Uutiskirjeet

Etelä-Suomen rakennerahastot julkaisee uutiskirjettä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Aikaisemmin ilmestyneisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Seuraava uutiskirje ilmestyy maaliskuussa 2020.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 1 / 2017

                                                                                          

EAKR-haussa arviointiin yli 40 hanketta

Maaliskuun alussa päättyneeseen Etelä-Suomen EAKR-hankehakuun jätettiin 42 hakemusta. Kuluvan ohjelmakauden neljännessä EAKR-haussa rahoitetaan erityisesti liiketoimintaa edistäviä digitaalisen uudistumisen ja avoimen datan hankkeita. Hankkeiden arviointi on jo käynnissä.

> Lue lisää

ESR-hakuun myös yli 40 hankehakemusta

Etelä-Suomen kevään ESR-hankehakuun toimitettiin 43 hakemusta, joissa haettiin rahoitusta yhteensä lähes 12 miljoonaa euroa. Hakemusten käsittely on käynnistynyt yleisten valintaperusteiden arvioinnilla, minkä jälkeen hakemukset menevät asiantuntija-arviointiin.

> Lue lisää

Vielä ehdit mukaan EAKR-verkkoklinikkoihin – luvassa tietoa hankinnoista ja indikaattoreista

Uudenmaan liitto järjestää maalis–huhtikuussa neljä verkkoklinikkaa rahoittamilleen EAKR-hankkeille. Ensimmäinen on jo pidetty, mutta muihin voi vielä ilmoittautua. Aiheina ovat hankinnat sekä indikaattorit ja raportointi.

> Lue lisää

Ennakkotietoa: Tervetuloa vähähiilisyyden hanketreffeille 17.5. Helsinkiin

Vähähiilisyys on teemana 17.5. pidettävässä verkostoitumistilaisuudessa Helsingissä. Aamupäivän aiheena on vähähiilisyys yleisesti. Keskusteluaiheita ovat muun muassa kiertotalous, vastuullinen liiketoiminta ja älykäs energia. Iltapäivällä on luvassa osallistujien tapaamisia speed dating -hengessä.

> Lue lisää

Viestinnän koulutus osui ja upposi 

Viestintä on tärkeä osa hanketyötä ja siihen kaivataan oppeja. Tämä tuli todistettua, kun Hämeen ELY-keskus ja Uudenmaan liitto järjestivät Onnistunut hankeviestintä -koulutuksen. Kaksi samanlaista koulutuspäivää on jo pidetty ja luvassa on vielä kolmas tilaisuus, 23. maaliskuuta. Ilmoittautuminen on jo suljettu, mutta viime hetken peruutuspaikkoja voi vielä tiedustella.

> Lue lisää

Ennakkotietoa: Kansainvälisestä osaamisesta kasvua -lisähaku valmisteilla

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman seurantakomitea on päättänyt myöntää komission välitarkastelun perusteella Kansainvälisestä osaamisesta kasvua -agendalle 1,7 miljoonaa euroa EAKR-rahoitusta ja 1,3 miljoonaa euroa ESR-rahoitusta.

> Lue lisää

Valtakunnallisiin ESR-hakuihin lähes 30 hakemusta

Maaliskuun alussa päättyivät ESR-hauista sekä Kotona Suomessa että opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan haut. Hakemukset ovat parhaillaan käsittelyssä.

> Lue lisää

Hankintalain uudistus tuo joustoa kilpailutuksiin

Uusi hankintalaki astui voimaan vuoden alussa. Lakimuutoksella on nostettu hankintojen kansallisia kynnysarvoja ja kevennetty hankintamenettelyn vaatimuksia. Tarkoituksena on ollut vähentää tarjousten kilpailuttamisesta syntyvää hallinnollista taakkaa.

> Lue lisää

Euroopan komissio: Julkinen kuuleminen älykkäästä erikoistumisesta

Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen älykkään erikoistumisen lähestymistavasta Euroopan kasvun ja työllisyyden lisääjänä.

> Lue lisää

Huomioi kilpailukykysopimuksen vaikutukset hankkeen palkkakustannuksiin

Kilpailukykysopimus on pidentänyt työaikoja myös hankeorganisaatioissa ja sillä voi olla vaikutusta hankkeelle jyvitettäviin palkkakustannuksiin.

> Lue lisää

EU:n sosiaalirahaston syntymäpäivät – Kohtaamisia ja osallisuutta Vanhalla ylioppilastalolla

EU:n sosiaalirahaston tuella on saatu aikaan onnistumistarinoita kautta vuosikymmenien. Rahaston 60-vuotista taipaletta, ja 20 vuotta Suomessa, juhlittiin helmikuussa Vanhalla suurelle yleisölle avoimessa tilaisuudessa.  Noin 500 kävijää tutustui hankehelmiin ja kuunteli paneelikeskusteluja. Hetket taiteelle ja kulttuurille kruunasivat ohjelman. 

> Lue lisää

Henkilöstöuutisia

Etelä-Suomessa rakennerahoituksen myöntämisestä vastaa kaksi rahoittajaviranomaista: Hämeen ELY-keskus ja Uudenmaan liitto. Molempien rakennerahastoryhmissä on tapahtunut henkilövaihdoksia.

> Lue lisää

Tulevia tapahtumia

  • 22.3. klo 9.30–16.00 Osallistu ja osallista! Kestävän hyvinvoinnin seminaari erityistavoitteen 10.1. hankkeille Lapinlahden Lähteellä Helsingissä, järjestäjinä Sokra- ja Solmu-koordinaatiohankkeet
  • 3.4. klo 12.15–15.30 ESR-hankehaun Tuottavaa ja tuloksellista työelämää yhteistyöllä -hakuinfo Pasilan virastokeskuksessa
  • 5.4. klo 12.30–14.30, 30.3. klo 12.30–14.30 ja 7.4. klo 9.30–11.30 EARK-verkkoklinikat – lisätietoa tässä uutiskirjeessä sekä Etelä-Suomen tapahtumakalenterissa
  • 17.5. Vähähiilisyyden hanketreffit Helsingissä – lisätietoa luvassa pian rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa
  • 7.6. klo 9.00–15.30 ESR-Startti-koulutus Pasilan virastokeskuksessa

 

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Tämän Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeen julkaisi Uudenmaan liitto, joka hallinnoi EAKR-rahoitusta sekä kestävän kaupunkikehittämisen 6Aika-strategian EAKR-rahoitusta. Seuraava uutiskirje ilmestyy ennen kesälomakautta ja sen toimittaa ESR-rahoitusta koordinoiva Hämeen ELY-keskus.

> Etelä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa 


Maakunnan liittojen ja ELY-keskuksen rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Etelä-Suomessa:

> Maakunnan liitot 
> ELY-keskus  
 

> Rekisteriseloste