Uutiskirjeet

Etelä-Suomen rakennerahastot julkaisee uutiskirjettä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Aikaisemmin ilmestyneisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Seuraava uutiskirje ilmestyy maaliskuussa 2020.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 3 / 2016

Avautuvan EAKR-haun teemoina digi ja avoin data – Tervetuloa hakuinfoon 24.10.

Etelä-Suomen EAKR-hankehaku avautuu 24. lokakuuta. Etelä-Suomen yhteinen painopiste haussa on digitaalinen uudistuminen ja avoin data liiketoimintamahdollisuuksien edistäjänä. Lisäksi maakunnilla on omia painotuksiaan. Tule kuulemaan lisää hausta ja sen teemoista 24.10. pidettävään hakuinfoon. Voit myös pichata omaa hankeideaasi.

> Lue lisää
 

Kevään EAKR-hakukierroksen hankkeet pääsemässä vauhtiin

Kuluvan rakennerahastokauden kolmannessa Etelä-Suomen EAKR-haussa rahoitettiin 35 hanketta. Haku päättyi helmikuussa ja hankkeet ovat jo mukavasti vauhdissa. Kuuden maakunnan yhteinen hakupainotus oli kiertotalous ja selvästi yli puolet rahoitetuista hankkeista lähtikin kehittelemään kiertotalouden ratkaisuja. Lisäksi maakunnilla oli omia alueellisia painotuksiaan.

> Lue lisää
 

EAKR-koulutuspäivä tarjosi hankkeiden vetäjille arvokasta oppia

EAKR-koulutuspäivä Helsingissä 26. syyskuuta tarjosi kosolti hyviä vinkkejä ja paljon tärkeätä käytännön tietoa Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksen varmistaneille hankkeille. Kuusituntinen starttikoulutus oli houkutellut salin täyteen hankkeiden projektipäälliköitä sekä hallinnoinnista, taloudesta ja viestinnästä vastaavia. Mukana oli paitsi Etelä-Suomen EAKR-hankkeiden toteuttajia, myös kaupunkikehittämisen 6Aika-toimijoita. Päivän puheenaiheita olivat tuen myöntämisen, maksamisen ja käytön ehdot, kustannusten tukikelpoisuus, hankkeen kirjanpito, seuranta ja raportointi sekä viestintä.

> Lue lisää
 

6Aika-strategin EAKR-haku kutsuu rakentamaan uutta kaupunkia

Kuutoskaupunkien yhteistä kaupunkikehittämisen strategiaa toteuttava EAKR-hankehaku on avoinna 22. joulukuuta asti. Haun käynnistänyt ideointivaihe on juuri sulkeutumassa perjantaina 7. lokakuuta. Tämänkertaisen haun teemat ovat kiertotalous ja resurssiviisaus sekä älykkään kaupungin uudet ratkaisut. Kuutoskaupunkeja ovat maamme kuusi suurinta kaupunkia Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu.

> Lue lisää
 

Takkuaako hankkeen viestintä? Tule hakemaan tehoja koulutuspäivästämme

Etelä-Suomen EAKR- ja ESR-hankkeiden viestinnässä kannattaa nyt olla hereillä. Uudenmaan liitto ja Hämeen ELY-keskus järjestävät rahoittamilleen hankkeille viestinnän koulutusta. Päivän jälkeen tunnistat kohderyhmäsi, osaat kiteyttää ja kohdentaa viestisi ja tunnet kanavat – olet ottanut tulosviestinnän haltuusi.

Koulutuspäiviä on kaksi vaihtoehtoista: 10. marraskuuta ja 19. tammikuuta. Tilaisuudet järjestetään Helsingin Pasilassa. Koko päivän koulutus sisältää paljon keskustelua ja pääset kysymään jos viestintä askarruttaa. Rakennerahasto-ohjelmassa kehotetaan panostamaan tulosviestintään aiempaa tehokkaammin. Koulutusta on myös toivottu paljon, joten kannattaa varata paikka pikaisesti. Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä. Kouluttajana toimii Ramboll Oy.

> Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Koulutuksen ohjelma julkaistaan lähiaikoina rakennerahastot.fi-palvelun Tapahtumat-osiossa.
 

Etelä-Suomen hankkeet näkyivät ja kuuluivat SuomiAreenalla kesäisessä Porissa

Työ- ja elinkeinoministeriö oli yksi pääyhteistyökumppaneista MTV:n ja Porin kaupungin järjestämällä SuomiAreenalla heinäkuussa. Ministeriön teltalla Porin Kansalaistorilla riitti hulinaa koko viikon ajan. Myös Etelä-Suomen rakennerahastohankkeet olivat hienosti esillä.

> Lue lisää
 

Osallisuustyön kinkerit valaisee Helsingin Lapinlahden marraskuussa

Tunnetko alueesi osallisuutta edistävät kokeiluhankkeet? Mitä hyvää tapahtuu, kun kunta, yritykset ja järjestöt luovat yhdessä uusia palveluita pääkaupunkiseudulle? Osallisuustyön kinkerit on uudenlainen, luova tilaisuus kaikille osallisuuden edistämisestä kiinnostuneille. Tervetuloa 3. marraskuuta Helsingin Lapinlahteen kuulemaan millaista kehittämistyötä hankkeissa tehdään!  

> Lue lisää
 

Työelämän valtakunnalliseen kehittämisen ESR-hakuun 15 hakemusta

Valtakunnallinen ESR-haku "Tuottavaa ja tuloksellista työelämää yhteistyöllä" päättyi 15. syyskuuta. Hakuun saatiin mukaan 15 hakemusta. Osa hakemuksista on suunnattu tietyille toimialoille, osa kehittää mikro- ja pk-yrityksiä laaja-alaisesti. Hakemukset käsitellään ELY-keskuksessa lokakuun aikana. Lisäksi laaja joukko asiantuntijoita kommentoi hakemuksia. Rahoitettavat hankkeet esitellään Tuottava ja tuloksellinen työelämä -koordinaatiohankkeen ohjausryhmälle 7. marraskuuta. Hankkeet pääsevät käynnistymään alkuvuodesta 2017.

Lisätietoja: Rahoitusasiantuntija Johanna Jalonen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 154
 

Nuoria koskevat ESR-hankkeet esittäytyivät Kouvolassa syyskuussa

Euroopan sosiaalirahasto tukee nuorten mahdollisuuksia kouluttautua ja työllistyä.  Hämeen ELY-keskus on rahoittanut Kaakkois-Suomessa yhteensä 51 ESR-hanketta. Näistä nuoriin kohdistuvia hankkeita on liki puolet. Kouvolan kaupungintalo tarjosi syyskuun lopulla puitteet neljäntoista hankkeen esittäytymiselle. Hankkeiden tavoitteena on parantaa nuorten elämää sekä auttaa oman uran löytämisessä, koulutuspolulle pääsemisessä ja työllistymisessä. Nuoria kannustetaan myös yrittäjyyteen.

> Lue lisää
 

Hanke-esittely: RIMENTORI-hanke houkuttelee miehiä sote-alalle

– Mentorin asenteella ja omalla innostuneisuudella on suuri merkitys hankkeen onnistumisessa, kertoo projektipäällikkö Henna-Marita Kallio Rinnekoti-Säätiöstä. RIMENTORI-hanke tarjoaa erityisesti työttömänä oleville miehille mahdollisuuden kokeilla sote-alaa ja päästä työelämään kiinni. Hankkeessa on kyse mentoriohjelmasta, jossa työtön henkilö pääsee kokeneen mentorin kanssa tutustumaan kehitysvamma-alaan.

> Lue lisää
 

Uusia tehtäviä, uusia kasvoja

Esittelemme uudet sekä tehtävissään vaihtaneet Etelä-Suomessa rakennerahoituksen parissa työskentelevät henkilöt. Ole yhteyksissä!

> Lue lisää
 

Tapahtumat ja hankehaut

Löydät ajankohtaiset tiedot hakuinfoista, koulutuksista ja muista tapahtumista rakennerahastot.fi-palvelusta:

> Etelä-Suomen EAKR- ja ESR-tapahtumat

> Kuutoskaupunkien 6Aika-strategiaan liittyvät tapahtumat Valtakunnallisten teemojen osiossa

 

Hankehakujen ilmoitukset julkaistaan hakujen käynnistymispäivänä. Seuraa hakuilmoittelua:

> Etelä-Suomen EAKR- ja ESR-hakujen ilmoitukset

> Kuutoskaupunkien 6Aika-strategian hakujen ilmoitukset Valtakunnallisten teemojen osiossa
 

 

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Tämän Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeen julkaisi Uudenmaan liitto, joka hallinnoi EAKR-rahoitusta sekä kestävän kaupunkikehittämisen 6Aika-strategian EAKR-rahoitusta. Seuraava uutiskirje ilmestyy joulukuussa ja sen toimittaa ESR-rahoitusta koordinoiva Hämeen ELY-keskus.

> Etelä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa 


Maakunnan liittojen ja ELY-keskuksen rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Etelä-Suomessa:

> Maakunnan liitot 
> ELY-keskus  
 

> Rekisteriseloste