pääset katsomaan koulutusmateriaalin materiaalipankista:


Lisäksi kevään aikana tulossa koulutus videon tekemiseen, seuraa tiedotustamme.

 

Lämpimästi tervetuloa verkkokoulutuksiin!

 

Lisätietoja: rakennerahastoasiantuntija Irene Gröhn, irene.grohn (at) uudenmaanliitto.fi, p. 040 182 4828


Etelä-Suomen EAKR-haku päättyy 4.3.2019


Etelä-Suomen EAKR-ideahaku päättyi 30.11.2018. Rahoitettavaksi etsittiin hankkeita, jotka edistävät pk-yritysten kilpailukykyä tai hyödyntävät innovatiivisesti uutta tietoa ja osaamista.

Kaksivaiheisen haun ensimmäisessä vaiheessa hakijat toimittivat Uudenmaan liittoon tavallista hakemusta suppeamman projektin aiesuunnitelman. Yhteensä hakemuksia tuli 204 kappaletta, joista ylimaakunnallisia oli 34. Uudenmaan liitto antoi kaikista hankeideoista palautteen 14.1.2019.

Toisessa vaiheessa jätetään varsinaiset hankehakemukset EURA2014-järjestelmässä. Hakuaika päättyy 4. maaliskuuta 2019.

EAKR-haku koskee Etelä-Suomen kuuden maakunnan aluetta. Varsinaisten hakuteemojen lisäksi kussakin maakunnassa on omia alueellisia kriteereitä, joita tällä hakukierroksella halutaan painottaa.
 

Infotilaisuuksien tallenteet ja materiaalit saatavilla

Rahoituksesta kiinnostuneille järjestettiin useita infotilaisuuksia marraskuun aikana. Koko Etelä-Suomen yhteinen ja Uuttamaata koskevat tilaisuudet pidettiin torstaina 1. marraskuuta Helsingissä. Tilaisuuksien tallenteet ja materiaalit löydät linkkeinä tästä uutisesta.


Linkkejä:

> Hakuilmoitus

>Hakijan opas


Huomaa myös nämä:

Yhteishankkeiden sopimusohje

Vinkkejä hyvän hankehakemuksen laatimiseen

 

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Irene Gröhn, 040 182 4828, irene.grohn (at) uudenmaanliitto.fi


Etelä-Suomeen yhteensä 5,9 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta loka-joulukuussa 2018

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle loka-joulukuussa 2018 yhteensä 5,9 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta.

Rahoituksesta lähes 3,2 miljoonaa muodostui erilaisista yritystuista. Yrityksen kehittämisavustusta Etelä-Suomen alueelle myönnettiin yhteensä lähes 2,2 miljoonaa euroa Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Kehittämisavustusta sai yhteensä 28 yritystä Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Päijät- sekä Kanta-Hämeessä.

Yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin 957 441 euroa kansallista rahoitusta. Tämä muodostui yritysten analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluista. Konsultointipalveluiden osuus on 52 % kokonaissummasta. Käynnistyneissä koulutuksissa on mukana 59 pk-yritysten johto- ja avainhenkilöä. Eniten rahoitusta yrityksen kehittämispalveluihin myönnettiin Uudellemaalle, yhteensä 695 181 euroa.

Loput rahoituksesta, lähes 2,8 miljoonaa euroa, muodostui uusista alueellisista Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankkeista. Uusi hankkeita käynnistyi yhteensä 10. Uudenmaan alueella käynnistyi viisi uutta ESR-hanketta, joiden rahoitusosuus on 64 % kokonaissummasta. Loput myönnetystä rahoituksesta meni Kaakkois-Suomeen.

Lue lisää alueellisista katsauksista:

Liitteet:

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Sinikka Kauranen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 151

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet.


Ilmoittautuminen kevään ESR-hankkeiden koulutuksiin käynnissä

 

Ilmoittautuminen kevään koulutuksiin on avattu. Tilaisuuksiin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. 

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen Etelä-Suomen ESR-hankkeille kaksi Starttikoulutusta. Tilaisuudet on suunnattu aloittaville tai juuri alkaneille ESR-hankkeille. Koulutuksissa käydään läpi keskeisiä hankkeen toteuttamiseen, raportointiin ja maksatuksiin liittyviä asioita sekä tutustutaan muihin hankkeisiin. Paikalla on sekä rahoitus- että maksatusasiantuntijoita, jotka vastaavat kysymyksiin. 

Koulutusajankohdat: 

Lisäksi järjestämme rahoittamillemme Etelä-Suomen ESR-hankkeille koulutuksen loppuraportin laatimisesta. Samanlaisia koulutuksia on järjestetty aiemminkin ja yleisön pyynnöstä tulevana keväänä järjestämme niitä lisää. Koulutus sopii erityisesti hankkeille, jotka ovat päättämässä toimintaansa kuluvan vuoden aikana. Osallistujapalautteen pohjalta voidaan kuitenkin todeta, että sitä enemmän on hyötyä saatu hankkeelle, mitä aikaisemmassa vaiheessa koulutukseen osallistuttu. Tilaisuuden aikana käydään läpi hankkeen päättämiseen liittyvät toimenpiteet. Pääpaino on hyvän loppuraportin sisällössä kuten hankkeiden tavoitteiden, tulosten ja vaikuttavuuden kuvauksessa. Kaikissa tilaisuuksissa on sama sisältö. 

Koulutusajankohdat: 

Tarkemmat tiedot tilaisuuksista sekä ilmoittautumislinkit Tapahtumakalenterissa. 

Lisätietoa: rakennerahastot.etela-suomi(at)ely-keskus.fi 

 


Seuraavat alueelliset ESR-haut Etelä-Suomessa

Nyt käsitellyssä olevien hankehakemusten saatua päätökset valtaosa Etelä-Suomen ESR-rahoituksesta on käytetty. Seuraava alueellinen haku päättyy 2.10.2019.  Etsinnässä on hankeideoita jäljellä olevalle rahoitukselle. On myös mahdollista, että jo päättyneiden hankkeiden käyttämättä jäänyttä rahoitusta budjetoidaan uudelleen alueille, jolloin saadaan hiukan lisää jaettavaa.

Haku tulee olemaan kohdennettu niin, että kunkin maakunnan osalta avataan vain ne toimintalinjat ja erityistavoitteet, joissa on ko. alueella rahoitusta käyttämättä. Hankkeiden kestoa ja laajuutta tullaan rajaamaan.

Rahoituksesta kiinnostuneiden kannattaa seurata verkkopalvelua www.rakennerahastot.fi/etela-suomi, jonne päivitetään tietoa hankkeiden hakuajoista. Syksyn haut avataan alkukesällä 2019.

Kuva: Pixabay


Vuoden viimeinen uutiskirje ilmestynyt

Etelä-Suomen rakennerahastojen joulun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeessä asiaa mm. EAKR-ideahaun sadosta, päättyneestä ESR-hausta ja vuoden 2019 aikatauluista hakujen, koulutusten ja tapahtumien osalta.

Tutustu uutiskirjeeseen:

Joko saat uutiskirjeen sähköpostiisi?

Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kirjeen tilaajana pysyt ajan hermolla Etelä-Suomen rakennerahastoasioissa. Seuraava uutiskirje ilmestyy ennen joulua.

Kuva: Pixabay


Etelä-Suomen EAKR-haun ideavaiheeseen ennätysmäärä hakemuksia

Etelä-Suomen EAKR-ideahaku päättyi 30.11.2018. Rahoitettavaksi etsittiin hankkeita, jotka edistävät pk-yritysten kilpailukykyä tai hyödyntävät innovatiivisesti uutta tietoa ja osaamista.

Kaksivaiheisen haun ensimmäisessä vaiheessa hakijat toimittivat Uudenmaan liittoon tavallista hakemusta suppeamman projektin aiesuunnitelman. Yhteensä hakemuksia tuli 204 kappaletta, joista ylimaakunnallisia oli 34. Uudenmaan liitto antaa hankeideoista palautteen viimeistään 14.1.2019.

"EAKR-haun ideavaiheeseen tuli ennätysmäärä hakemuksia", kertoo rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen Uudenmaan liitosta. "Kerroimme ennakkoon, että kyseessä on mahdollisesti viimeinen suuri rahoituskierros tällä kaudella ja uskon, että se vaikutti hanketoimijoiden aktiivisuuteen."

Jos et ehtinyt toimittaa hakemustasi ideavaiheessa, ei hätää. Voit silti osallistua haun toiseen vaiheeseen. Toisessa vaiheessa jätetään varsinaiset hankehakemukset EURA2014-järjestelmässä. Hakuaika päättyy 4. maaliskuuta 2019.

EAKR-haku koskee Etelä-Suomen kuuden maakunnan aluetta. Varsinaisten hakuteemojen lisäksi kussakin maakunnassa on omia alueellisia kriteereitä, joita tällä hakukierroksella halutaan painottaa.

Infotilaisuuksien tallenteet ja materiaalit saatavilla

Rahoituksesta kiinnostuneille järjestettiin useita infotilaisuuksia marraskuun aikana. Koko Etelä-Suomen yhteinen ja Uuttamaata koskevat tilaisuudet pidettiin torstaina 1. marraskuuta Helsingissä. Tilaisuuksien tallenteet ja materiaalit löydät linkkeinä tästä uutisesta.

Linkkejä:

> Hakuilmoitus

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, puh. 040 507 9998

Kuva: Pixabay


Ennakkotieto: keväällä käynnistyvät 6Aika-haut

Seuraava 6Aika-haku avautuu tammikuun 21. päivä. Samalla kertaa käynnistyy sekä EAKR-haku että ESR-haku. Hakuaika päättyy 29.3.2019.

EAKR-hauissa haetaan erityistavoitteen 3.2 mukaisia vähähiilisyyttä ja energiatehokkuutta edistäviä hankkeita. Haettavien hankkeiden tavoitteena on kehittää älykkäitä, resurssitehokkaita ja vähähiilisiä ratkaisuja ja/tai palveluja, joista yrityksille syntyy uutta liiketoimintaa ja jotka edistävät kuutoskaupunkien hiilineutraaliustavoitteita. Hankkeissa on tärkeää hyödyntää kaupunkeja kehitysympäristöinä ja ohjata kaupunkien ja kuntalaisten toimintaa kestävämpään suuntaan. Tärkeitä kehittämisen ja kokeilujen kohteita ovat rakennettu ympäristö ja hiilinielut, liikkuminen, logistiikka ja matkailu sekä kiertotalous ja elämystalous.

ESR-hakukierroksilla haetaan hankkeita, joissa kehitetään konkreettisia ratkaisuja kasvavien alojen yritysten työvoimatarpeisiin ja osaajapulaan sekä sitä kautta myös vähähiilisen liiketoiminnan kehittymiseen Suomessa. Haut kohdistuvat rakennerahasto-ohjelman erityistavoitteisiin 6.1, 9.1 ja 9.2. Näihin erityistavoitteisiin liittyen haettavien hankkeiden aihealueiden toivotaan painottuvan esimerkiksi korkeaan teknologiaan ja digitalisaatioon liittyvän osaamisen aktivointiin ja lisäämiseen, kasvavien alojen yritysten työvoimatarpeeseen ja osaajapulaan vastaamiseen sekä muiden työvoiman kysyntää omaavien alojen osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseen.

Vuoden 2019 hauissa hankkeiden joukosta toivotaan löytyvän yhteisiä hankekokonaisuuksia 6Aika ESR- ja EAKR-hankkeiden välille, joissa eri rahastoilla rahoitettavat hankkeet kiinteästi tukisivat toisiaan. Koska tulevassa 6Aika EAKR -hankehaussa korostuvat vähähiilisyyteen liittyvät sisällöt, pyritään ESR-hankkeitakin kohdentamaan kyseisiin teemoihin esimerkiksi toimialakohdennusten kautta.

6Aika EAKR- ja ESR-hakujen yhteinen hakuinfo järjestetään 22.1.2019 klo 13-15 Helsingissä. Tilaisuus myös striimataan.

> Ilmoittaudu mukaan


Lisätietoja:

Rakennerahastot.fi → Valtakunnalliset teemat → Ajankohtaista → Hakuajat

Rakennerahastoasiantuntija Hanna Laaksonen (EAKR), Uudenmaan liitto, p. 040 574 8930

Rahoitusasiantuntija Jukka Anttila (ESR), Hämeen ELY-keskus, p. 0295 021 241 

Kuva: Pixabay


Etelä-Suomen EAKR-hakukierros avattu 29.10.2018

Etelä-Suomen EAKR-hakukierros on avattu tänään 29.10., ja se on tuttuun tapaan kaksivaiheinen. Haun ensimmäinen vaihe on ideahaku 29.10. - 30.11.2018, jossa hakijat toimittavat tavallista hakemusta suppeamman projektin aiesuunnitelman. Toisessa vaiheessa jätetään varsinaiset hankehakemukset EURA2014-järjestelmässä. Varsinainen haku päättyy 4.3.2019.

Etelä-Suomen maakunnat hakevat rahoitettaviksi Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toimintalinjan 1 ja 2 mukaisia hankkeita:

Toimintalinja 1: pk-yritysten kilpailukyky

Toimintalinja 2: Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen

Syksyn 2018 EAKR-haussa maakunnat ovat määritelleet alueellisia painopisteitä, joita he haluavat painottaa tällä hakukierroksella. Rahoitushakuun avoinna olevat toimintalinjat, erityistavoitteet ja alueelliset painotukset maakunnittain on kuvattu hakuilmoituksessa.

Infotilaisuuksia Etelä-Suomessa marraskuussa

Rahoituksesta kiinnostuneille järjestään infotilaisuuksia. Koko Etelä-Suomen infotilaisuus järjestetään Helsingissä 1.11. ja alueelliset infotilaisuudet marraskuun alussa. Katso tarkemmat tiedot tästä uutisesta.

Voit katsoa tallenteen Etelä-Suomen EAKR-infotilaisuudesta.

> Etelä-Suomen EAKR-hankehaun infotilaisuuden tallenne (1.11.2018)

Lisätietoja:

> Hakijan ohje

Kuva: Pixabay


Näytetään tulokset 1 - 10 / 174
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 18