Uutiskirjeet

Etelä-Suomen rakennerahastot julkaisee uutiskirjettä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Aikaisemmin ilmestyneisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Seuraava uutiskirje ilmestyy syksyllä 2020.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 1 / 2020

Koronavirus-epidemian huomioiminen rakennerahastotoiminnassa

Rakennerahastojen rahoitustoiminta jatkuu normaalisti. Uusia rahoituspäätöksiä tehdään ja maksatuksia käsitellään koko ajan. Tilanteet ja niiden vaatimat toimenpiteet käsitellään tapauskohtaisesti, mutta joustavasti, huomioiden yleinen tilanne. Tarvittavista muutoksista kannattaa keskustella rahoittajan kanssa.

> Lue lisää

Kevään 2020 ESR -haku - hankeideoita erityisesti miesten syrjäytymisen ehkäisyyn kaivataan

Kasvinalkuja kämmenillä.

Vuoden 2020 ESR -haku avautuu 1.4.2020.  Etelä-Suomen alueella voi jättää hakemuksia kaikkiin ESR:n erityistavoitteisiin kaikissa maakunnissa.

> Lue lisää

Lisärahaa yritysten kehittämiseen

Setelit.

Hämeen ELY-keskus myöntää pk-yrityksille kehittämisavustusta Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan maakuntien alueella. Kehittämisavustuksella tuetaan yritysten kehittämishankkeita yritysten kasvun ja kansainvälistymisen sekä tuotekehityksen yhteydessä. Vuoden 2020 budjettiin on tullut lisärahaa.

> Lue lisää

Uuden ohjelmakauden valmistelu on jo pitkällä

Kolikoita.

Uuden EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021–2027 valmistelu on jo pitkällä. Valmistelua tehdään sekä ministeriöissä että alueilla. Etelä- ja Länsi-Suomen 11 maakuntaa ovat tiiviisti mukana alueen yhteisessä valmistelussa. Valmisteluun osallistuvat maakunnan liitot, ELY-keskukset sekä keskeiset sidosryhmät.

> Lue lisää

Syksyn EAKR-hakukierrokselta jakoon 5,9 miljoonaa euroa hankerahoitusta

Tulppaaneja.

Etelä-Suomen kuuden maakunnan viimeisin EAKR-hankehaku päättyi 17.10.2019. Päätökset rahoitettavista hankkeista on tehty. 

> Lue lisää

Hämeen ELY-keskuksen maksatus- ja tarkastusyksikön ohjeita hanketoimijoille

Tarkastuslista.

Hämeen ELY-keskuksen maksatus- ja tarkastusyksikkö ohjeistaa hanketoimijoita mm. ESR-maksuhakemuksen liitteistä sekä palkkojen kohdistamisesta.

> Lue lisää

Hanke-esittely (ESR): eSports Education Ecosystem

eSports Education Ecosystem hanke alkoi maaliskuussa 2019 kolmen eri koulutusasteen toimijan yhteistyönä ja se toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Hankkeessa kehitetään monialaista ja moniammatillista eri koulutusasteet yhdistävää e-urheilun koulutuksellista toimintamallia (e-urheilun koulutusekosysteemiä), joka pystyy joustavasti vastaamaan e-urheilun toimialan kehittämisen ja kasvun tarpeisiin.

> Lue lisää

Hanke-esittely (EAKR): Vihreät matkaketjut

Funikulaari Kakolanmäellä.

Turun ja sen ympäryskuntien yhteinen joukkoliikenne FÖLI reittioppaineen, sähköbusseineen ja muine palveluineen on Varsinais-Suomessa edelläkävijä vähähiilisessä liikkumisessa ja matkaketjujen toimivuudessa.

> Lue lisää

ELY-keskuksen lakimies toimii rahoittajien ja maksajien tukena

Minna Laherto.

Lakimies Minna Laherto toimii oikeudellisen tuen antajana Hämeen ELY-keskuksessa. Laherto ei toimi suoraan hankkeiden oikeudellisena apuna vaan auttaa Hämeen ELY-keskuksen asiantuntijoita hoitamaan työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Lakimiehen työssä näkyvät yleinen hallinto-oikeus, julkisuusasiat, tietoturva- ja tietosuoja sekä julkiset hankinnat.

> Lue lisää

Kaipaako viestisi kiteytystä? - Ennakkotieto pitsauskoulutuksesta ESR-hankkeille

Piirroskuva hehkulampusta.

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen ESR-hankkeille syksyllä 2020  pitsauskoulutusta, jossa pureudutaan hankeviestinnän haasteisiin. Koulutuksia järjestetään kolme Etelä-Suomen alueella.

> Lue lisää

Muuta ajankohtaista

Uusi opas sukupuolten tasa-arvon edistämiseen hankkeissa

Osallistu uuden ohjelmakauden EURA 2021 -tietojärjestelmän käytettävyystestaukseen

EU in my region -kampanja starttasi

Regio Stars -kilpailuun haussa tähtihankkeita

Henkilöstöuutisia

Hämeen ELY-keskuksessa on tapahtunut muutamia henkilöstömuutoksia.

> Lue lisää


Tulevia tapahtumia


Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Tämän Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeen julkaisi Hämeen ELY-keskus, joka hallinnoi Etelä-Suomen ESR-rahoitusta ja EAKR-yritystukiarahoitusta. Seuraava uutiskirje ilmestyy alkukesällä ja sen toimittaa Uudenmaan liitto, joka koordinoi Etelä-Suomen EAKR-rahoitusta.

> Etelä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa


Maakunnan liittojen ja ELY-keskuksen rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Etelä-Suomessa:

> Maakunnan liitot 
> ELY-keskus

> Rekisteriseloste

 


Näytetään tulokset 2 - 2 / 25
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 25