Uutiskirjeet

Etelä-Suomen rakennerahastot julkaisee uutiskirjettä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Aikaisemmin ilmestyneisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Seuraava uutiskirje ilmestyy ennen joulua 2020.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 4 / 2019

Syksyn ESR- ja EAKR-hakujen hakemukset alkavat jalostua hankkeiksi

Syksyn ESR- ja EAKR-hakukierrokset Etelä-Suomessa päättyivät lokakuussa. Molemmat haut saivat hankehakijat liikkeelle. Hakemusten käsittely etenee tiiviisti kohti rahoituspäätöksiä.

> Lue lisää

6Aika -haun käsittely loppusuoralla

6Aika-strategian kestävän kaupunkikehittämisen EAKR- ja ESR-rahoitushaut päättyivät 18.10.2019. EAKR-hakuun saapui vuoden viimeisellä hakujaksolla 7 hakemusta. EAKR-rahoitusta haettiin hieman yli 4,5 miljoonalla eurolla, kun rahaa on jaettavissa noin 3,5 miljoonaa euroa. ESR-hakuun saatiin 12 hakemusta, joissa oli yhteensä 55 hakijaa. Haettua ESR-rahoitusta oli lähes 9 miljoonaa euroa.

> Lue lisää

EURA 2014 –järjestelmän hakijan palvelujen kirjautumiseen muutoksia vuodenvaihteessa

EURA 2014 -järjestelmän hakijan palveluihin on kirjauduttu palvelun alusta alkaen Väestörekisterikeskuksen (VRK) Katso-tunnistuspalvelun kautta. Katso-palvelu kuitenkin päättyy vaiheittain v. 2019–2020. Sen tilalle tulee VRK:n (vuoden 2020 alusta Digi- ja väestötietovirasto) Suomi.fi-verkkopalvelun Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet.

> Lue lisää

Saavutettavuusvaatimukset ja rakennerahastot

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) on tullut voimaan 1.4.2019. Laki velvoittaa julkishallintoa tekemään digitaalisista palveluistaan saavutettavuusvaatimusten mukaisia.

> Lue lisää

Hanke-esittely (EAKR): Kymenlaakson biotalous-toimintaympäristön kehittäminen – KYMBIO

Biotalous on yksi Kymenlaakson maakuntastrategian kehittämiskärjistä. Tätä edistämään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) ja Kouvola Innovation (Kinno) saivat Kymenlaakson liiton puoltaman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoituksen hankkeelleen "Kymenlaakson biotalous-toimintaympäristön kehittäminen – KYMBIO".

> Lue lisää

Mittametalli Oy kasvaa vauhdikkaasti ELY-keskuksen tuella

Mistä on kasvava yritys tehty? Motivaatiosta, hyvistä ideoista, kovasta työstä ja ripauksesta ulkopuolista apua. Heinolalainen Mittametalli Oy on seitsemänvuotisen taipaleensa aikana kasvanut voimakkaasti ja työllistää jo 45 henkilöä.

> Lue lisää

EU:n rakennerahasto-ohjelman valmistelu ja siihen liittyvä ympäristöarviointi aloitettu

Työ- ja elinkeinoministeriö on aloittanut yhdessä alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa tulevaa ohjelmakautta 2021–2027 koskevan Suomen (pl. Ahvenanmaa) EU-osarahoitteisen rakennerahasto-ohjelman valmistelun.

> Lue lisää

Suomeen yksi yhteinen rakennerahasto-ohjelma myös kaudelle 2021-2027

Hallitus linjasi seuraavan rakennerahastokauden Suomen toimenpiteitä marraskuun lopulla. Manner-Suomeen tulee yksi yhteinen rakennerahasto-ohjelma. Valtakunnallisiin toimenpidekokonaisuuksiin ohjataan 20% ESR-rahoituksesta ja 8% EAKR-rahoituksesta. Alueilla on aiempaa vahvempi rooli valtakunnallisten kokonaisuuksien sisältöjen valmistelussa ja toimeenpanossa.

> Lue lisää

Etelä-Suomen EAKR:n verkkoklinikat ja starttikoulutukset kevätkaudella 2020

Uudenmaan liitto järjestää rahoittamilleen EAKR-hankkeille talven ja kevään 2020 aikana neljä verkkoklinikkaa sekä maaliskuussa kaksi erisisältöistä starttikoulutuspäivää.

> Lue lisää

Verkostotapaamisissa kuultiin hankkeiden huippuhetkistä ja pohjakosketuksista

Hämeen ELY-keskus järjesti syksyn kuluessa rahoittamilleen ESR -hanketoimijoille Onnistuneen hankkeen anatomia -verkostotapaamisia. Iltapäivät oli teemoiteltu mm. kohderyhmien perusteella, jotta samojen aihepiirien parissa painiskelevat hanketoimijat pääsivät kohtaamaan.

> Lue lisää

INIO- ja INFORM -viestintäverkostojen tapaamisessa katsaus menneeseen ja kurkistus tulevaan

EU:n koheesiopolitiikan viestintäverkostot INFORM (EAKR) ja INIO (ESR) kokoontuivat Gentissä, Belgiassa 27.–28.11.2019. EU:n komission johtamat verkostot koostuvat jäsenmaiden hallintoviranomaisten (Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö) edustajista. Suomesta kokouksiin osallistuu myös alueellisten viranomaisten edustajia.

> Lue lisää

Henkilöstöuutisia

Uudenmaan liitossa työskentelevä tarkastaja Henri Hallanoro siirtyy rakennerahastoasiantuntijaksi 1.1.2020 alkaen, vastuualueenaan EAKR-hankkeiden rahoitukseen liittyvät tehtävät Etelä-Suomessa. Henrin tavoittaa: henri.hallanoro(at)uudenmaanliitto.fi tai puh. 040 637 6087.


Tulevia tapahtumia

 

Tunnelmallista joulunaikaa uutiskirjeen lukijoille!

Uudenmaan liitto ja Hämeen ELY-keskus kiittävät tästä vuodesta ja toivottavat kaikille tunnelmallista joulunaikaa sekä upeaa uutta vuotta 2020!


Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Tämän Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeen julkaisi Uudenmaan liitto, joka koordinoi Etelä-Suomen EAKR-rahoitusta. Seuraava uutiskirje ilmestyy maaliskuussa ja sen toimittaa Hämeen ELY-keskus, joka hallinnoi ESR-rahoitusta ja EAKR-yritystukia.

> Etelä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa


Maakunnan liittojen ja ELY-keskuksen rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Etelä-Suomessa:

> Maakunnan liitot 
> ELY-keskus

> Rekisteriseloste