Pohjois-Suomen rakennerahastotoiminnan uutiskirje 2/2016

Pääkirjoitus:
Nuoret miehet tarvitsevat tukea ja toimintaa

Nuorten koulutukseen ja työelämään kiinnittymisen ongelmat herättävät paljon huolta, syystäkin. Suomessa koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oli vuonna 2015 noin joka kuudes 20-29-vuotias. Koulutuksen ulkopuolelle  jäävä on useammin nuori mies kuin nainen. Pohjois-Suomessa ongelma on erityisen kipeä.
Lue lisää

Sosiaalista osallisuutta parantavat palveluinnovaatiot seuratyössä

Kemin Lämärit ry, Rovaniemen Kiekko ry ja Oulun Kärpät 46 ry ovat aloittaneet vuoden 2015 toukokuussa yhteisen ESR-hankkeen, jonka tavoitteena on osallistaa nuoria mukaan seuratoimintaan ja kehittää samalla erilaisia palvelupolkuja työllistämisen tueksi.
Lue lisää

Pohjois-Suomen menestystarinat

Eurooppa tarvitsee uusia menestystarinoita. Ne tulevat yhä useammin olemaan erilaisten haasteiden voittamista älykkäiden ratkaisujen avulla. Alueiden menestyksestä hyötyy koko Eurooppa – niin ihmiset, talous kuin luontokin.
Lue lisää

Oma reitti -hanke keskittynyt koulutusyhtymässä opiskeleviin nuoriin, joilla vaikeukisa selvitä opinnoistaan

Yhä useammalle nuorelle teoreettinen koulutusmalli ei sovellu opiskelujen läpiviemiseen ja tutkinnon suorittamiseen. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä toteutetussa Oma Reitti-hankkeessa etsittiin keinoja varmistaa tutkinnon suorittaminen niiden opiskelijoiden kohdalla, joilla opinnot olivat vaarassa keskeytyä.
Lue lisää

Digitaalisia turvallisuusratkaisuja Kokkolan suurteollisuusalueelle

Kuinka digitaalisuudella voidaan parantaa turvallisuutta kymmenien yritysten ja yli 2 000 työntekijän teollisuusympäristössä? Entä millaista uutta liiketoimintaa turvallisuuteen liittyvien digitaalisten ratkaisujen ympärille syntyy? Vastauksia näihin kysymyksiin saadaan Keski-Pohjanmaan liiton rahoittaman ja Centrian toteuttaman 3-vuotisen Biline-hankkeen aikana.
Lue lisää

GrainSense Oy kehittää uudenlaista mittalaitetta viljan analysointiin

Oululainen GrainSense Oy on maatalousalan start-up yritys, joka tuottaa laitteita ja palveluita maataloustuotteiden laadun mittaamiseen, kuten esimerkiksi proteiinipitoisuuden määritykseen vehnästä ja ohrasta.
Lue lisää

Puu haastaa betonin kerrostalorakentamisessa – Kuhmolainen Elementti Sampo kehittää puuelementeistä uudenlaisia asuntoratkaisuja

Kuhmon Kantolan teollisuusalueella on jo vuosien ajan toiminut puunjalostuksen tehokas tuotantoverkosto. Kyse on positiivisesta kierteestä, symbioosista, jossa puujalostukseen erikoistuneet yritykset hyödyntävät toistensa tuotteita. Kantolassa tuotetaan esimerkiksi energiaa enemmän kuin sitä kulutetaan. Lämmöstä ja energiasta riittää myös kuhmolaisten omaan kotikäyttöön.
Lue lisää

Nivalan tuotantostudion kokonaisuus

Nivalan tuotantostudio –kokonaisuutta on kehitetty pitkäjännitteisesti 1990-luvulta lähtien mm. Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittamien EAKR-hankkeiden kautta. Kokonaisuus koostuu Nivalan Teollisuuskylä Oy:n (NTK) tiloissa sijaitsevasta ELME Studio -laboratoriosta.
Lue lisää

 

Uutiskirjettä julkaisevat Pohjois-Suomen rakennerahastotoimijat. Kirjeen toimituksesta vastaa alueellinen viestintäverkosto, jossa on edustus Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskuksesta sekä Lapin, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan liitoista. Seuraava Pohjois-Suomen rakennerahastojen uutiskirje ilmestyy keväällä.

Mukavaa joulun odotusta kaikille uutiskirjeen lukijoille!