Uutiskirjeet

Täältä löydät Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeet. Aiempiin uutiskirjeisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 2/2018

Kesä toi uuden hakukierroksen

Sekä EAKR- että ESR-rahoitusta on haettavissa lokakuun alkupuolelle asti. Huomioi hieman toisistaan eroavat hakemusten viimeiset jättöpäivät: ESR:ssä 3. ja EAKR:ssä 5. lokakuuta.

Pirkanmaa myöntää EAKR-tukea tekoälyn soveltamiseen ja hyödyntämiseen sekä sosiaali- ja terveysalan innovaatioympäristön kehittämiseen. Muissa alueen neljässä maakunnassa haun teemoja ei ole rajattu, vaan tukea voi hakea rakennerahasto-ohjelmaan ja maakuntaohjelmaan soveltuviin kehittämiskohteisiin. Tarkemmat ohjeet EAKR-hakemuksen tekemiseen löydät täältä.

ESR-hakemuksia voi osoittaa kaikille toimintalinjoille ja erityistavoitteisiin. ESR-toiminnan osalta Länsi-Suomen alueeseen kuuluu seitsemän maakuntaa. Maakuntakohtaiset sisällölliset painotukset ja muut hakuohjet löydät hakuohjeesta.

Nosta olennainen esille hankeviestinnässä

Vältä liian pitkiä tekstejä, se on rahan ja ajan hukkaa. Keskity sen sijaan ydinviestiin ja mieti kohderyhmät tarkkaan. Mm. näitä pohdittiin tapaamisessa, kun joukko EAKR- ja ESR-hankkeiden toteuttajia Länsi-Suomesta etsi hyviä käytäntöjä hankkeiden toimien ja tulosten viestimiseen eri kanavissa.

Hankeviestintäkin voi olla vauhdikasta, lennokasta, luovaa ja kiinnostavaa. Tutustu ja hyödynnä täältä vertaisvinkkejä hankeviestintään.

Tunnustusta hankkeille: onnea MeWeT-koti!

Sataedun hankkeiden perustama MeWeT-koti pääsi Silver Economy Awards -kilpailun kärkijoukkoon. EU-komission kilpailu palkitsee ikääntyneiden elämänlaatua parantavia innovatiivisia tieto- ja viestintäteknologisia ratkaisuja ja tukee Euroopan senioritalouden kehitystä. MeWeT-koti oli yksi kymmenestä julkisten toimijoiden sarjaan valitusta kilpailijasta.

Länsisuomalaisia hankkeita:

Yhteistyöllä potkua robotiikan koulutukseen

Oppilaitoksilla on tarve vastata alueidensa työelämän vaatimuksiin teknologian kehityksen keskellä. Digitalisaatio, robotisaatio ja teollinen internet tuovat sekä uusia mahdollisuuksia että haasteita niin opetukseen kuin teolliseen tuotantoonkin. Samaan aikaan opetusresurssit pienenevät ja teknologiat monimutkaistuvat.
Näihin haasteisiin on vastattava resurssitehokkaasti.

Oppilaitosten välisellä yhteistyöllä voidaan ottaa haltuun modernit robottiteknologiat. Samalla opiskelusisällöt monipuolistuvat ja syntyy konkreettista yhteistyötä eri korkeakoulujen välillä.


MoRo-tiimi Turun-seminaarissa. Vasemmalta Jere Siivonen TAMK, Mika Billing VAMK ja Sakari Koivunen TurkuAMK.

MoRo-hanke vastasi kolmen tahon tarpeisiin robotiikan alalla: opettajilla tulee olla alan viimeisin tieto voidakseen siirtää tietoaan eteenpäin, opiskelijoilla on oltava viimeisin tieto siirtyessään työelämään ja yrityksillä on tarve osaavaan työvoimaan. Lue lisää täältä.

Länsisuomalaisia hankkeita:

Tehokkaasti ja rohkeasti betonista

Kalustebetoni Oy on vuonna 2016 Saarijärvellä perustettu yritys, joka suunnittelee ja valmistaa kotimaisia erikoisbetonituotteita. Yritys sai  ELY- keskukselta EAKR-rahoitusta pienbetonituotteiden valmistuksen kehittämiseen. Rahoitus mahdollisti muun muassa laiteinvestointeja sekä panostamisen tuotekehitykseen ja avainhenkilöiden palkkaukseen. Katso Kalustebetonin innostava tarina.

Keskitytään vahvuuksiin – koheesiopolitiikka jatkunee kaikkialla EU:ssa

Komissio antoi 29.5. esityksensä, miten koheesiopolitiikalla vahvistetaan EU:n jäsenmaiden ja niiden alueiden kilpailukykyä. Suomessa esitys otettiin vastaan varovaisen myönteisesti todeten, että se on hyvä pohja jatkoneuvotteluihin EU:n jäsenmaiden kesken.

Esitys on osa vuosien 2021–2027 EU:n rahoituskehysneuvotteluja. Niiden kuluessa päätetään, mihin eurooppalaisiin tavoitteisiin EU:n budjettivarat tulevaisuudessa käytetään.

Lopulliset päätökset koheesiopolitiikan rahoituksesta ja sisällöstä vaativat vielä pitkiä neuvotteluja EU:ssa. Ratkaisu seuraavasta kaudesta saatetaan tehdä Suomen puheenjohtajuuskaudella syksyllä 2019.

"Komissio ehdottaa EU:n 2021–2027 talousarvion yhteydessä koheesiopolitiikan uudistamista. Tämä politiikka on EU:n tärkein investointipolitiikka ja yksi sen konkreettisimmista välineistä solidaarisuuden osoittamiseen." Lue lisää komission lehdistötiedotteesta.

6Aika seilaa Suomen lippulaivana

6Aika-strategia on valittu Suomen kärkihankkeeksi EU:n koheesiopolitiikan 30. juhlavuoteen. Tämä tuo runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä kuutoskaupunkien yhteiselle strategialle ja sen hankkeille. Tampere on mukana toteuttamassa 6Aika-hankkeita. Video kertoo, millaisia tuloksia 6Aika-hankkeissa on saavutettu.

#EUandMe kampanjoi EU:n saavutuksia tunnetuiksi

Liikkuvuus, Kestävä kehitys, Osaaminen ja yrittäjyys, Digiratkaisut ja Oikeudet. Tuore sivusto esittelee EU:n saavutuksia viiden otsakkeen alla. Vinkki: vaihda sivuston kieltä ja kertaile samalla vaikka ranskaa tai espanjaa.

"EU-lainsäädäntö ja aloitteet voivat auttaa sinua saamaan potentiaalisi käyttöön sekä löytämään kipinän ja välineet tehdä juuri sitä, mitä haluat"  kuuluu kampanjan viesti. #EUandME-sivustolla on mm. viisi lyhytelokuvaa, jotka kertovat EU:n tuomista muutoksista ihmisten elämään. Yksi elokuvista on suomalaisen Zaida Bergrothin ohjaama.

Hyvää kesää kaikille rakennerahastohankkeiden parissa ahkeroiville!
 

Haluatko kommentoida uutiskirjeen sisältöä tai ehdottaa juttua seuraaviin numeroihin? Voit lähettää viestin toimitukselle otsikolla "Palautetta uutiskirjeestä" osoitteeseen rakennerahastot.lansi-suomi@ely-keskus.fi

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjettä julkaisevat Pirkanmaan liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus. Kirjeen toimituksesta vastaa alueellinen viestintäverkosto, jossa on edustus myös Etelä-Pohjanmaan liitosta, Keski-Suomen liitosta, Pohjanmaan liitosta ja Satakuntaliitosta.


Näytetään tulokset 1 - 1 / 24
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 24