Loppukiri -tapahtuma keräsi ison joukon hanketoimijoita yhteen Keski-Suomessa

Keski-Suomessa järjestettiin Loppukiri -tapahtuma EU-hanketoimijoille ja hanketoiminnasta kiinnostuneille 14.11.2018. Tilaisuus oli Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR), Euroopan sosiaalirahaston (ESR) sekä Euroopan maaseuturahaston yhteinen. 

Tapahtumassa käytiin läpi Keski-Suomen maakunnan odotuksia sekä rahastojen rahoitusnäkymiä. Keski-Suomen liiton aluekehitysjohtaja Pekka Hokkanen kertoi maakunnan odotuksista, joissa nousi esille mm. maakuntaohjelman strategiset kärjet ja niiden yhdyspinnoilla työskentelyn tärkeys. EU -ohjelmakauden 2014-2020 hanketoiminta lähestyessä loppusuoraa viimeisiä rahoja laitetaan jakoon. Rahoittajat painottivat hankkeissa tarve- ja asiakaslähtöisyyden sekä pysyvyyden ja vaikuttavuuden tärkeyttä.

Tapahtuman pääasia oli hanketreeni, jossa työstettiin hankkeiden tavoitteita, tuloksia, pysyvyyttä sekä näkyvyyttä. Ryhmissä saatiin aikaan hyviä keskusteluita ja ideoita, joita aiotaan lähteä jatkokehittämään. Tilaisuudessa myös verkostoiduttiin ja saatiin vinkkejä hyvän hankehakemuksen tekemiseen.

Tapahtuman järjestivät Keski-Suomen ELY-keskus ja Keski-Suomen liitto sekä valmennusvastaavana toimi Futuresgardenin Seija Kiiskilä.