Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 4/2018Hankehaut

Itä-Suomessa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) hankehaut päättyvät 15.2.,17.5. ja 30.9.2019, pl. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, jonka EAKR-kehittämishanketuissa on jatkuva haku ilman määräaikoja.
Lue lisää. 

 Itä-Suomen hankehaku tuotti hyvän sadon

Syyskuun lopussa päättyneessä Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman hankehaussa saatiin 85 hakemusta, joilla tukea haettiin yli 38 miljoonaa euroa.
Lue lisää. 
 
Pohjois-Savo panostaa veto- ja työvoimaan

Pohjois-Savossa pito- ja vetovoima sekä osaavan työvoiman saatavuus nousevat keskiöön EU-kauden lopulla. Maakunnassa käytettävissä olevia EU-varoja tulee lisäksi suunnata aiempaa enemmän hankkeisiin, joilla lisätään kansainvälisyyttä ja yritysten kilpailukykyä. Panostamalla osaamiseen sekä tki-ympäristöjen parempaan hyödyntämiseen, halutaan edistää elinkeinoelämän elinvoimaisuutta.
Lue lisää.

 Metsäkoneopetuksen automatisoitu opiskeluympäristö valmistui
EAKR-rahoituksella

Tavoitteena ´Metsäkoneopetuksen automatisoitu opiskeluympäristö´ -hankkeessa oli rakentaa ja kehittää Pohjois-Karjalan ammattiopisto Riveria Valtimon koulutusyksikölle metsätraktorinkäytön simulaatioharjoitusalue: metsätraktorin käytönopetus- ja opiskeluympäristö. Opettajien työympäristö parani uuden valvomon myötä oleellisesti verrattuna aikaisempaan. Myös opiskelijat ovat olleet mielissään uusista kenttäsimulaattoreista.
Lue lisää.

 Business Center -toiminta käynnistyy Kuopiossa

Savilahden alueen kehittäminen on Pohjois-Savon ja Kuopion alueen merkittävin kehittämiskohde. Eri toimijoiden arvioidaan investoivan alueelle yli miljardi euroa seuraavien 10-15 vuoden kuluessa. Savilahteen rakentuu lähivuosina valtakunnan merkittävimpiin kuuluva osaamiskeskittymä ja innovaatioekosysteemi oppilaitosten, KYSin, tutkimuslaitosten ja yritysten ympärille.
Lue lisää.
 

 ESR-työllisyyshankkeiden hyvät käytännöt

Kansalliset ESR-koordinaatiohankkeet kokosivat Etelä-Savon ELY-keskuksen avustuksella työllisyyshankkeiden hyvät käytännöt valtakunnalliseksi, kaikille ESR-hanketoiminnan parissa työskentelevillä asiantuntijoille tarkoitetuksi avoimeksi julkaisuksi rakennerahastot.fi-verkkosivustolle. Julkaistu aineisto sisältää käynnissä olevan ohjelmakauden 2014–2020 ESR-rakennerahastohankkeissa kehitettyjä hyviä käytäntöjä. Julkaistuissa menetelmissä asiakaskokemus ja palveluprosessi on onnistunut erityisen hyvin.
Lue lisää.

 

          Ajankohtaista          

> Hakuajat Itä-Suomessa 

> Facebookissa Puhetta rahasta, ELY-keskus
   Tietoa EU:n julkisesta rahoituksesta yrityksille ja hanketoimijoille Itä-Suomessa. Tutustu!

> Puhetta rahasta -blogi - julkisella rahoituksella kasvua Itä-Suomeen. Lue kirjoituksiamme!

> Itä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa (www.rakennerahastot.fi >valitse alue: Itä-Suomi)

> Asiantuntijoidemme yhteystiedot Itä-Suomessa:

 

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Rakennerahastojen uutiskirjerekisterin tietosuojaseloste.

Seuraava Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje ilmestyy alkuvuonna 2019.