Uutiskirjeet

Täältä löydät Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeet. Aiempiin uutiskirjeisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 4/2021

Uusi ohjelmakausi on ovella!

Valtioneuvosto on hyväksynyt Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman, jonka kolme rahastoa täydentävät jatkossa toisiaan. Tavoitteena on huomioida muuttuvat tilanteet ja paikalliset painotukset ja vahvuudet.

Rahanjaosta maakuntien välillä valtioneuvosto teki pitkään odotetun päätöksen syyskuun lopussa.  Starttilupa ensimmäisten hakujen avaamiselle annetaan 1.11., mutta monilla alueilla matkaan lähdetään hieman myöhemmin, viimeistään vuoden 2022 alkupuolella.

Kansallisesti hyväksytty, mutta komission siunausta vielä odottava ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta (tem.fi)

 

Save the date: Uuden ohjelmakauden infotilaisuus 23.11.2021

Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027, Länsi-Suomen infotilaisuus 23.11.2021 klo 12-16. Logo: Euroopan unionin osarahoittama (+ EU-lippulogo)

Uuden ohjelmakauden alkajaisiksi Keski-Suomen ELY-keskus ja läntisen alueen maakuntaliitot järjestävät alueen maakuntien yhteisen infotilaisuuden Teamsin välityksellä 23.11.2021 klo 12-16. Tilaisuuden tavoitteena on antaa rahoitusta hakeville toimijoille tiivis kuvaus siitä, mitä ovat uuden ohjelmakauden rahoituslähteet, rahastokohtaiset toimintalinjat ja erityistavoitteet, sekä millaisia teemoja tulevalla ohjelmakaudella rahoitettavissa hankkeissa painotetaan.

Lisätietoa infotilaisuudesta (rakennerahastot.fi)

 

Mitä elinkeinoelämä kaipaa hankeyhteistyöltä?

Valkoinen nuoli asfalttitiessä.

Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamien hankkeiden tarkoitus on toimia ponnahduslautana ja alkusysäyksenä vielä isommille kumppanuuksille ja laajempaa hyötyä synnyttävälle toiminnalle.
Digitaalinen osaaminen tuo kilpailuetua yrityksille. Aluekehityshankkeita kaivataan tukemaan muun muassa toimintaympäristön muutosta kaupungeissa.

Lue Satakunnan ja Pirkanmaan elinkeinoelämän edustajien näkemyksiä hankeyhteistyöstä (villimpilansi.fi)

 

Hankeviestinnän TO DO -lista toteuttajille

Lankapuhelin violetilla pohjalla.

Jäikö hankeviestinnän vinkit poimimatta? Länsi-Suomen EAKR ja ESR -hanketoteuttajat laittoivat
alkusyksystä parhaat kokemuksensa jakoon. Viestinnän suunnittelu alkaa siitä hetkestä, kun hankkeen suunnittelu lähtee liikkeelle. Aloita hankeviestintä kertomalla, mitä hankkeella ollaan tavoittelemassa. Muista myös budjetoida viestijään ja määrittele viestinnän tulostavoitteet.

Lue viestintävinkit Villimpi länsi -sivustolta (villimpilansi.fi)

 

Haluatko kommentoida uutiskirjeen sisältöä tai ehdottaa juttua seuraaviin numeroihin? Voit lähettää viestin toimitukselle otsikolla "Palautetta uutiskirjeestä" osoitteeseen rakennerahastot.lansi-suomi@ely-keskus.fi

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjettä julkaisevat Pirkanmaan liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus.


Näytetään tulokset 1 - 1 / 28
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 28