« Takaisin

Hae EAKR-tukea Etelä-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen, Pohjanmaalle tai Satakuntaan 15.1.2021 mennessä

Alkaa: 20.11.2020
Päättyy: 15.1.2021

Sisältö:

EAKR-rahoitushaku on avoinna Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Satakunnan rahoituskehyksistä. Lue Pirkanmaata koskevasta ideahausta kohdasta lisätiedot.

Tässä haussa mukana olevat maakunnan liitot osoittavat tukea toimintaan, jonka kohderyhminä ovat erityisesti yritykset. Liitot eivät kuitenkaan tue yksittäisen yrityksen liiketoiminnan kehittämistä. Tukea voi hakea kaikkiin rakennerahasto-ohjelman toimintalinjan kaksi erityistavoitteisiin.

Hankkeille suunnataan rahoitusta, joka on osa alueiden kehittämisen koronaelvytyspakettia. Maakuntien laatimat selviytymissuunnitelmat ohjaavat rahoituksen käyttöä koronakriisin vuoksi heikentyneen aluetalouden ja työllisyyden elvyttämiseen sekä uuden kasvun luomiseen. Tutustu alueesi selviytymissuunnitelman sisältöön hakuohjeesta löytyvän linkin kautta.

Yksityiskohtaiset maakuntakohtaiset hakuohjeet löytyvät seuraavien linkkien takaa:


Valintakriteerit:

Hankkeiden valinnassa käytetään rakennerahasto-ohjelman seurantakomitean hyväksymiä yleisiä ja erityisiä valintaperusteita. Valintaperusteisiin sekä hakijalle osoitettuihin muihin tietoihin voi tutustua Rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa. Ohjeisiin kannattaa perehtyä huolella jo ennen hakemuksen viimeistelyvaihetta.


Hakemusten toimitustapa:

Hakemukset tulee toimittaa 15.1.2021 mennessä sähköisesti Eura 2014 -järjestelmässä Pirkanmaan liitolle. Käsitteleväksi liitoksi valitaan toiminnan kohdistumisen mukaan joko Etelä-Pohjanmaan liitto, Keski-Suomen liitto, Pohjanmaan liitto tai Satakuntaliitto. 

EURA 2014 -järjestelmän hakijan palveluihin tunnistaudutaan Suomi.fi-tunnistuksen avulla joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Katso-tunnistautuminen ei enää ole käytössä. Lisätietoa tunnistautumisesta löydät mm. täältä. 


Toimitusosoite:

Ks. hakemusten toimitustapa.


Lisätiedot:

Tuettavien hankkeiden tulee kerryttää rakennerahasto-ohjelman mukaisia tuotoksia. Tavoiteltujen tuotosten saavuttamista arvioidaan jo hakemusvaiheessa hakemusasiakirjan kohdassa 12. Eura-hakulomakkeesta avautuu Tuotosindikaattorit-otsikon kysymysmerkin takaa lisätietoja kohdan täyttämisestä.

Hakemusta erityistavoitteeseen 3.2 Uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittäminen valmistelevan kannattaa ennen hakemuksen tekemistä tutustua Motivan laatimaan Vähähiilisyyden tausta-aineistoon. Se löytyy rakennerahastot.fi-sivustolta hakijan materiaalipankista. Aineistossa käsitellään mm. hyvän vähähiilisyyshankkeen tunnusmerkkejä ja esitetään esimerkkikysymyksiä toiminnan vähähiilisyyden arvioinnin tueksi.

Huomioi että hankkeiden mahdollinen toteutusaika on useimmissa tapauksissa tavanomaista lyhyempi. Lue tästäkin lisää maakuntasi hakuohjeesta.

Pirkanmaan osalta: Pirkanmaan liitto hakee 7.12.2020 asti hankeideoita Pirkanmaan selviytymissuunnitelman toimeenpanoa varten. Hankeideoita on mahdollista myöhemmin rahoittaa kansallisilla ja EAKR-varoilla. Hankeideat arvioidaan ja idean esittäjille annetaan alustava palaute hankeideasta. Varsinainen EAKR-haku avattaneen tammikuussa ja se päättynee helmikuussa 2021. Lue tarkemmat tiedot Pirkanmaan ideahausta täältä.


Linkit: