Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 04/2020

Hae hankkeellesi rahoitusta!

Itä-Suomessa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) rahoitusta voi hakea jatkuvasti ilman määräaikoja. Hankehakuja koskevat tiedot löytyvät rakennerahastot.fi Itä-Suomi -verkkosivulla julkaistavista hakukuulutuksista.
Lue lisää.

 

Yrittäjä Hannu Partanen Pilke-päiväkodin lasten kanssa.

Oppimisympäristöjen kehittäminen yhteistyössä yrittäjien kanssa, Itä-Suomen yliopiston hankekokonaisuus

Oppimisympäristöjen kehittäminen on ollut osa Itä-Suomen yliopiston strategista toimintaa ja erilaisiin oppimisympäristöihin liittyvää tutkimus- ja kehittämistyötä on tehty systemaattisesti useita vuosia. Kertynyttä osaamista on haluttu lähteä viemään eteenpäin maakunnan koulutusorganisaatioiden ja paikallisten yrittäjien yhteistyönä. Tavoitteena on ollut lisätä osaamista oppimisympäristöjen suunnittelusta mutta ennen kaikkea rohkaista yrittäjiä ja eri koulutusorganisaatioita yhteistyöhön ja oman osaamisen hyödyntämiseen. Kehittämiskohteina ovat olleet varhaiskasvatuksen, peruskoulujen, lukioiden sekä yliopistojen fyysiset oppimisympäristöt eri näkökulmista.
Lue lisää.

 

Poika poimimassa mansikoita mansikkaviljelmällä.

Pohjois-Savon elintarvikeketjun parhaat palat näkyvät uudella videolla

Pohjois-Savo voi ylpeillä elintarvikeosaamisellaan. Verkostotoiminnasta kasvua Pohjois-Savoon (VERKA) -hanke on tuottanut kansainvälisille markkinoille videon, jossa esitellään elintarvikeketjumme parhaat palat: laadukkaat raaka-aineet, läpinäkyvyys, digitaalisuus, t&k, kuluttajatutkimus ja koulutus.
Lue lisää ja katso video.

 

Mies kädessään tabletti-tietokone.

Itä- ja Pohjois-Suomen tutkimus- ja kehittämispalvelut koottu yhteen yritysten kasvun tukemiseksi

Kokosimme ELMO-yhteistyöryhmän voimin tietoa Itä- ja Pohjois-Suomen alueen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalveluista ELMO-verkkosivustolle. Sivustolla kuvataan yli 40 palveluntarjoajaa eli ns. innovaatioalustaa. Sivuston tarkoituksena on välittää tietoa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalveluista sekä toisille palveluntarjoajille että yrityksille yli maakuntarajojen.
Lue lisää.

 

Henkilön sormessa mittauslaite, jonka tulokset näkyvät matkapuhelimen näytöllä.

Living lab -toiminnalla luodaan käyttäjälähtöisiä ratkaisuja

Kuopio Health -yhteistyön keskiöön on noussut Kuopion kaupungin, Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Savonia-ammattikorkeakoulun tarjoama Living lab -toiminta. Palvelut mahdollistavat sovellusten, laitteiden ja palveluiden yhteiskehittämisen asiakkaiden ja ammattilaisten käyttökokemuksia hyödyntäen. Living lab -palvelut terveydenhuollon aidoissa ympäristöissä huomioivat yritysten tarpeet, mikä tarjoaa erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden hyvinvointiratkaisujen testaamiseen ja tuotekehitykseen. Living lab -toiminta edistää lisäksi erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyötä.
Lue lisää.

_______________________________________________________________

Tapahtumat ja tilaisuudet

Tervetuloa Pohjois-Savon EU-rahoitusinfoon 5.11.2020!

Aika: torstai 5.11.2020 klo 9.00–12.00
Paikka: verkkolähetys ja Pohjois-Savon liitto, Maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Tilaisuudessa esitellään Pohjois-Savon uuden kasvun suunnitelman 2020-2022 mukaisesti niitä painotuksia, joihin kehittämishankkeita kahden seuraavan vuoden aikana toivotaan erityisesti aluetalouden ja työllisyyden elvytyksen näkökulmasta. Pohjois-Savon uuden kasvun suunnitelma 2020-2022 julkaistaan maakuntahallituksen käsittelyn jälkeen viikolla 44 Pohjois-Savon liiton verkkopalvelussa (pohjois-savo.fi).

Rahoitusinfossa myös hankkeet pääsevät ääneen ja kertovat omista kokemuksistaan. Tilaisuuden lopuksi kuullaan katsaus EU-ohjelmakauden 2021-2027 sisältöihin ja käynnistymiseen. 

Rahoitusinfo järjestetään ensisijaisesti verkkolähetyksenä. Pohjois-Savon liiton maakuntasaliin voimme ottaa turvavälit huomioiden 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ohjeet verkkolähetykseen osallistumisesta lähetetään ilmoittautuneille.

Tilaisuus tallennetaan ja tallenne on katsottavissa tapahtumasivulla kaksi viikkoa julkaisun jälkeen.

Ohjelma ja ilmoittautuminen
 

Rahoitusinfon ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.pohjois-savo.fi/tietopalvelut/seminaarit-ja-tapahtumat/tapahtuma/pohjois-savon-eu-rahoitusinfo.html

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 30.10.2020.


_______________________________________________________________

Linkkejä hyödylliseen tietoon     

> Hakuajat Itä-Suomessa (rakennerahastot.fi)

> Itä-Suomen sivut rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa (rakennerahastot.fi/Itä-Suomi)

Tietoa yrityksen kehittämisavustuksesta:

> Facebookissa Puhetta rahasta - ELY-keskus  (facebook.com/puhettarahasta/)
   Tietoa EU:n julkisesta rahoituksesta yrityksille ja hanketoimijoille Itä-Suomessa. Tutustu!

Puhetta rahasta -blogi  (puhettarahasta.com) - julkisella rahoituksella kasvua Itä-Suomeen. Lue kirjoituksiamme!

Asiantuntijoidemme yhteystiedot Itä-Suomessa:


_______________________________________________________________

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Linkit uutiskirjeen tilauslomakkeelle ja uutiskirjeen tietosuojaselosteeseen:
Uutiskirjeen tilaus |  Rakennerahastojen uutiskirjerekisterin tietosuojaseloste

 

Syksyn värikkäitä lehtiä ja toivotus mukavaa syksyä.