Uutiskirjeet

Etelä-Suomen rakennerahastot julkaisee uutiskirjettä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Aikaisemmin ilmestyneisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Seuraava uutiskirje ilmestyy ennen joulua 2020.

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 1/2014, kesäkuu 2014

Rakennerahastoyksiköiden sekä maksatus- ja tarkastusyksiköiden päälliköt nimitetty

Etelä-Savon, Hämeen, Keski-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset ovat nimittäneet päälliköt rakennerahasto- ja maksatus- ja tarkastusyksiköihinsä. Uudet päälliköt nimitettiin tehtäviinsä 1.6.2014 alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Hämeen ELY-keskukseen rakennerahastoyksikön päälliköksi nimitettiin Sinikka Kauranen Hämeen ELY-keskuksesta ja maksatus- ja tarkastusyksikön päälliköksi Anette Mäkelä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

     

Chefer utnämnda för strukturfondsenheterna samt betalnings- och kontrollenheterna

NTM-centralerna i Södra Savolax, Tavastland, Mellersta Finland och Norra Österbotten har utnämnt chefer för deras strukturfonds- och betalnings- och kontrollenheter. Cheferna utnämndes för viss tid, fem år, från och med den 1 juni 2014.

Som chef för strukturfondsenheten i Tavastlands NTM-central utnämndes Sinikka Kauranen från Tavastlands NTM-central, och som chef för betalnings- och kontrollenheten utnämndes Anette Mäkelä från Sydöstra Finlands NTM-central.

Lue lisää päälliköiden esittelyt
 

Etelä-Suomen ESR -haku 5.5.-1.9.2014

Hämeen ELY-keskus on avannut Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 -ohjelman ESR-haun Etelä-Suomen alueella (Häme, Kaakkois-Suomi ja Uusimaa). Haussa etsitään nuorille (alle 30-vuotiaille) suunnattuja koulutukseen, työllistymiseen ja osallisuuden tukemiseen liittyviä hankkeita.

Hakuohje (pdf)
Anvisningar för sökanden (pdf)

Toukokuun hakuinfojen materiaalit:
Mitä ja miten voin hakea? Etelä-Suomen ESR-haku 2014 ja ESR-haut 2015 (pdf) 
Hur ansöker jag och om vad? (pdf)
Mikä muuttuu aiemmasta? Katso-tunnistautuminen, EURA2014-järjestelmä ja uudet kustannusmallit (pdf)
Katso-autentisering, EURA2014-systemet och nya kostnadsmodeller (pdf)

Kesäkuun hakukoulutusten materiaalit:
ESR-hakukoulutus, kesäkuu 2014 (pdf)
Ansökningsutbildning juni 2014 (pdf)

Lue lisää Rakennerahasto> Etelä-Suomen suuralue> Ajankohtaista> Hakuajat , josta edelleen Etelä-Suomen ESR-haku (5.5.-1.9.2014)
 

Rakennerahasto-ELY valmiina uuden kauden tehtäviin

Hämeen ELY-keskus hoitaa rakennerahasto-ohjelmien rahoitus- ja maksatustehtäviä Etelä-Suomen alueella. Alueeseen kuuluvat Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan maakunnat. Rahoitusyksikössä on tällä hetkellä töissä 17 henkilöä, joista kolme on sijoittunut Kouvolaan, kuusi  toimii Helsingissä sekä kahdeksan Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Kesän ajan yksikössä on lisäksi kaksi kesätyöntekijää, jotka mm. huolehtivat kuluneen ohjelmakauden materiaalien arkistoinnista. Näin ollen asiantuntijapalvelua on saatavissa kaikilla alueilla. Yksikön päällikkönä toimii Sinikka Kauranen.

Yhteystiedot löydät sivulta Rakennerahasto> Etelä-Suomen suuralue> Yhteystiedot> ELY-keskus

Lue lisää Rakennerahasto-ELYstä
 

Ohjelmakauden 2007-2013 seurantalomakkeet 31.8.2014 mennessä

Seurantakauden 1.1.-30.6.2014 (kausi 1) määräaika EURA2007-järjestelmässä on 31.8.2014.

Seurantalomakkeen täyttämistä varten kirjaudutaan EURA2007-järjestelmään tunnuksilla, jotka on alun perin saatu projektihakemuksen täyttämistä varten. Seurantatiedot tulee toimittaa kaikilta niiltä seurantakausilta, jotka sisältyvät projektisuunnitelman mukaiseen projektin toteutusaikaan. Lomake on toimitettava myös sellaisilta seurantakausilta, joille ei mahdollisesti ole syntynyt mitään seurantalomakkeilla ilmoitettavia suoritteita.  Seurantalomakkeet tulee täyttää ja jättää viranomaiskäsittelyyn kronologisessa järjestyksessä projektin alusta alkaen.

Toteuttajan kannattaa tulostaa lomake myös ennen viranomaiskäsittelyyn jättämistä, jolloin mahdolliset virheet on helppo havaita ja korjausten tekeminen on vielä mahdollista. Lopullinen allekirjoitettava viranomaiselle lähetettävä lomake tulostetaan vasta sen jälkeen, kun lomake on järjestelmän välityksellä jätetty viranomaiskäsittelyyn.

Seurantalomakkeen paperiversio tulee toimittaa siihen osoitteeseen, joka rahoituspäätöksen etusivulla on merkitty rahoittavan viranomaisen osoitteeksi (Lahti, Helsinki, Hämeenlinna tai Kouvola).

Käyttöohjeet löytyvät osoitteesta www.eura2007.fi > Käyttöohjeet > Seurantalomakkeiden täyttäminen
 

Uutiskirjeistä

TEMin rakennerahastoryhmän uutiskirje
TEMin rakennerahastoryhmä julkaisee nykyisin uutiskirjettä uuden rakennerahastot.fi -verkkopalvelun uutiskirjetoiminnolla. Vanhan rakennerahastojen uutiskirjeen tilaus ei siirry automaattisesti uuteen verkkopalveluun. Jos haluat jatkossa viestin uutiskirjeen ilmestymisestä, tilaa uutiskirje verkkopalvelusta Rakennerahasto> Ajankohtaista> Uutiskirjeet> Uutiskirjeen tilaus.

Etelä-Suomen suuralueen uutiskirje
Myös uuden Rakennerahastot.fi -verkkopalvelun Etelä-Suomen suuralueen puolella on erikseen oma uutiskirjeensä, joka tilaus löytyy vuorostaan kohdasta Rakennerahasto> Etelä-Suomen suuralue> Ajankohtaista> Uutiskirjeet> Uutiskirjeen tilaus. Edellä mainittu valtakunnallinen ja tämä alueellinen uutiskirje pitää tilata erikseen, koska niillä on eri jakelulistat.
 

Rakennerahastot.fi-verkkopalvelu uudistunut

Rakennerahastot.fi on verkkopalvelu Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoituksen hakijoille, viranomaisilla ja kaikille EU-rahoituksesta kiinnostuneille.

Uudistuneella sivustolla kerrotaan ohjelmakauden 2014-2020 rakennerahastotoiminnasta Suomessa. Valtakunnallisesta osiosta (teemaväri vihreä) löydät tietoa mm. Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelmasta. Hakijalle-osiosta löytyy hakuvaiheessa huomioon otettavaa tietoa; mm. millainen hanke voi saada rahoitusta ja miten rahoitusta haetaan. Hanketoimijalle osiossa on lait ja asetukset, ohjeita tuensaajalle sekä viestintäasioita (logot ja pohjat). Viestintäohje julkaistaan sitten, kun komissio on hyväksynyt asiaa koskevan täytäntöönpanosäädöksen.

Vanha sivusto on rakennerahastokauden 2007-2013 arkistosivusto, jota ei enää päivitetä. Sinne pääset uuden verkkopalvelun valtakunnallisen osion etusivulta kohdasta 2007-2013 tai suoraan tästä. Vanhalta sivustolta löytyvät mm. ohjelmakauden 2007-2013 viestintäaineistot. Uuden ohjelmakauden viestintäaineistot (sovelletaan ohjelmakauden 2014-2020 varoilla toteutetuissa hankkeissa) vuorostaan löytyvät uudesta verkkopalvelusta kohdasta Rakennerahasto> Hanketoimijalle> Viestintä.

Suuralueiden sivuille pääset valitsemalla kyseisen alueen etusivulla olevasta Suomen kartasta. Etelä-Suomen sivuilla (teemaväri oranssi) kerrotaan ohjelmakauden 2014–2020 ajankohtaisista asioista, rakennerahastotoiminnalla rahoitettavien kehittämistoimien painopisteistä sekä rahoituksen hakemisesta Etelä-Suomen alueella. Etelä- ja Länsi-Suomelle ollaan laatimassa yhteistä alueellista suunnitelmaa, joka tarkentaa valtakunnallisen Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelman toteutusta.

Hämeen ELY-keskus palvelee ESR-rahoituksen ja EAKR-rahoitukseen kuuluvien yritystukien osalta Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan alueilla. Uudenmaan liitto palvelee EAKR-rahoituksen osalta Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla. Varsinais-Suomen ESR-rahoituksesta vastaa Keski-Suomen ELY-keskus; tästä löytyy tietoa sivuston Länsi-Suomen suuralueen osiosta. Etelä-Suomen suuralueen sivuilta löydät mm. alueen tapahtumat ja sieltä löytyy myös alueella käynnissä olevat haut.

Valtakunnallisten ja suuralueiden sivujen ruotsinkielinen osio julkaistaan kesän aikana.
 

Riitta Mattila eläkkeelle

Rahoituskoordinaattori Riitta Mattila Kouvolasta jää syksyllä eläkkeelle.

Lue lisää Riitan haastattelu
 

Hanke-esittelyjä

Tutustu kahteen nuorille suunnattuun ESR-hankeeseen, jotka on rahoitettu ohjelmakauden 2007-2013 varoista.

Paikantaja, S11361
Lue lisää Paikantaja-hankkeesta

Petra  - Nuoret työhön ja kouluun,  S11343
Petra – Nuoret uusille urille, S12340
Lue lisää Petra-hankkeesta
 

Hämeen ELY-keskuksen RR-rahoitusyksikkö sekä maksatus- ja tarkastusyksikkö toivottavat kaikille lämmintä kesää. Ladataan kesälomalla akkuja loppuvuoden koitoksiin sekä uuden, alkaneen ohjelmakauden haasteisiin.

Tämän Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeen julkaisi Hämeen ELY-keskus.  
 

 


Näytetään tulokset 26 - 26 / 26
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 26