Uutiskirjeet

Etelä-Suomen rakennerahastot julkaisee uutiskirjettä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Aikaisemmin ilmestyneisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Seuraava uutiskirje ilmestyy syksyllä 2020.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 1 / 2019

Uuden ohjelmakauden kansallinen valmistelu etenee

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021-2027 kansallinen valmistelu on käynnistynyt vauhdilla. Alueellista valmistelua tekee Itä- ja Pohjois-Suomi yhdessä sekä Etelä- ja Länsi-Suomi yhdessä. Uudenmaan liitto on valittu koordinoimaan Etelä- ja Länsi-Suomen 11 maakunnan yhteistä ohjelmavalmistelua.

> Lue lisää

Kohti uutta ohjelmakautta

Komissio on esittänyt Suomelle, että Suomi keskittäisi tulevan ohjelmakauden rahoituksen kahteen toimintapoliittiseen ohjelmaan, jotka ovat nimeltään Älykkäämpi Eurooppa ja Sosiaalisempi Eurooppa.

> Lue lisää

Ennakkotietoa tulevista Hämeen ELY-keskuksen ESR-hauista

Ohjelmakausi on kääntynyt jo loppusuoralle, mutta vielä on aikaa toteuttaa hankkeita täydellä teholla. Alustavien tietojen mukaan seuraava alueellinen ESR-haku tulee päättymään 2.10.2019. 

> Lue lisää

Onko hankkeesi innovatiivinen ja onnistunut? – Regio Stars -kilpailuun voi ilmoittautua 9. toukokuuta asti

EU:n komission järjestämän RegioStars-kilpailussa haetaan vuosittain alueellisen kehittämisen hyviä toimintamalleja ja nostetaan esiin innovatiivisia hankkeita, joista voitaisiin saada inspiraatiota myös muualla EU:ssa. 

> Lue lisää

Europe in My Region 2019 – viestintävälineitä ja näkyvyyttä hankkeille

Euroopan komissio jatkaa monivuotista perinnettä EU in My Region parissa. Tänä vuonna hankkeille tarjotaan sosiaalisen median viestintäaineistoja, postikortteja ja kilpailuja sekä online-viestintäkoulutusta.

> Lue lisää

Vaikutusten jäljillä – rakennerahasto-ohjelman arvioinnin väliraportti

Suomen rakennerahasto-ohjelman, Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020, tavoitteena on tuottaa Suomeen vuoteen 2023 mennessä tuhansia uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Vuoden 2018 lopussa julkaistu arviointiraportti ottaa kantaa siihen, mihin tulisi vielä erityisesti kiinnittää huomiota ja missä ollaan pahiten jäljessä aikataulusta.

> Lue lisää

Satoja hankkeita – kymmeniätuhansia osallistujia

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt kuluvalla ohjelmakaudella ESR-hankkeisiin liki 116 miljoonaa euroa sekä kehittämisavustusta pk-yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen yhteensä noin 32,6 miljoonaa euroa.

> Lue lisää

EAKR yritystuki: esittelyssä 4event

Valtakunnallinen hyvinvointialan yritys 4event tarjoaa yrityksille tavoitteellisia hyvinvointiohjelmia sekä innostavia tapahtumia. Yritys on saanut Hämeen ELY-keskukselta tukea kolmeen kehittämishankkeeseen, joiden avulla yritys on kasvanut ja kehittynyt.

> Lue lisää

Hanke-esittely: Perille asti -hanke

Euroopan Aluekehitysrahaston osana 6Aika -strategiaa rahoittama Perille Asti -hanke edesauttaa älykkäitä liikkumisratkaisuja ja kohteiden saavutettavuutta. Perille asti -hankkeen tavoite on tarjota uusia, markkinalähtöisiä liikkumisen ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työntekijöiden käyttöön Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

> Lue lisää

Etelä-Suomen EAKR-hakuun yli sata hakemusta

Syksyllä 2018 alkanut Etelä-Suomen Euroopan aluekehitysrahaston hankehaku päättyi 5.3.2019. Rahoitettavaksi etsittiin hankkeita, jotka edistävät pk-yritysten kilpailukykyä tai hyödyntävät innovatiivisesti uutta tietoa ja osaamista.

> Lue lisää

Henkilöstöuutisia

Sekä Uudenmaan liitossa että Hämeen ELY-keskuksessa on alkuvuoden aikana aloittanut uusia henkilöitä. Lisäksi Hämeen ELY-keskuksessa kaksi henkilöä on jäämässä eläkkeelle kevään aikana.

> Lue lisää

Kalenteri

Alkukesästä tulossa myös koulutus EAKR-hankevideon tekoon, seuraa tiedotustamme.  

EAKR Verkkoklinikoiden koulutusmateriaali on nähtävissä jälkikäteen materiaalipankissa.
ESR-koulutuksien materiaalipankki.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Tämän Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeen julkaisi Etelä-Suomen ESR-rahoitusta sekä EAKR yritystukia hallinnoiva Hämeen ELY-keskus yhdessä EAKR-rahoitusta sekä kestävän kaupunkikehittämisen 6Aika-strategian EAKR-rahoitusta koordinoivan Uudenmaan liiton kanssa. Seuraava uutiskirje ilmestyy kesällä 2019.

Etelä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa


Maakunnan liittojen ja ELY-keskuksen rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Etelä-Suomessa:

> Maakunnan liitot 
> ELY-keskus

> Tietosuojaseloste