Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 2/2017

Rakennerahastoista eväitä Pohjois-Savon kehittämiseen – kevään haku päättyy 19.5.2017

Pohjois-Savossa on EU:n rakennerahastoista vuonna 2017 haettavissa reilu 41 miljoonaa euroa maakunnan elinkeinoelämän, innovaatiotoiminnan ja osaamisen kehittämiseen ja sitä kautta maakunnan kilpailukyvyn vahvistamiseen. Uutta otetta ja uusia avauksia kaivataan tutkimuksen kaupallistamiseen ja elinkeinoelämälähtöiseen kehittämistyöhön. Käynnissä oleva haku päättyy 19.5.2017.
Lue lisää.
 

Etelä-Savossa käynnissä ylimääräinen hankehaku 9.6.2017 asti

Etelä-Savossa järjestettiin ideahaku ESR- ja EAKR-hankkeista, jotka tukisivat Etelä-Savon maakuntastrategian Puhtaasti paras! toteuttamista. Tämä ideahaku on nyt päättynyt ja sen pohjalta on käynnistetty EU-hankehaku, johon voi jättää hakemuksia 9.6.2017 asti. Haun tavoitteena on saada uusia innovatiivisia ja yrityslähtöisiä avauksia, jotka tukevat Etelä-Savon kolmea stategista kärkeä VESI, METSÄ ja RUOKA.
Lue lisää.
 

Teknologiakokeiluja IkäOTe-hankkeessa

Helmikuussa 2017 päättyneessä kaksivuotisessa Ikääntyvien oppiminen ja hyvinvointiteknologiat (IkäOTe) -hankkeessa (http://www.ikaote.fi/) tutkittiin ja kokeiltiin turvallisuuteen ja vuorovaikutukseen liittyviä teknologisia ratkaisuja ikääntyvien ja muistisairaiden henkilöiden hyvinvoinnin ja kotona asumisen tukemiseksi. Hanketta toteuttivat Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Joensuun kaupunki. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto oli myöntänyt hankkeelle Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Hankkeen tuloksena syntyi monenlaista uutta tietoa, toimintamalleja ja osaamista suhteessa teknologian mahdollisuuksiin tukea ikäihmisten hyvinvointia ja oppimista.
Lue lisää.


Digitalia - datasta tiedoksi ja tieto käyttöön

Rakennerahastojen tuella on käynnistetty EAKR-hanke Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus – Digitalia. EAKR-tuki on mahdollistanut monitieteisen ja valtakunnallisesti ainutlaatuisen Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen perustamisen Mikkeliin.

Tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitalia syventää osaamista digitaalisten aineistojen hallinnassa ja säilyttämisessä. Digitalia on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Helsingin yliopiston ja Kansalliskirjaston yhteinen tutkimus- ja kehittämiskeskus.
Lue lisää.


Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu -hanke muuttaa digipuheen arjen teoiksi ja työvälineiksi  

Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu -hanke aloitti vuosi sitten tiettävästi Suomen ensimmäisenä, maakunnallisena digitalisaation edistämishankkeena, jolla on riihikuivaa siemenrahaa uusien työkalujen ja toimintatapojen kokeilemiseen ilman, että ne on kohdistettu tietylle toimialalle. Tämä on tuonut pohjoissavolaiselle hankkeelle paljon valtakunnallistakin näkyvyyttä ja huomiota, sillä useimmat digihankkeet keskittyvät uusien toimintamallien kehittämiseen ilman, että niitä voidaan tukea konkreettisilla kokeiluilla. Tämä on yksi suomalaisen digiedistämisen suurimpia puutteita: abstrakti digipuhe ei konkretisoidu teoiksi, konkreettisiksi esimerkeiksi omassa arjessa.
Lue lisää.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tulevia tapahtumia ja koulutuksia

Eurooppa-päivän valtakunnallinen päätapahtuma Kuopiossa 9.–10.5.2017
Eurooppa lautasella -ruokakulttuurifestivaalina, lisäksi yleisötilaisuus ohjelmaravintola Maximissa.
Lisätietoja Pohjois-Savon liiton verkkosivuilta (www.pohjois-savo.fi)


Käytätkö hankkeessasi Kykyviisaria? Oletko kiinnostunut kehittämään Kykyviisaria entistä paremmaksi?
Kykyviisari-mittarityöpaja II 16.5. Helsingissä.
Tervetuloa mukaan kaikki työ- ja toimintakyvyn arvioinnista kiinnostuneet!
Ilmoittautuminen tästä linkistä (ttl.fi/tapahtumat).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muuta ajankohtaista

> Rakennerahastot Facebookissa Yritys- ja hankerahoitus Itä-Suomi  Tykkää sivusta!

> Hakuajat Itä-Suomessa

> Rakennerahastot.fi > Itä-Suomi -verkkopalvelu (www.rakennerahastot.fi >valitse alue: Itä-Suomi)

> Rakennerahastoasiantuntijoiden yhteystiedot Itä-Suomessa:


Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Seuraava uutiskirje ilmestyy elo-syyskuussa 2017.


Aurinkoista kevättä!