Hanketuloskortti - Olethan muistanut päivittää?

Hanketuloskortti on Länsi-Suomen rakennerahastohankkeiden projektipäälliköiden ja rahoittajien yhteinen työkalu ohjelmakaudelle 2014-2020. Se on tarkoitettu hankkeiden itsearviointiin ja oppimisen tarkasteluun, tulosten tunnistamiseen, vaikuttavuuden kuvaamiseen sekä kokonaiskuvan hahmottamiseen.

Pikaohjeesta löydät vinkit mitä kaikkea tuloskorttiin olisi hyvä päivittää!

Hyödynnä tuloskorttia myös yhteistyökumppaneiden, osaamisen ja valmiiden käytäntöjen löytämiseen.

Myös rahoittajat hyödyntävät tuloskortteja hankkeiden etenemisen tarkasteluun sekä rahoituspäätösten tekemiseen nähdessä mitä hankkeita aiheista on jo toteutettu.Tämän takia olisi tärkeää, että hankkeiden tuloskortit olisivat ajantasalla.

Tarvittaessa ota yhteyttä:

Jouni Kytösaari, Rahoitusasiantuntija
Puh. 0295 028 582

 


Ilmoittaudu mukaan ESR-hanketyöpajoihin

Keski-Suomen ELY-keskus on avannut Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi-Suomen alueella ajalle 14.12.2018-4.3.2019. Ennen haun päättymistä järjestetään kaksi saman sisältöistä Temaattiset torstait hanketyöpajaa:

• Tampereella 15.1.2019 (Scandic Tampere Koskipuisto)

• Porissa 31.1.2019 (Original Sokos Hotel Vaakuna)

Kohtaamisten tavoite on tarjota neuvoja ja sparrausta vaikuttavuuden lisäämiseksi omassa hanketyössä. Saat apua tavoitteidesi kirkastamiseen ja vaikuttavuuden kuvaamiseen. Työpaja on vuorovaikutteinen. Minialustusten jälkeen pääset soveltamaan oppeja heti käytäntöön ja työstämään omaa hankeaihiotasi. Tilaisuuksissa on lounas- ja kahvitarjoilu.

Päivän ohjelma

9:00 Aamupala tarjolla

10:00 Työpaja; vinkkejä hyvän hankehakemuksen laatimiseen. Rahoitusasiantuntijat mukana!

11.30 Lounas

12.30 Hakijoille sisällöllistä sparrausta; Hankevaikuttavuus

15:00 Tilaisuus päättyy

 

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin tämän linkin takaa: http://bit.ly/temaattiset2019

Lisätietoja tilaisuudesta löytyy kutsusta: https://bit.ly/2Lpxzc3

 

 


ESR-haku käynnissä 4.3.2019 asti

Keski-Suomen ELY-keskus on avannut Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi-Suomen alueella ajalle 14.12.2018-4.3.2019. Länsi-Suomen alueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Länsi-Suomen alueeseen luetaan tässä haussa myös Keski-Pohjanmaan maakunta.  

Hakuun kuuluvissa maakunnissa ovat haussa kaikki ESR- toimintalinjat ja erityistavoitteet. Maakuntakohtaiset painotukset löydät hakuohjeesta.

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää kaksi samansisältöistä Länsi-Suomen hanketyöpajaa ennen haun päättymistä:

Tampereella 15.1.2019 Scandic Tampere Koskipuistossa

Porissa 31.1.2019 Original Sokos Hotel Vaakunassa

Tilaisuuksissa annetaan aamupäivällä vinkkejä hyvän hankehakemuksen laatimiseen ja iltapäivällä potentiaaliset hakijat saavat sisällöllistä sparrausta. Lisätietoja hanketyöpajoista ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä.

 

Tarkemmat hakuohjeet löydät "Hakuajat"-osiosta ja hakuohjeesta.

 

Lisätietoja

Länsi-Suomen ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijat

 


Kevään 2019 EAKR-haun ohjeet julkaistu

Koko Pirkanmaan liiton koordinaatioalueella on jälleen haettavissa EAKR-rahoitusta. Maaliskuun 4. päivään asti jatkuva haku koskee näin ollen Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla tai Satakunnassa toteutettavaksi kaavailtuja kehittämishankkeita. Hankkeen toteutus useamman maakunnan alueella on mahdollista ja siihen myös rohkaistaan.  

Rahoitettavien hankkeiden toimintaa voidaan jatkaa vielä vuoden 2020 jälkeen sen estämättä, että hankkeita tuetaan Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelman 2014–2020 varoin.

Pirkanmaan osalta kyseessä on tekoälyn soveltamiseen ja hyödyntämiseen liittyvä teemahaku. Hankkeiden valinnassa sovelletaan alueellista valintaperustetta, jolla halutaan turvata rahoitettavien tekoälyhankkeiden vastuullisuus. Muualla hakua ei ole erikseen teemoitettu, vaan rahoitusta osoitetaan rakennerahasto-ohjelman mahdollistamiin kehittämiskohteisiin laaja-alaisesti.

Katso tarkemmin haun sisällöstä ja tutustu hakuohjeisiin täällä.


Uusia rahoitusasiantuntijoita ESR-puolella

Länsi-Suomen alueella on tämän vuoden aikana aloittanut kolme uutta rahoitusasiantuntijaa ESR-puolella. Lue alta heidän esittelyt!

 

Nimeni on Jaana Rantavaara ja olen 51-vuotias syntyperäinen vaasalainen. Minulla on kaksi aikuista lasta, jotka niin ikään asuvat Vaasassa.

Aloitin ESR-hankerahoituksen rahoitusasiantuntijatehtävissä juhannuksen jälkeen (25.6.2018). Kuulun hallinnollisesti Keski-Suomen "rakennerahasto-ELYyn" ja tehtäväni sijoituspaikka on Vaasa.

Ennen ELY-keskukseen siirtymistä olen tehnyt pitkän, lähes 20 v., uran pankkialalla eri tehtävissä, viimeiset 10 vuotta toimin (Senior) Private Bankerina. Pankkialalla organisaatio- ja uudistustoimet ovat hurjan muutoksen kourissa. Keväällä 2018 lähdin miettimään tulevaisuuttani, mahdollisuuksiani ja uusia haasteita. Selailin avoimia työtehtäviä Vaasassa ja silmiini pisti juuri oikeaan aikaan, oikeanlainen tehtävä – innostuin heti ja otin puhelun siltä istumalta Taina Lommille. Laitoin hakemuksen heti puhelun jälkeen, ehkä kuukausi ennen hakuajan päättymistä ja jäin jännityksellä odottamaan tulevaa. Ilokseni sain odottamani puhelun, jota seurasi pari haastattelua ja nyt olen tässä, edelleen yhtä innoissani.

Olen luonteeltani tarkka, pidän asiakas- ja tiimityöstä sekä erilaisista "ratkaisutehtävistä", näitä ominaisuuksia luonnollisesti tarvitaan tässä tehtävässä.
Odotukseni tehtävää kohtaan ovat toteutuneet, työ on monipuolista ja haastavaa, opin joka päivä vähintään yhden uuden asian ja kokemani perusteella näin tullee jatkumaan vielä pitkään.


Harrastuksiini kuuluu mm. lenkkeily ja luonnossa liikkuminen, matkustelu uusien paikkojen ja kokemusten näkeminen/kokeminen.

 

 

Ari Pajukoski, 52 (ja joka vuosi yksi lisää…) Työskentelen Tampereella ja etäpäivinä kotona Orivedellä tai mökillä Naantalissa.

Aiemmin olen ollut 8 vuotta maksatustarkastajana ja siitä vajaan vuoden lisäksi maaseudun kehittämisen asiantuntijana eli myös myöntöpuolella (Maaseudun yritys- ja hanketuet). Ennen uraa valtiolla olen ollut maaseutuasiamiehenä, opettajana ja projektikoordinaattorina sekä yksityisyrittäjänä.

Odotan haastavampaa ja vaihtelevampaa työtä, mitä aikaisempi oli. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että haastetta on ymmärtää täysin erilainen toimintamalli, mitä maaseuturahoituksessa oli.

Vapaa-ajalla hoidan omaa kalastus- ja kokousmatkailun parissa toimivaa yritystä Naantalin Rymättylässä. Tuo yritys on ollut 25 vuotta yhdessä veljeni kanssa ja nyt on tarkoitus myydä yritys (tai lähinnä isohko kokoushuvila) ja keskittyä välillä muuhunkin. Kalastan mielelläni, mutta yrityksen puolesta kalastuksen asiakkaiden kanssa nykyisin hoitaa veljeni.  Tykkään myös ajoittain rakentaa ja remontoida ja olen sitä joskus tehnyt jopa ammattina tuon matkailuyrityksen kanssa. Edelleen silloin tällöin lupaudun tekemään jonkun pikkurempan tutuille.

Suurin intohimo on matkustelu ja teemmekin vaimon kanssa useita osin pidempiä ja osin lyhyempiä ulkomaanmatkoja vuosittain. Tähän harrastukseen menee kaikki omat ja lainatut rahat… Eli lomapäivät ja lomarahanvaihtovapaat ovat olleet todella tarpeen.

 

 

Olen Satu Tuimala ja työskentelen Keski-Suomen ELY-keskuksessa Jyväskylässä.

Työskentelin aiemmin Keski-Suomen TE-toimistossa valmennuspalveluiden suunnittelijana. Olin mukana suunnittelemassa, kehittämässä ja koordinoimassa alueelle kansallisella rahalla hankittavia palveluita. Tykkään kehittää ja laajentaa omaa osaamistani ja kun tämä rahoitusasiantuntijan paikka tuli hakuun, innostuin siitä välittömästi!

Odotan uudelta työltä paljon uusia yhteistyökumppaneita, mielenkiintoisia hankkeita ja uuden oppimista.

Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa varsin monipuolisesti ja lisäksi tykkään hoitaa pikku puutarhaani kesäisin.


Loppukiri -tapahtuma keräsi ison joukon hanketoimijoita yhteen Keski-Suomessa

Keski-Suomessa järjestettiin Loppukiri -tapahtuma EU-hanketoimijoille ja hanketoiminnasta kiinnostuneille 14.11.2018. Tilaisuus oli Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR), Euroopan sosiaalirahaston (ESR) sekä Euroopan maaseuturahaston yhteinen. 

Tapahtumassa käytiin läpi Keski-Suomen maakunnan odotuksia sekä rahastojen rahoitusnäkymiä. Keski-Suomen liiton aluekehitysjohtaja Pekka Hokkanen kertoi maakunnan odotuksista, joissa nousi esille mm. maakuntaohjelman strategiset kärjet ja niiden yhdyspinnoilla työskentelyn tärkeys. EU -ohjelmakauden 2014-2020 hanketoiminta lähestyessä loppusuoraa viimeisiä rahoja laitetaan jakoon. Rahoittajat painottivat hankkeissa tarve- ja asiakaslähtöisyyden sekä pysyvyyden ja vaikuttavuuden tärkeyttä.

Tapahtuman pääasia oli hanketreeni, jossa työstettiin hankkeiden tavoitteita, tuloksia, pysyvyyttä sekä näkyvyyttä. Ryhmissä saatiin aikaan hyviä keskusteluita ja ideoita, joita aiotaan lähteä jatkokehittämään. Tilaisuudessa myös verkostoiduttiin ja saatiin vinkkejä hyvän hankehakemuksen tekemiseen.

Tapahtuman järjestivät Keski-Suomen ELY-keskus ja Keski-Suomen liitto sekä valmennusvastaavana toimi Futuresgardenin Seija Kiiskilä.

 

 


Tekoälyn sovelluksiin haetaan rakennerahastojen tukea

Kaikkiaan 60 EAKR-hankehakemusta saapui Pirkanmaan liitolle lokakuun alussa päättyneellä viiden maakunnan (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta) EAKR-hakukierroksella. Haetun tuen kokonaismäärä oli yhteensä lähes 16 miljoonaa, kun käytettävissä on noin 10 miljoonaa euroa.

Hakijoiden ja suunniteltujen hankkeiden osatoteuttajien joukossa oli tällä kertaa lukuisia uusia tahoja, iloitsee ohjelmajohtaja Elina Hykkönen Pirkanmaan liitosta.

Paljon kiinnostusta kohdistui tekoälyn soveltamiseen ja hyvinvointi- ja terveysteknologian kehittämiseen liittyvien hankkeiden toteuttamiseen. Myös robotiikka on EAKR-hankkeiden suunnittelijoille keskeinen aihepiiri.  

Rahoittavat maakunnan liitot arvioivat saapuneet hakemukset ja valitsevat rahoitettavat hankkeet haun yhteydessä julkaistujen valintaperusteiden mukaisesti. Pirkanmaan liitto tekee rahoituspäätökset hakemuksille  lähikuukausina, ensimmäisten osalta vielä tämän vuoden puolella.

 


Hankkeiden tulosviestintä – hyvät käytännöt kiertoon

Tervetuloa mukaan hankeviestinnän aamupäivään 8.11.!

Joukko länsisuomalaisia EAKR- ja ESR-hanketoimijoita ja ELY:n ja maakunnan liittojen rahoittajia kokoontuu yhteiseen hankeviestinnän aamupäivään torstaina 8. marraskuuta klo 9–12. Tilaisuus toteutetaan videoneuvotteluna maakuntastudioiden välillä: Kokkolassa, Vaasassa, Seinäjoella, Jyväskylässä, Tampereella, Porissa ja Turussa on kussakin omat paikkansa varattuna tilaisuuteen.

Keskitymme pohtimaan hyviä käytäntöjä hankkeiden tuloksista viestimisessä. Niin konkariviestijät kuin aloittelijat ovat tervetulleita mukaan keskusteluun!

Kysy lisätietoja oman hankkeesi yhteyshenkilöltä ja ilmoittaudu osallistujaksi!

 

 


Toimi 5. lokakuuta mennessä: EAKR-haku avoinna

Pirkanmaan liitossa on käynnissä vuoden toinen EAKR-haku. Hakemuksia voi jättää 5.10. asti.

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan alueelle kohdistuviin kehittämishankkeisiin osoitetaan yhteensä lähes 10,3 miljoonaa euroa. Kukin maakuntaliitto valitsee rahoittamansa hankkeet.

Pirkanmaa myöntää tukea tekoälyn soveltamiseen ja hyödyntämiseen sekä sosiaali- ja terveysalan innovaatioympäristön kehittämiseen. Muissa alueen neljässä maakunnassa haun teemoja ei ole rajattu, vaan tukea voi hakea rakennerahasto-ohjelmaan ja maakuntaohjelmaan soveltuviin kehittämiskohteisiin.

Maakunnan liittojen myöntämän EAKR-rahoituksen kohderyhmiä ovat pk-yritykset, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot sekä kunnat. Mahdollisiin tuensaajiin kuuluvat näiden lisäksi myös mm. elinkeinojen kehittämisorganisaatiot, julkisomisteiset teknologia- ja osaamiskeskukset ja muut julkisyhteisöt. Yritysten on syytä huomioida, että maakunnan liitot eivät voi myöntää tukea yksittäisten yritysten liiketoiminnan kehittämiseen.

Hankeidean soveltuvuudesta rahoitettavaksi Euroopan aluekehitysrahastosta kannattaa kysyä maakuntaliiton rahoitusasiantuntijalta. Erityisesti organisaatioita, jotka eivät aiemmin ole hakeneet EAKR-rahoitusta, rohkaistaan tutkimaan rakennerahasto-ohjelman tarjoamia mahdollisuuksia.

Tarkemmat tiedot hausta löydät täältä.

 

 

 

 

 


Länsi-Suomen ESR-haku avautui 15.6.2018

Keski-Suomen ELY-keskus avaa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi-Suomen alueella ajalle 15.6.2018-3.10.2018. Länsi-Suomen alueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Länsi-Suomen alueeseen luetaan tässä haussa myös Keski-Pohjanmaan maakunta.  

Hakuun kuuluvissa maakunnissa ovat haussa kaikki ESR- toimintalinjat ja erityistavoitteet. Maakuntakohtaiset painotukset löydät hakuohjeesta.

Kannustamme hakijoita myös konkreettisten kokeiluhankkeiden suunnitteluun ja hakemiseen.

Tarkemmat hakuohjeet löydät "Hakuajat"-osiosta ja hakuohjeesta.

 

Lisätietoja

Länsi-Suomen ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijat


Näytetään tulokset 11 - 20 / 96
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 10