Hanketuloskortti on tilapäisesti poissa käytöstä

On syytä epäillä, että hanketuloskortti-sivustollamme on tapahtunut tietoturvaloukkaus. Olemme siirtämässä sivustoa uudelle palvelimille, jolla tietoturvapäivitykset on automatisoitu ja on suunniteltu etenkin Wordpress -sivustojen ylläpitoon. Siihen asti hanketuloskortti-sivusto on poissa käytöstä eikä uusia hanketunnuksia anneta. Pahoittelemme tilannetta.

 


Kokka kohti Suomea – avoin valtakunnallinen ESR-haku on käynnissä 3.6.-2.9.2019

Euroopan sosiaalirahaston rahoittavana viranomaisena toimiva Keski-Suomen ELY-keskus avaa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) valtakunnallisen hankehaun, joka rahoitetaan ESR:n valtakunnallisesta Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -teemasta. Haku toteutetaan yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toteuttaman Kokka kohti Suomea – Kansainvälisistä osaajista kasvua ja kilpailukykyä kasvukeskuksiin -koordinaatiohankkeen (S21492) kanssa.

Kansainvälisistä osaajista kasvua ja kilpailukykyä kasvukeskuksiin -hankekokonaisuuden alueellisten kasvukeskushankkeiden tavoitteena tulee olla Suomen työelämän houkuttelevuuden lisääminen kansainvälisten osaajien keskuudessa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on hankkeen aikana kehitettyjen käytäntöjen levittäminen ja vakiinnuttaminen osaksi kansallista käytäntöä. Hankehakemuksen tulee perustua kyseisen alueen konkreettisiin kasvu- ja rekrytointitarpeisiin, ja siten yritysten sitoutuminen hankkeeseen on oleellista. Lisäksi hankkeen tulee tähdätä maahanmuutto-, kotoutumis- ja elinkeinopalvelujen tiiviiseen yhteistyöhön, ja pyrkiä huomioimaan myös alalla toimivat järjestöt ja palveluntuottajat. Hankkeet voivat olla myös useamman kasvukeskuksen yhteisiä hankkeita, joilla voidaan myös tavoitella kansallisia toimintamalleja. Hankkeita voidaan toteuttaa yhden ELY-keskuksen alueella tai ylialueellisina.

Lue lisää hausta valtakunnallisilta sivuilta.


Eurooppa-päivänä 9.5. tapahtuu!

EU näkyy monin tavoin ihmisten arjessa maakunnissa ja EU-rahoituksella rahoitetut hankkeet ovat yksi osa näkyvyyttä. Eurooppa-päivän kunniaksi hankkeet esittäytyvät tapahtumissa. Tapahtumissa kerrotaan kansalaisille, mitä EU-rahoituksella on saatu aikaan.

Tampereella

Pirkanmaa on aktiivinen maakunta osana alueiden Eurooppaa. Tervetuloa siksi eurooppalaiseen juhlapäivään museokeskus Vapriikkiin! Piipahda tai viihdy vaikka koko päivän.

Hankkeiden minimessut
Mitä EU-rahoituksella on saatu aikaan? 30 pirkanmaalaista hanketta esittelee tuloksiaan klo 10–17

Puheenvuoroja ajasta ja ilmiöistä
Työ ja ilmasto muuttuvat, digitalisaatio etenee. Pysyvätkö kaikki mukana? Lyhyitä, kiinnostavia puheenvuoroja tulevaisuutta muokkaavista ilmiöistä klo 11–13.30. Mukana tubettaja Jennysvoices!

Eurovaalipaneeli
Kymmenen eri puolueiden meppiehdokasta toimittajien ja yleisön tentissä klo 14.30–16.30

Eurooppa-päivän ohjelma on maksuton. Messukävijöille sisäänpääsy museokeskuksen näyttelyihin alle puoleen hintaan (6 €, norm 13 €). Kahvitarjoilu ja arvonta.

Paikka: Museokeskus Vapriikki, Tampellan alue, Alaverstaanraitti 5, Tampere

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Lue lisää Pirkanmaan liiton sivuilta!

 

Jyväskylässä

Eurooppa-päivä Matarassa

Kansalaistoiminnankeskus Matara, KYT ry ja Välitin-hanke järjestävät Eurooppa-päivänä tapatuman Matarassa. Mukana on paljon EU-rahotteisia hankkeita Keski-Suomen alueelta. Tapahtumassa on ohjelmaa kaiken ikäisille!

Lue lisää Facebook-tapahtumasta!

 

ProjektiTori: JAMKin projektit Eurooppa-päivässä

ProjektiTorilla estradille pääsevät JAMKin EU-rahoitteiset projektit eli nyt oiva mahdollisuus tutustua JAMKin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan.

Lisätietoja: https://www.jamk.fi/fi/Tapahtumat/projektitori-jamkin-hankkeet-eurooppapaivassa---tule-tutustumaan/

 

Seinäjoella

Seinäjoella juhlistetaan Eurooppa-päivää torstaina 9.5.2019 EU-vaalitapahtuman merkeissä. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskuksen järjestämässä tapahtumassa eteläpohjalaiset pääsevät tutustumaan EU-vaaliehdokkaisiin ja heidän vaaliohjelmiinsa kahdessa eri tapahtumassa: vaalitorilla ja vaalipaneelissa.

Lisätietoja: https://epliitto.fi/ajankohtaista/eu-vaalit-tutuksi-eurooppa-paivana-952019
 

Vaasassa

Smart Growth Tools -tapahtuma 9.5.2019 (Technobothnia, Vaasa) tarjoaa yrityksellesi tilaisuuden tutustua uusien teknologioiden mahdollisuuksiin (mm. robotiikka, 3D-tulostus, esineiden internet, virtuaalitodellisuus) sekä teollisten palveluiden kehittämiseen ja yrityksen innovaatiotoiminnan uudistamiseen.

Tule kuulemaan lisää siitä, miten yrityksesi voisi hyödyntää uutta tekniikkaa ja kehittää liiketoimintaansa!                                                                                                                                                                            

Lisätietoja: https://www.obotnia.fi/rahoitus/hanketoimijoille/smart-growth-tools-fi/

 

Raumalla

 

Rauman kaupunki juhlistaa Eurooppa-päivää hanketeemalla 9.5. Samana päivänä on mahdollista tutustua Rauman alueen EU:lta tukea saaneiden kehittämishankkeiden toimintaan ja tuloksiin. Hankkeet ovat esillä Satakunnan ammattikorkeakoulun koordinoimassa Meremme tähden -tapahtumassa, joka järjestetään 9.5. klo 9–18 Merimäen kampuksella, osoitteessa Suojantie 2.

Lisätietoja: https://www.rauma.fi/ajankohtaista/rauman-kaupunki-juhlistaa-eurooppa-paivaa-hanketeemalla-9-5/

 

 

 


ESR haussa saatiin 53 hakemusta – Sparrausta uusille hankkeille tarjolla

Maaliskuun alussa päättyneessä Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaussa saatiin 53 hakemusta ja kolme lisärahoitushakemusta. Yhteensä rahoitusta haettiin noin 12.8 miljoonaa euroa.

Haun maakuntapohjaiset painotukset näkyvät hakemusten jakautumisessa toimintalinjoittain. Eniten hakemuksia saatiin toimintalinjaan 4 ja vähiten toimintalinjaan 5.

Hakemusten käsittelyaikataulusta on ilmoitettu hakemusten jättäneille.

Seuraava haku käynnistyy kesäkuussa.

Sparrausta uusille hankkeille

Keski-Suomen RR-ELY tarjoaa syksyn 2018 ESR-haussa myönteisen rahoituspäätöksen saaneille hankkeille apua vaikuttavuuden kuvaamiseen ja siitä viestimiseen. Myös aiemmin aloittaneet hankkeet ovat tervetulleita osallistumaan sparraukseen.

Temaattiset Torstait -hankesparrauksessa kukin hanke saa käyttöönsä kaksi onlinesparrausta (kevät 2019 ja syksy 2019) sekä mahdollisuuden osallistua syksyllä järjestettävään tapahtumaan ja webinaareihin.

Lue lisää Sparrauksesta kutsusta.

Hyödynnä myös materiaalipankista löytyvää Hankevaikuttavuus –aineistoa ja aineistoon liittyvää videota. Videon löydät täältä.

 


Tuleeko tulosta? Keski-Suomen rakennerahastot väliarviossa

Keski-Suomessa on EU:n rakennerahastojen ohjelmakaudella 2014-2020 käynnistynyt tähän mennessä 326 rakennerahastohanketta, joista 77 on päättynyt. Kaiken kaikkiaan hankkeiden rahoitus on ollut liki 113,4 miljoonaa, josta 54 prosenttia on ollut julkista rahoitusta. Rahoituksesta noin neljä viidesosaa on kohdistunut Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankkeisiin ja loput Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankkeisiin.

Maakunnan yhteistyöryhmä MYR on teettänyt väliarvion rakennerahastotoiminnan vaikuttavuudesta Keski-Suomessa. Väliarviota varten on haastateltu sekä hanketoimijoita että rahoittajan edustajia.

Väliarviossa rahoittajien toiminta saa kiitosta muun muassa rahoituksen kohdentumisesta yritystoiminnan kehittämiseen sekä nuoriin ja koulutukseen. Positiivista on myös yritysrahoituksen saaminen mukaan hankkeisiin. Hankkeet ovat kohdistuneet koko maakuntaan, ja Saarijärvi-Viitasaaren erityisasema harvaanasuttuna alueena näkyy rahoituksen kohdentumisessa.

Maakuntaohjelman kärjistä rakennerahastohankkeet ovat tukeneet etenkin bio- ja digitaloutta. Maakuntaohjelman tavoitteena on 10000 uutta työpaikkaa, 2000 uutta yritystä, 2 miljardia vientituloja ja yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostusten osuuden nostaminen 60%: iin kokonaispanoksesta. Toistaiseksi hankkeiden vaikutus tavoitteiden toteutumiseen, ja etenkin sosiaalirahaston hankkeiden yhteys maakuntaohjelmaan etäinen. Tyypillisesti hankkeiden vaikuttavuus ilmenee kuitenkin pitkällä aikajänteellä.

Keski-Suomessa hanketoimijat saavat rahoittajilta tukea ja neuvoja jo hakuvaiheessa. Väliarvion perusteella käytäntö on helpottanut hanketoimijoiden työtä merkittävästi. Tästä huolimatta hanketoimijoiden joukko on suppea, ja mukaan olisi suotavaa saada uusia tekijöitä. 

Tutustu konsulttitoimisto MDI:n tekemään arvioon kokonaisuudessaan.

Katso videot MYR:n jäsenten haastattelusta Youtubesta:

Taina Lommi ja Hilkka Laine

Mikko Tiirola ja Petri Salminen

 


Temaattiset torstait – Hanketyöpajojen materiaalit ovat julkaistu

Järjestimme tammikuun aikana kaksi samansisältöistä ESR-hanketyöpajaa Tampereella ja Porissa.

 

Hanketyöpajojen materiaalit löytyvät materiaalipankista. Nyt on julkaistu myös video, jossa on tiivistetysti kerrottu hanketyöpajojen sisältö! Katso video täältä.

Temaattiset torstait -toiminta jatkuu syksyllä järjestettävän tapahtuman merkeissä!

Tilaa uutiskirje sekä seuraa meitä Facebookissa niin pystyt ajantasalla ajankohtaisista asioista!


Hanketuloskortti - Olethan muistanut päivittää?

Hanketuloskortti on Länsi-Suomen rakennerahastohankkeiden projektipäälliköiden ja rahoittajien yhteinen työkalu ohjelmakaudelle 2014-2020. Se on tarkoitettu hankkeiden itsearviointiin ja oppimisen tarkasteluun, tulosten tunnistamiseen, vaikuttavuuden kuvaamiseen sekä kokonaiskuvan hahmottamiseen.

Pikaohjeesta löydät vinkit mitä kaikkea tuloskorttiin olisi hyvä päivittää!

Hyödynnä tuloskorttia myös yhteistyökumppaneiden, osaamisen ja valmiiden käytäntöjen löytämiseen.

Myös rahoittajat hyödyntävät tuloskortteja hankkeiden etenemisen tarkasteluun sekä rahoituspäätösten tekemiseen nähdessä mitä hankkeita aiheista on jo toteutettu.Tämän takia olisi tärkeää, että hankkeiden tuloskortit olisivat ajantasalla.

Tarvittaessa ota yhteyttä:

Jouni Kytösaari, Rahoitusasiantuntija
Puh. 0295 028 582

 


Ilmoittaudu mukaan ESR-hanketyöpajoihin

Keski-Suomen ELY-keskus on avannut Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi-Suomen alueella ajalle 14.12.2018-4.3.2019. Ennen haun päättymistä järjestetään kaksi saman sisältöistä Temaattiset torstait hanketyöpajaa:

• Tampereella 15.1.2019 (Scandic Tampere Koskipuisto)

• Porissa 31.1.2019 (Original Sokos Hotel Vaakuna)

Kohtaamisten tavoite on tarjota neuvoja ja sparrausta vaikuttavuuden lisäämiseksi omassa hanketyössä. Saat apua tavoitteidesi kirkastamiseen ja vaikuttavuuden kuvaamiseen. Työpaja on vuorovaikutteinen. Minialustusten jälkeen pääset soveltamaan oppeja heti käytäntöön ja työstämään omaa hankeaihiotasi. Tilaisuuksissa on lounas- ja kahvitarjoilu.

Päivän ohjelma

9:00 Aamupala tarjolla

10:00 Työpaja; vinkkejä hyvän hankehakemuksen laatimiseen. Rahoitusasiantuntijat mukana!

11.30 Lounas

12.30 Hakijoille sisällöllistä sparrausta; Hankevaikuttavuus

15:00 Tilaisuus päättyy

 

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin tämän linkin takaa: http://bit.ly/temaattiset2019

Lisätietoja tilaisuudesta löytyy kutsusta: https://bit.ly/2Lpxzc3

 

 


ESR-haku käynnissä 4.3.2019 asti

Keski-Suomen ELY-keskus on avannut Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankehaun Länsi-Suomen alueella ajalle 14.12.2018-4.3.2019. Länsi-Suomen alueeseen kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Länsi-Suomen alueeseen luetaan tässä haussa myös Keski-Pohjanmaan maakunta.  

Hakuun kuuluvissa maakunnissa ovat haussa kaikki ESR- toimintalinjat ja erityistavoitteet. Maakuntakohtaiset painotukset löydät hakuohjeesta.

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää kaksi samansisältöistä Länsi-Suomen hanketyöpajaa ennen haun päättymistä:

Tampereella 15.1.2019 Scandic Tampere Koskipuistossa

Porissa 31.1.2019 Original Sokos Hotel Vaakunassa

Tilaisuuksissa annetaan aamupäivällä vinkkejä hyvän hankehakemuksen laatimiseen ja iltapäivällä potentiaaliset hakijat saavat sisällöllistä sparrausta. Lisätietoja hanketyöpajoista ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä.

 

Tarkemmat hakuohjeet löydät "Hakuajat"-osiosta ja hakuohjeesta.

 

Lisätietoja

Länsi-Suomen ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijat

 


Kevään 2019 EAKR-haun ohjeet julkaistu

Koko Pirkanmaan liiton koordinaatioalueella on jälleen haettavissa EAKR-rahoitusta. Maaliskuun 4. päivään asti jatkuva haku koskee näin ollen Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla tai Satakunnassa toteutettavaksi kaavailtuja kehittämishankkeita. Hankkeen toteutus useamman maakunnan alueella on mahdollista ja siihen myös rohkaistaan.  

Rahoitettavien hankkeiden toimintaa voidaan jatkaa vielä vuoden 2020 jälkeen sen estämättä, että hankkeita tuetaan Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelman 2014–2020 varoin.

Pirkanmaan osalta kyseessä on tekoälyn soveltamiseen ja hyödyntämiseen liittyvä teemahaku. Hankkeiden valinnassa sovelletaan alueellista valintaperustetta, jolla halutaan turvata rahoitettavien tekoälyhankkeiden vastuullisuus. Muualla hakua ei ole erikseen teemoitettu, vaan rahoitusta osoitetaan rakennerahasto-ohjelman mahdollistamiin kehittämiskohteisiin laaja-alaisesti.

Katso tarkemmin haun sisällöstä ja tutustu hakuohjeisiin täällä.


Näytetään tulokset 11 - 20 / 102
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 11