Työhyvinvointia edistämään!

Työstä tuottavuutta ja hyvinvointia - Etelä-Savo -hanke (ESR) tarjoaa verkostoineen tänä syksynä ja talvena useita työhyvinvointia edistäviä tapahtumia. Tutustu tarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan!

Tyhytuupparivalmennus

Työhyvinvoinnin edistämiseen valmentava tyhytuupparivalmennus järjestetään loka-joulukuussa 2017. Valmennus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tuuppaamaan oman työyhteisönsä työhyvinvointia eteenpäin, toimimaan työhyvinvointiagentteina/tyhytuuppareina ja kehittämään omaa sekä työkaverin selviytymiskykyä muutoksessa. Tyhytuupparivalmennuksessa saa käytännön työkaluja ja valmiuksia tukea omaa työyhteisöään muutoksessa.

Valmennuksen näkökulmia ovat Marja-Liisa Mankan kokonaisvaltainen työhyvinvointimalli, voimavaralähtöinen työhyvinvointiajattelu sekä työelämän laatu ja tuotavuus. Lopullinen valmennuksen sisältö muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan.

Valmennus koostuu sparrausklinikoista, vertaisoppimisesta ja teemapajoista. Tyhytuupparit tekevät valmennuksen välitöinä ketteriä kokeiluja työhyvinvoinnin edistämiseksi omissa työyhteisöissään soveltaen oppimiaan taitoja ja työkaluja. Valmennus järjestetään pääosin Mikkelissä.

Tarkemmat ajankohdat, tiedot sisällöstä ja ilmoittautumislinkki valmennuksesta laitetaan lähiaikoina Hyvä työelämä Etelä-Savo -verkkosivulle (www.hyvatyoelama.fi/etela-savo).

Tyhy-markkinat Mikkelissä

Tyhy-markkinat Mikkelipuistossa ja Greenerissä torstaina 14.9. klo 8-12. Brunssia ja tyhy-tietoutta tarjolla non-stop klo 12 asti.

Tapahtumassa työterveys-, työturvallisuus- ja työhyvinvointiyritysten esittelyä ja näytteilleasettajien tietoiskuja. Tarjolla alustukset aiheista: myötätunto ja myötäinto työelämässä, voimavarat työssä sekä työyhteisösovittelu. Markkinoilla pääset tutustumaan taiteen ja luonnon hyvinvointivaikutuksiin, terveysliikuntaan, puistojoogaan ja Fibion arkiaktiivisuusmittariin. Lisäksi leppoisaa verkostoitumista kahvittelun yhteydessä.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, niin isoille kuin pienillekin työpaikoille ja yrittäjille Etelä-Savon alueella. Greenerissä on koko tilaisuuden ajan tarjolla non stop brunssi ja työhyvinvointiverkostolaisten tyhykahvila, jossa mahdollisuus keskustella ajankohtaisista työelämään liittyvistä aiheista.

Jos olet kiinnostunut tulemaan näytteilleasettajaksi, laitathan viestiä: tyhyverkosto@ttl.fi

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua tarjoilujen takia, alla linkki.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Etelä-Savon Tyhyverkosto ja Työterveyslaitoksen TyhyverkostoX –hanke (TTT-Palvelut). 

Tyhy-markkinat Pieksämäellä ja Savonlinnassa

Tyhy-markkinat tulossa myös Pieksämäelle 4.10 klo 8–12. Savonlinnassa olemme mukana tyhy-kahvilaosastolla Hyvinvointimessuilla Tanhuvaarassa 15.9. klo 9–14.

Esimiesiltamat

Esimiesiltamat 31.10.2017 klo 17–19 Mikkelissä (paikka auki vielä). Esimiesiltamissa pureudumme draaman keinoin vuorovaikutustaitoihin. Lisätietoa tulossa pian Hyvä työelämä Etelä-Savo -verkkosivuille.

Linkit:
Hyvä työelämä Etelä-Savo -verkkosivusto
Ilmoittautuminen 14.9.2017 Tyhy-markkinat -tapahtumaan
 

Työhyvinvoinnista faktaa:

Marja-Liisa Mankan mukaan työhyvinvoinnin kehittämisen tavoite on hyvinvoiva henkilöstö ja keskeinen sivuvaikutus on tuloksellinen toiminta. Työhyvinvointi lisää työntekijän motivaatiota ja sitoutumista työhönsä. Työhyvinvointiin panostamalla työnantaja panostaa samalla kilpailukykyyn ja parempaan tuottavuuteen. Kun työhyvinvointi paranee, hyötykäytössä oleva työaika kasvaa, sairauskulut pienenevät ja koko organisaation toimintakyky kasvaa. Työhyvinvoinnin on todettu pienentävän kustannuksia, parantavan kustannustehokkuutta, työtyytyväisyyttä, motivaatiota, työilmapiiriä ja palvelutasoa. Siten se lisää asiakastyytyväisyyttä, kasvattaa yhteistä osaamista ja parantaa organisaation oppimista. Hyväksi koettu työhyvinvoinnin tila myös lisää sitoutumista organisaatioon

 

Työstä tuottavuutta ja hyvinvointia - Etelä-Savo -hanke

Hankkeen tavoitteena on kehittää eteläsavolaista työelämän laatua ja aktivoida työorganisaatioita työelämän kehittämiseen. Hanke on Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama maakunnallinen koordinaatio - ja verkostohanke, joka alkoi 1.1.2016 ja päättyy 31.12.2017.

 

Lisätietoa:
Projektiasiantuntija, Työstä tuottavuutta ja hyvinvointia - Etelä-Savo -hanke, Etelä-Savon ELY-keskus, minna.lehesvuori(at)ely-keskus.fi