Pohjois-Suomen rakennerahastotoiminnan uutiskirje 2/2017

Pääkirjoitus: Matkailu huikeassa kasvukiidossa

Suomeen saapuvien matkailijoiden kasvuluvut vuodelta 2016 ovat Maailman matkailujärjestö UNWTO:n mukaan Euroopan kärkipäässä. Suomen muita EU-maita nopeampi yleinen talouskasvu näkyy myös matkailussa. Viime talvikauden aikana Suomen saama suuri huomio maailman medioissa on varmasti osaltaan vaikuttanut kesämatkailussa nähtyyn kasvuun.

Lue lisää>>

Robotiikka-automaatiota Kainuuseen Kainuun ammattiopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Kainuussa on meneillään kaksi laajaa robotiikkaan ja automaatiotekniikkaan keskittyvää hanketta Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ammattikorkeakoulun sekä paikallisten teknologiayritysten yhteistyönä. Robotiikan ja automaation lisääminen on avaintekijä siihen, että teollista tuotantoa voidaan ylläpitää pohjoismaisen kustannustason maissa.

Lue lisää>>

Ylitorniolainen metallialan startup-yritys kasvun uralla

Petri Kauvosaaren ja Heikki Barskin vuosi sitten syyskuussa perustama metallialan yritys, BKweld Oy, on kasvanut nopeasti. Yritys valmistaa kuorma-autojen lavarakenteita alihankintana isommille metallialan yrityksille ja tuottaa myös muita hitsaus- ja kokoonpanopalveluja. Tilauksia tulee myös Ruotsin puolelta.

Lue lisää>>

Haapalan tilan tulevaisuuden suunnitelmat

Kesällä 2018 Kainuuseen avataan alueen ensimmäinen panimo. Suvussa pitkään kulkenut Haapalan tila tulee jatkossa tarjoamaan myös majoitus-, kokous- ja ravintolapalveluita.

Lue lisää>>

Kansainvälistyvän Ruka-Kuusamo matkailualueen kilpailukyvyn kehittäminen Gateway to Kuusamo Lapland-hanke

Gateway to Kuusamo Lapland hankkeen toteutusaika on 1.8.2016–30.4.2019, hankkeen hallinnoijana toimii Naturpolis Oy ja osatoteuttajina Ruka-Kuusamo Matkailu ry, Metsähallitus Luontopalvelut sekä Oulun Yliopisto. Hankkeen kokonaisbudjetti on 1 299 940 €.

Lue lisää>>

Etappi17 – Lapin yhteistyöfoorumi

Etappi17 – Lapin yhteistyöfoorumi kokosi työelämän edustajat, koulutuksen asiantuntijatahot ja aluehallinnon toimijat pohtimaan työelämän muutokseen ja osaamisen kehittämiseen liittyviä teemoja. Tilaisuudessa etsittiin vastauksia lappilaisen työelämän kehittämiseksi.

Lue lisää>>

Mistä on hyvä hanke tehty?

Maailma on hankkeita täynnä. Mistä työelämän ulkopuolella oleva työikäinen tai hanketta suunnitteleva järjestötyöntekijä tietää, millainen hanke on hyvä ja millaisesta toiminnasta asiakkaat oikeasti hyötyvät?

Lue lisää>>

Kokkola industrial symbiosis system, KISS

Kokkola Industrial Symbiosis System on Keski-Suomen ELY-keskuksen Euroopan unionin kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta päärahoittama kaksivuotinen EAKR - hanke.

Lue lisää>>

Aktivoi hanke on antanut arvokasta tutkimustietoa ja uutta potkua ja motivaatiota liikkumiseen

Nykyisessä sote -järjestelmässä painopisteen muuttaminen korjaavasta enemmän ennaltaehkäisevään suuntaan tunnistetaan, mutta työvälineet ja toimintamallit ovat vielä puutteellisia. Aktivoi -hankkeen keskeisenä tavoitteena on synnyttää uusia palvelukonsepteja ja toimintamalleja, jotka perustuvat ihmisten omiin mahdollisuuksiin ylläpitää terveyttään ja toimintakykyään.

Lue lisää>>

 

Uutiskirjettä julkaisevat Pohjois-Suomen rakennerahastotoimijat. Kirjeen toimituksesta vastaa alueellinen viestintäverkosto, jossa on edustus Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ELY-keskuksista sekä Lapin, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan liitoista. Seuraava Pohjois-Suomen rakennerahastojen uutiskirje ilmestyy lokakuussa.

Uutiskirjeen tilaus  |  Palautetta uutiskirjeestä  |  Rekisteriseloste


Näytetään tulokset 2 - 2 / 7
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 7